Flash BIOSu na starých kartách

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Johny_g
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flash BIOSu na starých kartách

Příspěvek od Johny_g »

Mám takový dotaz. Jaký prográmek použít pro flashování u hodně starých karet? Co sem našel na fóru, tak se týká většinou Radeonů a novějších nVidií. Potřeboval bych flashnout BIOS u Rivy 128 ZX a jedné karty s Rage128 (obě AGP). Nejraději z DOSu. Díky.
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Můžu ti poradit s Rage 128:

1. připrav si boot FD
2. stáhni si ATiFlash ve verzi 1.3 (pokud bys ho nenašel, pár dní ho nechám tady)
3. extrahuj ho na disketu
4. poznamenej si příkaz "atiflash -s 0 rage128.bin"
5. nabootuj z FD
6. použij uvedený příkaz...

toť vše :)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Johny_g
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_g »

Díky, ATiFlash sem stáhl, až bude někdy čas zkusím to. BTW nevíš jestli můžu použít bios z jakékoli podobné karty (rage 128VR, 32 MB paměti)? ta moje má označení C215VR, výrobce je asi TUL Corp. Myslím že takty by mohly být +- u všech stejný ....
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

To nevím, ale já bych to asi neriskoval...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
vlask
Nováček
Nováček

Příspěvek od vlask »

kdysi v dobach w98 existoval softik co ti flash udelal jen jako exe soubor, kterej se nacital do pameti pres autoexec.bat, takze se tim dalo vcelku s malym rizikem zkusit co to udela s kartou.... Jen uz nevim jak se menovalo :? Ja to pouzival u sve Savage 3D, ke ktere sem tehda nemohl najit zadny flashovaci soft.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“