Gigabyte 965P-DS3 (775, P965 + ICH8)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

=>aneon: No podle mě by se za 500MHz na FSB nemusela stydět ani dvakrát dražší deska... a 5x700=3500MHz, to nestačí?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Lukfi píše:...a 5x700=3500MHz, to nestačí?
7x500 :)
aneon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aneon »

Jako staci,ale chci skusit co snese procak,proto ten bios tim nic neskazim :wink: .A kdyz me daj ramky 1040mhz tak proc ne.
asus k50ab
Neogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neogen »

Cau mel jsem taky problem se sekanim po delsi dobe co jsem mel pc vypnute.Přidal jsem +0.1V na chipset a vse je ok uz se to neukazalo.Jakou mate prumernou teplotu na chipsetu se zakladnim pasivem?Dik za odpoved.

Gigabyte GA-96SP-DS3 bios F12
C2D 6300 1.86Ghz -BOX@2.4
2x1024 DDR2 samsung 800 mhz
MSI GF 8800 GTS 320 OC 575mhz-1700mhz
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Neogen píše:Jakou mate prumernou teplotu na chipsetu se zakladnim pasivem?Dik za odpoved.
"Jau, horký!" bez ohledu na to jestli na to fouká 80mm FAN nebo ne...
Treglis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Treglis »

Chladic na chipsetu bude horkej at tam date jakejkoliv. 965 proste topi. Nejdulezitejsi je proto to teplo odvadet jak jen to pujde.
CPU: Intel Core 2 Duo E6300@2.33GHz 1.25V, Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 PRO, MB: Gigabyte P965-DS3 (F10), NB Cooler: Noctua NC-U6, Case: CoolerMaster Centurion 520, Power Supply: LC Power LC6550G-v2.0 550W, RAM: Geil 2x1024MB DDR2 800@1000, VGA: Leadtek Winfast PX7900GT TDH Extreme 256MB, TV: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, Audio: Creative Sound Blaster Audigy 4 @ GENIUS Home Theater SW-5.1 HT, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA300 16MB cache, Maxtor DiamondMax 10 120GB ATA133 8MB cache, Drives: DVDRW Lite-ON SOHW 1273S, Monitor: Samsung SyncMaster 205BW, Keyboard: Chicony KBP-0108 Multimedia Keyboard, Mouse: MS Wirelles Optical Mouse Tilt Wheel, OS: Micorsoft Windows Vista Business 32bit
Neogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neogen »

V tomto horku v plne zatezi mam na chipsetu 59 stupnu.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Jakym programem regulujete otacky CPU fan?
Speed fan bohuzel tenhle cipset od gigabytu nepodporuje, co je uvedene i na ofic strankach speed fanu.
Koupil jsem artic freezer pro 7 a na nejvetsich otackach cca 2800/min(pri vzestupu teploty na 50st!) je to hroznej hukot, na 2100 je takra neslysitelnej.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

mně deska reguluje otáčky fanu sama...
Pupu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pupu »

Tak kompa uz mam, ale chtel bych se zeptat, kolik vam ukazuje Everest teplotu na chipsetu? Me tak kolem 50C v idlu a 58 v zatezi, a to na nem mam TT HR-05, neni to nejak moc?
.:: CPU C2D E8400@3 GHz cooled by Noctua NH-U12F:: MB Asus P5Q-E :: 2x2048@1066Mhz DDR2 Patriot Viper series :: GPU Asus Geforce EN GTX280 1GB :: PSU Corsair 620W :: HDD 320 Samsung + 320 Seagate :: LCD Dell UltraSharp 2408WFP ::.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Lukfi píše:mně deska reguluje otáčky fanu sama...
No mne take, ale jak jsem psal, pri teplote vyssi jak 50st, se fan roztaci na max. otacky a je to hlucne jako s boxem jenom s lepsi vysledni teplotou
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

mně se teda roztáčí až tak na 55, a kdoví jestli jsou to maximální... no nevím, tak to asi chce zkusit nějaký SW, bohužel speedfan 4.28 se na to nechytá jak jsem taky zjistil. nejsou na CD k desce nějaký utility pro tyhle účely?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Asus na to má software a v biosu jdou nastavit taky "profily" pro větráky : performance (u freezra 2500ot./min) optimal (cca 1600ot./min) silent (800ot./min). Gigabyte nic takového nemá?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Lukfi píše:mně se teda roztáčí až tak na 55...
Nevadi ti ten hluk? Lidi kterej mami frezera,rikaji,ze je tichucky, bud to nejak reguluji,nebo hluchy, nebo je spatnej muj vetron.
Maddogg píše:Asus na to má software a v biosu jdou nastavit taky "profily" pro větráky : performance (u freezra 2500ot./min) optimal (cca 1600ot./min) silent (800ot./min). Gigabyte nic takového nemá?
deska umoznuje zmenu metody kontroly- regulace otacek podle: 1. teploty(v biosu oznaceni jako "Legacy"- ale nenastavuji se konkretni hodnoty, a 2. kontrola dle PWM- dle odberu stavy.
Oboji jsou na jedno brdo- vysledek je silenej hluk pri zatezi nad 50st
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

