DVI nejde , VGA ano....poraďte

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
ladikaladik
Nováček
Nováček

DVI nejde , VGA ano....poraďte

Příspěvek od ladikaladik »

mám nový LCD monitor, po připojení přes VGA jde v poho...koupil jsem si kabel DVI, ale nejde vůbec signál ( grafika i monitor mají DVI )...moc se v tom nevyznám poraďte...nemám někde něco vypnutý....díky
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

U mýho Samsungu pomohlo v OSD nastavit Auto source na MANUAL.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Co máš za grafickou kartu? Za monitor?
ladikaladik
Nováček
Nováček

grafika Club 3D Ge force 6600GT a monitor LCD Fujitsu Siemens l 19-2, na monitotru nařizuju digivstup nebo výběr auto ale pořád se vrací vstup analogový....?!?!?!
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Vyzkoušej GK na jiném monitoru. Nejspíš má vadný výstup.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Morpheus1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Morpheus1 »

Já když mám zapojený monitor CRT monitor přes VGA a vypojím ho a dám LCD přes DVI, tak je to stále NO SIGNAl. Když restartuju PC s tím připojeným LCD, tak už to běží.
Naštestí to nepotřebuju takhle přepojovat moc často :-)
M
Mr. Magic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mr. Magic »

Třeba blbost, ale..
Nemáš výstup DVI jako sekundární (asi jo)? Nemáš "píchnutej" konektor v TV-Out výstupu? Sekundární VGA (DVI) bývá sdílenej s TV-Out výstupem (většinou), jak něco píchneš do jednoho nejde druhej, standardní VGA (D-Sub) je samostaně.
:oops:
ladikaladik
Nováček
Nováček

ne v tv out nic nemám.....
dixter
Nováček
Nováček

Příspěvek od dixter »

jo stejny problem mam taky, resil sme to pred 2 rokama a pak se na to vyprdnul a dal alalog. Mam X700 a LCD Samsung s dvi. Kdyz byl monitor pripojenej dvi tak nez nabehnul win (tudiz i ovladace od grafiky) tak no signal, kdyz sem na dvi pripojil sekundarne druhy lcd a analog byl primarni tak slapal takze na reklamaci to neni..a prodejce mi rekl ze je to vyrobni chyba tech karet ze se s tim nic delat neda..
Mr. Magic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mr. Magic »

ladikaladik píše:ne v tv out nic nemám.....
Zkusil jsi ho u někoho, jestli to DVI funkční (na nějaké novější VGA kartě), nebo vzít oboje s sebou k někomu komu DVI funguje a vyzkoušet jak grafickou tak LCD.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

ladikaladik píše:grafika Club 3D Ge force 6600GT a monitor LCD Fujitsu Siemens l 19-2, na monitotru nařizuju digivstup nebo výběr auto ale pořád se vrací vstup analogový....?!?!?!
Nevim jestli tomu dobre rozumim, ale ty mas pripojeny jak VGA(D-SUB) tak i DVI zaroven? Pokud ano tak musis mit pouze jeden. Jinak na Gk by jsi mel v nastaveni mit moznost zvolit jaky vystup pouzit
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Mr. Magic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mr. Magic »

2 Geeker: Jo tak na tenhle "pohled" jsem nepřišel, ale to by snad "normální" PéCéčkář neprovedl? :shock: Pokud tam ale ládíku máš oba kabely tak šup s D-Sub pryč :oops:
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Pokud je to tak, že z grafárny má do monitoru zapojený DVI i D-SUB kabel, tak nemusí D-SUB vytahovat, pokud ve Windowsech nastaví: Rozšířit plochu i na tento monitor a v ovladačích nastaví clone (oba monitory stejný obraz.) Pak bude GK vysílat totožný obraz do D-SUB i DVI a v menu monitoru si budeš moct vybrat, který chceš. Tato možnost má ale smysl jen pro testování rozdílů v kvalitě D-SUB a DVI vstupu monitoru. Logičtější je jen DVI vstup a nic jiného.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
ladikaladik
Nováček
Nováček

ne ne mám zapojen jen jeden a na analogový to jde ale když je vyměním dvi nejde.... zkoušel jsem i oba ale to pak nešlo nic....asi se na to vykašlu protoe ho nemám kde přezkoušet a nechám analog....ale díky za snahu.....
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“