Vypnutí USB zařízení při zapnutí reproduktorů

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Vypnutí USB zařízení při zapnutí reproduktorů

Příspěvek od Jakub24 »

Mám takový zvláštní problém. Nějak moc mě to netrápí, stejně se chystám pořizovat nové repro, ptám se spíš jen tak ze zvědavosti, protože si to prostě nedokážu nijak vysvětlit.

Vlastním 5.1 reproduktory Genius, připojené na stejného psa (takovou tu dlouhou zásuvku, jen pro jistotu, abych nebyl obviněn z týrání zvířat) jako PC. To repro je připojené třemi jacky na zvukovku integrovanou na základní desce (viz podpis). Vždy, když za chodu PC zapnu reproduktory, veškeré USB zařízení připojené k počítači přestanou pracovat. USB myš nereaguje, připojení k internetu přes USB modem spadne, externí disky jako by nebyly připojené, USB světlo nad klávesnici zhasne. Někdy se to po chvilce zpraví samo, někdy musím restartovat.
Nemá někdo tušení, čím by to mohlo být? :roll: Kromě nějakého zakolísání napětí v síti mě nic nenapadá, ale zase nechápu proč by to mělo mít vliv jen na tohle...
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Že zhasne i světlo (které bere z USB jen napětí 5V), to je fakt podivné. To vypadá na nějakou poruchu motherboardu.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Updatuj BIOS.
Postni to i sem: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=58665
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

myslím že je jen náchylná deska. chtělo by to zkusit si půjčit nachvíli záložní zdroj...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

Ještě podivnější je, že to dělá i když reproduktory odpojím od zvukovky. Ok, zkusím k MB připojit jiný zdroj, pak dám vědět jestli to bude dělat dál. Jinak bios mám poslední.

Není možné, že je to tím, že mám připojeno moc spotřebičů do jedné zásuvky? A nemůže to být pro PC nebezpečné, neměl bych to repro rovnou vyhodit a pospíšit si s koupí nového? Stejně hraje dost špatně...
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

V jedné zásuvce mám asi 12 spotřebičů, i když ke všemu zapojím ještě vysavač, tak opravdu s USB problém nemám. Takže množstvím spotřebičů to nebude.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“