nVidia 8800 gtx alebo ati HD2900xtx Váš názor

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

High_Society
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

nVidia 8800 gtx alebo ati HD2900xtx Váš názor

Příspěvek od High_Society »

Čo myslíte ktorá z týchto kariet bude lepšia o rok? Oplatí sa dnes kúpiť kartu nVidie alebo tú od ati, ktorá je papierovo možno výkonnejšia, no v skutočnosti tomu tak nieje kvôli ovládačom :wink:
MB: Intel D865glc
CPU: Intel Pentium 4 2.8C HT,
Ram: 4x256mb Kingston 2.5-2-2-6 ddr400 dch,
HDD:WDC WD3200YS + Maxtor 6L080M0
VGA: Sapphire Ati Radeon HD2600xt 256mb gddr3 agp + Acer P191W
SND: SB X-fi Xtreme audio +Genius SW 5.1HF 5000
PSU: 300w Fortron
-----------------METAL forever-----------------
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Za rok? :shock: Tak to opravdu netusim, ale mozna ti to tu nekdo povi, kdyz pouzije svou vesteckou kouli.... :wink:
High_Society
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ja som to myslel tak či sa tá ATI vyrovná nVidii keď vychytajú ovládače lebo cena je výhodnejšia ale výkon nič moc. Viď napr. dnešný x1950pro. Aby som o rok nemusel banovať že som kúpil nVidiu a táto ati bude výkonom niekde úplne inde ako je dnes. Pretože ATI zdvíha výkon lepšimi ovládačmi.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

imho v dobe ked HD2900xt dobehne 8800GTX tak uz budu pravdepodobne obe karty na urovni meinstreamu takze by som to do takej buducnosti vobec neriesil
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

No tak, jestli u ATi vychytaji ovladače tak jako v poslední verzi, kde byly někde výsledky horší než se staršíma, tak... Já se taky rozhodoval jestli 8800GTS nebo HD2900 a nakonec jsem si vybral 8800GTX :) Je možný, že ještě vyjdou ovladače, který TŘEBA natrhnou nVidii zadek, ale já tomu moc nevěřim. Pomalu k AMD Ati ztrácím důvěru. V procesorech nejsou přes rok schopný postavit adekvátního konkurenta ke Core 2 Duo a jejich vychvalovaný a papírově silnější grafiky taky nVidii nerozválcovaly...
JamesDean
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od JamesDean »

...
Naposledy upravil(a) JamesDean dne sob 22. lis 2008, 21:30, celkem upraveno 1 x.
Dawe111
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Dawe111 »

busy píše:imho v dobe ked HD2900xt dobehne 8800GTX tak uz budu pravdepodobne obe karty na urovni meinstreamu
GF 8800GTX je High End již téměř rok, nezáleží totiž na době, ale na tom, jestli daný HW bude dostatečně překonán ..takže názory, že něco bude za půl roku či za rok zastaralé jsou velice relativní. 8-)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ted bych vybiral jen dle sympatii ke znacce.8800GTS Leadtek sezenes od 8,8kkc 2900XT kolem 9,5kkc.Zalezi jen na tobe.Rok s temito kartami prezijes.Za rok prodas za 3000kc a vemes lepsi.Nic vic nic min.
High_Society
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Sir_-_Death píše:No tak, jestli u ATi vychytaji ovladače tak jako v poslední verzi, kde byly někde výsledky horší než se staršíma, tak... Já se taky rozhodoval jestli 8800GTS nebo HD2900 a nakonec jsem si vybral 8800GTX :) Je možný, že ještě vyjdou ovladače, který TŘEBA natrhnou nVidii zadek, ale já tomu moc nevěřim. Pomalu k AMD Ati ztrácím důvěru. V procesorech nejsou přes rok schopný postavit adekvátního konkurenta ke Core 2 Duo a jejich vychvalovaný a papírově silnější grafiky taky nVidii nerozválcovaly...
Moj človek , ja som AMD nikdy neveril ani veriť nebudem a s ATI nemam moc skúseností taze to vidím na 8800gtx prípadne na iný high end od nvidie budúci rok. 8-)
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

High_Society píše:
Sir_-_Death píše:No tak, jestli u ATi vychytaji ovladače tak jako v poslední verzi, kde byly někde výsledky horší než se staršíma, tak... Já se taky rozhodoval jestli 8800GTS nebo HD2900 a nakonec jsem si vybral 8800GTX :) Je možný, že ještě vyjdou ovladače, který TŘEBA natrhnou nVidii zadek, ale já tomu moc nevěřim. Pomalu k AMD Ati ztrácím důvěru. V procesorech nejsou přes rok schopný postavit adekvátního konkurenta ke Core 2 Duo a jejich vychvalovaný a papírově silnější grafiky taky nVidii nerozválcovaly...
Moj človek , ja som AMD nikdy neveril ani veriť nebudem a s ATI nemam moc skúseností taze to vidím na 8800gtx prípadne na iný high end od nvidie budúci rok. 8-)
Tak já mám teď v obou PC AMDčka :) Ve staršim je Athlon XP, protože v tý době nějak Intel neexceloval, a tak jsme si s Athlonama celkem chrochtali blahem. V novějšim je Sempron, jenže ten jsem kupoval jednak z nedostatku financí a jednak měl sloužit jako něco lepšího než ten Athlon dokud si nepořídim komplet novou sestavu. Ta bude letos v září, ale už tam bude Intel :) S grafikama - moje první byla nějaká ATi rage fury, ale pak už jsem jel jen a jen na nVidii. A i když v době, kdy jsem kupoval GF6800 byly na stejný cenový kategorii lehce výkonnější ATi, já koupil nVidii. Letos jsem čekal, že o půl roku mladší HD2900 překoná nVidii, nestalo se tak... :)
sordo99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sordo99 »

