snizovani rychlosti pri stahovani torrentu pres uTorrent

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
orbion
Začátečník
Začátečník

snizovani rychlosti pri stahovani torrentu pres uTorrent

Příspěvek od orbion »

Ahoj mam problem se stahovanim torrentu, pouzivam uTorrent, vse sem nastavil spravne (aspon doufam), pouzil sem k tomu i clanek na PCtuning.
Ale pri stahovani se mi rychlost snizuje pomalu az k nule a potom to bezi kolem 2kB/s. Obcas to ani nenabehne a je to porad na nule. Dole na liste se mi zobrazuje zlutej vystraznej trojuhelnik kterej snamena ze je neco spatne s nastavenim site a ze to nenaslo zande prihozi spojeni :(
Poradte mi prosim co a jak nastavit a nebo nakej podrobnej navod aby to fungovalo normalne
Mam 512ku od Volnyho s private IP.

Diky moc
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

Máš veřejnou IP adresu, bo jsi za NATem? Neblokuje ti náhodu ISP P2P sítě? :?
orbion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orbion »

nene verejnou IP nemam a P2P mi neblokuje to by to neslo vubec

spis bude nakej problem v tom nastaveneni

..nemohlo by to bejt treba portem?
orbion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orbion »

je docela mozny ze sem zvolil blbej port

poradite mi nekdo prosim jak zvolit ten spravnej? v tom online helpu na uTorrent totiz neni zobrazenej muj router

router mam: Well PTI-845
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

pokud vím, tak jakýkoliv port v nastavení ti je k ničemu, leda za předpokladu, že by ti ho směroval ISP...

btw měl jsem přesně tyhle tvoje problémy, taxem se na to vybodnul a jedu dál spokojeně na Azureusovi... jen mám u něj problém, že mi nejde pro ostatní aplikace net, i když stahuje třeba jen 1Mb, ale přitom lajnu mám k dispozici 8Mb... když vypnu Azureus, tak jede net normálně, když ho zapnu, tak stránku nelze zobrazit :(
orbion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orbion »

hmm auzerus sem skousel taky ale mel sem podobny problemy jako tady tak nevim cim to muze bejt kazdopadne mi utorrent hlasi spatny nastaveni a ten port kdyz ho otestuju tak se hlasi jako uzavrenej navic sem se docet ze v tom nastaveni pripojeni se z ty nabidky vybira rychlost jako upload a ne celkova rychlost internetu jako treba 512ka...vis vo tom neco?
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

Mno bere se rychlost uploadu... je to tam myslím i ve výběru rychlosti a download je zastoupen "X", čili např. X/128, X/256, .....X/2048 atd atd... Podle rychlosti odesílání se nastavuje rychlost stahovaní, tagže já jsem třeba škrtil UP na 30KB/s a jelo mi to pomalu, ale když jsem ho zvýšil na 80KB/S, tak se mi DOWN zvednul z 25 na 250KB/s... :-D

a ten port budesh mít uzavřenej vždycky, jelikož jsi za NATem a ISP ti nesměruje žádný port, takže to budesh mít pomalejší, jelikož se ti to bude připojovat na míň klientů...
orbion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orbion »

Dik moc

s uTorrentem to teda nejde takze sem skousel znova Auzerus, ty svoje nový verze a patche stahnul rychle a bez problemu, ale torenty z piratebay ktery sem potom chtel stahnout se rozjely tak maximalne na 0.1kB/s menuze to bejt serverem ze teryho to stahuju?
wit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wit »

obecne neverejna IP a neprivatni tracker je jedna z tech spatnych moznosti jak sosat pres torrent ;)
časy se mění a my s ním
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

RenoVatio píše:škrtil UP na 30KB/s a jelo mi to pomalu, ale když jsem ho zvýšil na 80KB/S, tak se mi DOWN zvednul z 25 na 250KB/s...
hmm by mě docela zajímalo jak to přesně je, protože já u O2 s 4096/256
když nastavím upload 20 nebo 10 kb tak je down furt stejnej-nemá to vliv a větší UP nastavit přeci nemohu když mám 256 hmm ?
GB A16 i7-13620H, RTX™ 5060
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“