Fan zdroje točí pořád naplno ----- rešení ??

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
m1ra
Začátečník
Začátečník

Fan zdroje točí pořád naplno ----- rešení ??

Příspěvek od m1ra »

Zdravím, mám zdroj Elermax Liberty 500W a dnes po roce spokojenýho používání se mi vyskytl problém ... Zdroj začal z ničehonic dělat nepřiměřený hluk tím že se fan točí pořád naplno, musím říct že doteď se nikdy nalno neroztočil nedo sem si toho alspon nevsiml. Je to opravdu rušivy obcas ty otacky spadnou na klasickou hlucnost ale vzdycky tak na 2 sekundy a zas to rozjede .. Stalo se vám to někomu? Nevíte co s tim je to na reklamaci ?
Dekuji za vsechny odpovedi
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Mozna je zapraseny teplotni cidlo.
Zkus ze zdroje vyfoukat prach.
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

neni to tim ze je vedro ?nebo myslis ze to na to nema vliv ?
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

jednoduche reseni: vymen FAN za treba tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU000BFL
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Enermax neznám, ale ventilátor ve Fortronu (v provedeni Noise Killer) po zapnutí nasadí plné otáčky (regulace do něj IMHO pustí plné napětí, aby se spolehlivě roztočil) a pak ubere a ztichne. Takže podle mne, pokud vyloučíš ostatní možné příčiny, porucha regulace a je to na reklamaci.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
m1ra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od m1ra »

dik za reakce .... takže to vemu od vrchu, včera sem ho profukoval stačenym vzduchem problem bohuzel pretrval, vedrem si myslím to nebude protože když byli fakt nejvetší pařáky tak jel v poho a ted uz se trochu ochladilo navic jede naplno proste porad, vymenovat ventilator u zdroje v zaruce mi nepride to pravy orechovy. Takze nejpravdepodobnejsi bude asi bohuzel ta posledni varianta ktere sem se obaval, vsecko tomu nasvedcuje, mam dojem ze po startu pc se taky dycky roztocil na chvili naplno ale protoze to udela vzdycky aj grafika tak to splynulo. Jinak sem si jeste vcera vzpomel ze ten zdroj podporuje externi regulaci otacek ventilatoru tak sem to cidlo zapojit jako system fan 1 ale veskery pokusy o jeho regulaci sklamaly. Kazdopadne dekuju vsem za rady reklamovat se mi ho fakt nechce ale co nadelam :(
PS: jo zapoměl sem dodat že obcas ty otacky spadnou na puvodni ale dycky jen tak na sekunku na dve ale dela to asi jen prvnich 10 min po zapnuti pc pak uz se to ustali na tom maximu a uz to nekolisa
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“