durod píše:Nevadi ti ten hluk? Lidi kterej mami frezera,rikaji,ze je tichucky, bud to nejak reguluji,nebo hluchy, nebo je spatnej muj vetron.
Tak od těch 50 nahoru je to slyšet a od 55 už je to hluk. Ale já to nemůžu objektivně posoudit, protože mám otevřenou bednu a to je pochopitelně slyšet všechno. Větrák sám o sobě je myslím tichej, ten hluk dělá proudění vzduchu tím žebrováním.
durod píše:deska umoznuje zmenu metody kontroly- regulace otacek podle: 1. teploty(v biosu oznaceni jako "Legacy"- ale nenastavuji se konkretni hodnoty, a 2. kontrola dle PWM- dle odberu stavy.
Oboji jsou na jedno brdo- vysledek je silenej hluk pri zatezi nad 50st
To vím že v BIOSu je, ale spíš jestli na CD není na to nějaký soft.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Lukfi píše:... ale spíš jestli na CD není na to nějaký soft.
Je. EasyTune 5,ale nechte jsem mit tolik programu v tray, ale jinou moznost nemam, vyresil jsem to tak, ze max otacky mam 2200-2300, pri teplote kolem 60st
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

zdar
mam tuto dosku (GB P965 DS3 rev 3.3) a 2x1GB AENEON 800MHz CL5

stiahol som beta everest a priepustnost v dualchannel mode je 33xxMBps
neni to nejako malo?

dalej chcem testnut pamate memtestom (memtest86+ 1.70) a ked zapnem tak hore je testing range 116K-2047M

ale pod reserved memory je 84M
neni to nejako moc?
na mojej A8N-E je to par sto K

ten chipset hodne hreje, bez fanu to asi neuchladim so stock pasivom

inac v defaulte mi nejde sietovka
ked je v biose na enabled tak v device manageri neni
v biose dam disabled a zapnem komp a potom zas do biosu a ked dam enabled tak fachci jak ma

bios F10 aj F12 a to iste

poradi niekto aspon s memtestom
dik

edit:
takze pre doplnenie

hore jak je progress daneho Passu a progress daneho testu tak podtym je Testing 116K-2047M 2047M (vazne to tam je 2x ale o to nejde, tam je rozsah testovania )

no a v nizsej casti jak je cas testu atd je
Cached..........RsvdMem..........MemMap
2047M............84M..................e820-Std

dik za odpovede
...
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Zdravim, mam stejny problem jako mnozi z vas a sice to, ze se po pretaktovani procesoru pocitac neni schopen restartovat, jednoduse hodi black screen, jeste pred tim se ale sam od sebe nekolikrat vypne a zase zapne, slysel jsem, ze u P965 chipsetu je to normalni jednou, ale vicekrat nikoliv. Sranda je ovsem v tom, ze jsem uz zkousel asi tucet PCIe frekvenci(namatkou 100,101,103,105,108,110,115 a nejvice 118Mhz), ovsem pocitac se po restartu vzdy nekolikrat zase vypl a opakovane zapl s tim, ze jsem nakonec zase skoncil u black screenu. Jinak revize desky je 3.3 a bios F12. Jeste zkusim vyuzit moznost "Load optimized bios defaults" a pretaktovat znovu, ale moc si od toho neslibuju.

Jinak jsem se bez problemu dostal na FSB 357Mhz, to znamena 3.2Ghz pro CPU(vice jsem nezkousel) a system se pri zatezovych testech jevil naprosto stabilni s teplotou CPU max. 60 stupnu, coz je pro Core 2 Duo myslim si bezproblemova teplota.

Ovsem jak jsem jiz zminil vyse, je jedno jak procesor pretaktuju a jakou hodnotu nastavim na PCIe, bios si proste ty hodnoty neudrzi a po restartu padne a musim ho resetovat, aby se vratili puvodni hodnoty :sad: Muj problem je zda se nejspise neresitelny, ale mozna nekdo z vas na neco prijde, beru tohle jako posledni moznost. O mem problemu jsem se jeste rozepsal na jednom, doufam ze pro vas pratelskem foru http://forum.ddworld.cz/viewtopic.php?t=2942 ale zde je vice lidi, kteri mi jak doufam dokazou nejak poradit, me uz totiz nic nenapada. Dulezite casti me sestavy by mely byt k dispozici v podpisu.

EDIT: Tak muj problem je, zda se vyresen(alespon prozatim). Vypada to, ze jsem konecne nasel spravnou frekvenci PCIe, ted jedu FSB 357Mhz, PCIe ma 109Mhz a pameti jedou na 712Mhz CL4(sice min, nez jsem cekal, ale nevadi). Problem byl jak uz jsem rekl v PCIe, nevim, jestli je 109Mhz bezpecna hodnota, nicmena system je zda se funkcni pouze s touto hodnotou(dalsi uz ani nemam odvahu zkouset).
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
CeTnik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CeTnik »

no to tak odpovídá.. já mám při FBS 300mhz frakvenci PCI-E 106Mhz (funguje i na 107Mhz)
take mam revizi 3.3 a BIOS původní (F8).... a vše funguje :)
PC: Q8200@3,003GHz (7x429), ASUS Rampa X48,A-DATA 4x1GB RAM DDR2 800@858Mhz,ASUS ATI HD4850 512MB, Chieftec LXC01; Seasonic 500w OEM, 3xHDD = 1160GB
NTB: Lenovo Z61m HAG9450, C2D T7200; 3GB RAM; X1400; 320GB/7200ot
takito30
Nováček
Nováček

Příspěvek od takito30 »

durod píše:Jakym programem regulujete otacky CPU fan?
Speed fan bohuzel tenhle cipset od gigabytu nepodporuje, co je uvedene i na ofic strankach speed fanu.
Koupil jsem artic freezer pro 7 a na nejvetsich otackach cca 2800/min(pri vzestupu teploty na 50st!) je to hroznej hukot, na 2100 je takra neslysitelnej.
Speedfan 4.31 i 4.32 otáčky v pohodě reguluje(jen ho musíš nastavit).Akorát ukazuje nesmyslné RPM (např. 350000 atd.), ale to není až takový problém.Dají se zjistit jinde :wink:
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“