Biť nevlastnim ani jednu znich tak bych rozhodne šel do 8800 GTX. :)
MB:Asus A7V8X-X|CPU:Athlon XP 2800+|Chladič: BOX|VGA:Inno3D 6600GT+ VF700 |RAM 2x512|HDD1: WD 80GB HDD2:WD 160GB|
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

V otazce 2900xt nebo 8800gtx hraji roli jenom PENIZE a NAKLONOST znacce. Ja to beru vzdy ze strany penez a kdybych mel tech par tisic navic, tak nych vzal nvidii, jinak bych vzal ati.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

V IT nemuzes resit,ze neco vydrzi rok.To je strasne dlouha doba.Proste chces hrat a uzivat si ted hned.Chces maximalni vykon vem GTX.Co bude za rok neres.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

gerimo píše:V otazce 2900xt nebo 8800gtx hraji roli jenom PENIZE a NAKLONOST znacce. Ja to beru vzdy ze strany penez a kdybych mel tech par tisic navic, tak nych vzal nvidii, jinak bych vzal ati.
Výraznou roli hrají i ovladače, kdy nVidia ovladače jsou prostě méně problémové a to se netýká jen Linuxu...

osobně bych si připlatil a šel na tuty do 8800GTX, popř. 8800 GTS s 640 MB VRam, popř. počkal na konec roku a novou generaci G92 od nVidie.
show must go on..
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

shadow píše: kdy nVidia ovladače jsou prostě méně problémové a to se netýká jen Linuxu...
Mytus...urban legend.Kazda firma ma sve problemove ovladace to se tyka i Nvidie.Viz desitky bugu v ruznych hrach
http://forums.nvidia.com/lofiversion/in ... 21028.html
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ne, ne pravda. Nebo aspoň má zkušenost je taková, že s ATI ovladačema jsou problémy už v rovině samotné stability a bezkonfliknosti ovladačů a tak i stability celého systému.

Nemluvím o nějakém grafickém bugu, kterého si člověk při hře ani nemusí vůbec všimnout, tedy já mluvím o stabilitě a bezkonfliknosti ovladačů jako takových, kde jsem s nVidií neměl nikdy sebemenší problém, což se rozhodně nedá říci o ATi.

Ale i samotné bugy v renderingu v té které hře jsem osobně zaznamenal jen u ATI... (naposledy Ubersoldier).

Navíc ta diskuze, co poněkud účelově odkazuješ, je z listopadu loňského roku, by mně zajímalo jak v té době byla na tom v daných hrách ATi...
show must go on..
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

shadow píše:Navíc ta diskuze, co poněkud účelově odkazuješ, je z listopadu loňského roku, by mně zajímalo jak v té době byla na tom v daných hrách ATi...
Ten první post je s každými novými drivery aktualizovaný a z 26.7.2007 je tam poznámka:

"All bugs remain in 163.14"
Nejlepší moderátor ve výslužbě
High_Society
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

shadow píše:Ne, ne pravda. Nebo aspoň má zkušenost je taková, že s ATI ovladačema jsou problémy už v rovině samotné stability a bezkonfliknosti ovladačů a tak i stability celého systému.

Nemluvím o nějakém grafickém bugu, kterého si člověk při hře ani nemusí vůbec všimnout, tedy já mluvím o stabilitě a bezkonfliknosti ovladačů jako takových, kde jsem s nVidií neměl nikdy sebemenší problém, což se rozhodně nedá říci o ATi.

Ale i samotné bugy v renderingu v té které hře jsem osobně zaznamenal jen u ATI... (naposledy Ubersoldier).

Navíc ta diskuze, co poněkud účelově odkazuješ, je z listopadu loňského roku, by mně zajímalo jak v té době byla na tom v daných hrách ATi...
ja sa len pytam lebo sa neviem rozhodnuť či nakoniec ta ATI predbehne nVidiu touto kartou pripadne tou XTX keď vylepšia tie svoje neslavné ovladače 8)
High_Society
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

shadow píše:
gerimo píše:V otazce 2900xt nebo 8800gtx hraji roli jenom PENIZE a NAKLONOST znacce. Ja to beru vzdy ze strany penez a kdybych mel tech par tisic navic, tak nych vzal nvidii, jinak bych vzal ati.
Výraznou roli hrají i ovladače, kdy nVidia ovladače jsou prostě méně problémové a to se netýká jen Linuxu...

osobně bych si připlatil a šel na tuty do 8800GTX, popř. 8800 GTS s 640 MB VRam, popř. počkal na konec roku a novou generaci G92 od nVidie.
samozrejme ze pockam na koniec roku ale kdesi som cital ze G92 pojde len do mainstreamu
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

shadow píše:
Ovladace bych vynechal ze hry, protoze obe firmy s nima maji stejne dost problemu a tento argument je spise volani o pomoc... Jinak koho zajimaji tve LINUXy, kdyz tu je 95% fora na Win?? Jestli mas ty LINUXy, tak to je spis tvuj problem, ze sis poridil ATi, kdyz vis, ze maji s tim problemy...
High_Society píše:
shadow píše:.....
samozrejme ze pockam na koniec roku ....
Tak pak uz vubec nechapu proc jsi tu vubec zalozil tento thread... :stupid:
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“