Ako vybrat Monitor?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
wifon
Nováček
Nováček

Ako vybrat Monitor?

Příspěvek od wifon »

Zdravim Vas,

Potreboval by som poradit ako vybrat LCD monitor?Na ake parametre treba dbat? :) Robim v photoshope a chcem si kupit nejaky novy monitor nemusi byt nejak drahy max tak 6.000,- uhlopriecka nejak 20" by stacilo.Chem len dobry obraz ;) Co poviete na EIZO FlexScan L771.

Diky moc :P
wifon
Nováček
Nováček

Příspěvek od wifon »

Prosim Vas helfnite mi, ako vybrat kvalitny monitor hlavne na grafiku (photoshop, illustrator etc.....)
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

wifon píše:Prosim Vas helfnite mi, ako vybrat kvalitny monitor hlavne na grafiku (photoshop, illustrator etc.....)
Ťažko ti radiť máš moc tvrdé a kruté kritéria.
Na profesionálnu prácu s profesionálnymi softwarami hľadáš neprofesionálny monitor (aspoň tomu nasvädčuje cenový limit 6000,-SK)
Monitor ktorý ty potrebuješ musí byť vybavený sofistikovanou elektronikou (rozumie sa:
- presnosť zobrazenia realných farieb 10-14bit
- dostatočný počet nástrojov v menu monitora (6-color,saturácia,1-3 gama,separovaná regulácia RGB kontrastu)
- regulácia jasu od 20.... cd/m2
a tie začínájú na 20.000,- Kč bez DPH.

Takéto kritériá požadujú zákazníci ,ktorý sa seriózne zaoberajú grafikou a fotografiou.
wifon
Nováček
Nováček

Příspěvek od wifon »

Len zas ja az taky profesional niesom!Potrebujem len nieco na zaciatok!Ale sa mi tak vidi ze na zaciatok mi bude stacit asi hocijaky, vsak? :P
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

komu niet rady....
urcite nie OBYCAJNY, ale hladaj apon LCD s panelmi S-IPS
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“