-!- Radeon HD2900XT - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: brutalni pokles vykonu

Příspěvek od Maddogg »

chlup píše:Zdravim, mam dotaz:
Koupil jsem si HD 2900xt od sapphiru, jenze kdyz si chci zahrat nejakou hru tak se to strasne kouse. Nevite cim to spravit
PC: e2160, 250Hdd, Asus P5N-E SLI, pameti 2gb gskill, os vista home premium, catalist 7.6
Byl to přechod z nvidie? Reinstaloval jsi windows? Skus tyhle drivery odinstalovat + použij i driver cleaner. Pak skus nahodit nové.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
chlup
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlup »

NN, mel jsem predtim x1800gto, ale stejne jsem kartu daval do cisteho systemu. Odinstaloval jsem ovladace nekolikrat (i pomoci driver cleaner), a porad to same, muze to byt zakladni deskou? treba prehrivanim chipsetu?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Jaký máš zdroj?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
chlup
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlup »

forton bluestorm II 500watu
Petroubek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petroubek »

Tak zdrojem to zřejmě na 100% nebude. Nemáš v ovladačích fixně nastaveno vysoké AA? V jakém hraješ rozlišení, zkoušel jsi snižovat detaily?
chlup
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlup »

jiste, jenze kdyz snizim detaily i na minimum porad je to nehratelne, tarsi hry jdou v poho na max, ale ty novejsi (napr. Dark messiah of might magic) nejdou hrat ani na nizke detaily a rozliseni (mam 17" crt monitor takze hraju na 1024x768). Ve hre Ghost recon advanced warfighter mi jakoby vypadnou textury a vidim jen cerno :(
nikl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikl »

Na tyhlety zahadny problemy je jen jedno reseni, vyzkouset soucastky v jinym pc
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
dawe_v
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dawe_v »

a mě nikdo neporadí ?nemůžu rozjet ten CCC a docela mě to už štve...už nevím co udělat
CPU:E6750 VGA:Ati Saphire 2900Xt 512mb RAM:G.Skill 2048MB Kit, DDR2-800, CL5-5-5-15 Board:Gigabyte P35 DS4 Zdroj:Enermax Liberty 500W COOL:Noctua NH-U9F (plánuju časem vodníka)...THE END
m1na
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od m1na »

Cau v cem ji taktujete ja to delam v amd gpu clock, ale tam kdyz ji pretaktuji ani se nedostanu do 3D tak mi automaticky teploty stoupnou na 60 °C. Dela vam to taky? A v Atitools tam nastavym takty dam set a nic se nestane. Skouseli ste nekdo v tech CCC tatovat s 8pinem aniz by vam to zvysilo teplotu v idle, bych obetoval tech 250 za 8pin.
chlup
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlup »

Jeste bych se zeptal k memu problemu:
Muze mit na toto chovani vliv zakladni deska? Ted mi dokonce problikne (na chvicku zcerna, nekdy se objevi jednobarevne rozvlnene pruhy) i kdyz pracuji treba jen na plose. Predhozi gk mi delala neco podobneho jen ne tak casto (krom toho problikavani). Dneska jsem hral cod2 o kdyz jsem dohral mel jsem rozliseni obrazovky viz screen:
Obrázek
Bohuzel nemam moznost vyzkouset u nekoho komponenty :(.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

dawe_v píše:a mě nikdo neporadí ?nemůžu rozjet ten CCC a docela mě to už štve...už nevím co udělat
pise ti to neco nebo co? Vic to rozved...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

dawe_v píše:a mě nikdo neporadí ?nemůžu rozjet ten CCC a docela mě to už štve...už nevím co udělat
Trochu ten problém popiš,mimochodem máš os visty či xp?
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
sandro742...
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sandro742... »

Mayhem(cz): na predesly strance psal, ze ma 64-bit XPcka...
no zkusim tu nahodit jestli to treba neni tim, ze nemas "novejsi" Framework, ale je to jen navrh :roll:
dawe_v
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dawe_v »

sandro742... píše:Mayhem(cz): na predesly strance psal, ze ma 64-bit XPcka...
no zkusim tu nahodit jestli to treba neni tim, ze nemas "novejsi" Framework, ale je to jen navrh :roll:
novej myslíš 3? mám jen 1 a 2..takže nevím ...jestli to je tím..když spustím CCC tak se jakdyby zapno u ale nikde se mi už neptevřou..a v otevřeených procesech je vidím tak 2 sekundy po spuští a pak zmizí a nic se neděle.
CPU:E6750 VGA:Ati Saphire 2900Xt 512mb RAM:G.Skill 2048MB Kit, DDR2-800, CL5-5-5-15 Board:Gigabyte P35 DS4 Zdroj:Enermax Liberty 500W COOL:Noctua NH-U9F (plánuju časem vodníka)...THE END
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: brutalni pokles vykonu

Příspěvek od spajdr »

chlup píše:Zdravim, mam dotaz:
Koupil jsem si HD 2900xt od sapphiru, jenze kdyz si chci zahrat nejakou hru tak se to strasne kouse. Nevite cim to spravit
PC: e2160, 250Hdd, Asus P5N-E SLI, pameti 2gb gskill, os vista home premium, catalist 7.6
Co máš za zdroj?
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

dawe_v píše:
sandro742... píše:Mayhem(cz): na predesly strance psal, ze ma 64-bit XPcka...
novej myslíš 3? mám jen 1 a 2..takže nevím ...jestli to je tím..když spustím CCC tak se jakdyby zapno u ale nikde se mi už neptevřou..a v otevřeených procesech je vidím tak 2 sekundy po spuští a pak zmizí a nic se neděle.
zkoušels odinstalovat jenom CCC a pak znova instalnout?
dawe_v
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dawe_v »

catalysty jsem skoušel, nepomohlo , zdroj mám enermax liberty 500w
sandro742...
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

:)

Příspěvek od sandro742... »

no jestli mas Framework 2.0, tak ten by mel stacit... zkusil bych to komplet cely odinstalovat i s frameworkem a potom bez ovladacu na grafiku tam prdnout Framework a potom CCC, atd... jinak nevim

jinak asi zkusit Omegy nebo jiny neofic ovladace :)
zakbak
Nováček
Nováček

aquamark

Příspěvek od zakbak »

Nemohl by mi někdo poradit,proč když spustim aquamark,celej projede v pohodě,a když je ten poslední výbuch a má se zobrazit výsledek,tak mám jen černou obrazovku a nic se neděje.dík všem
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

chlup píše:forton bluestorm II 500watu
Nemám s takovou konfigurací zkušenosti, ale myslím že je to dost na hraně specifikací které uvádí sám výrobce, tzn. že má oddělené 12V větve a každá zvládne samostatně max 18A což je pro takovou grafiku + disk/mechanika/větráky docela málo.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“