Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Moderátor: morke
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Airm@n64
- Začátečník
Ahoj takže tady vidim hodně spekulací atd.A taky uvažuji o S1 na mnou x1950Pro protože stock chladič už mi leze na nervy
mma tuhle kartu s mosfety? (přimo vyfocena má)
http://www.airman64.own.cz/mosfety.jpg
Tak jse ptám na tuhle kartu to nepůjde dát když ktomu nedali ten plíšek?
A to očem píšete že když převýší teplotu 100°C tak se vypne to jsou ty vpravo na kartě kde ma přijit ten plíšek.
Takže pujde tam dat ci ne ?
A to očem píšete že když převýší teplotu 100°C tak se vypne to jsou ty vpravo na kartě kde ma přijit ten plíšek.
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Gelid Phantom Black , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , eVga 3060 XC , Corsair RM850i
- Riko
- Nováček
V prvom rade nekupuj Accelero bez toho pliešku na chladenie mosfetov. Keďže spomínaš, že nad tým len uvažuješ, tak ho predpokladám ešte nemáš. Z tej fotky vidieť, že máš starú revíziu karty, rovnako ako ja.Airm@n64 píše:Ahoj takže tady vidim hodně spekulací atd.A taky uvažuji o S1 na mnou x1950Pro protože stock chladič už mi leze na nervy
Accelero S1 sa istý čas dodával bez toho pliešku. Ďalšie dodávky však už chodili kompletné. Over si to u predajcu. Pokiaľ tam ten pliešok chýba, dokúp ho samostatne (cca 150 korún). Ja som objednával S1 zhruba pred mesiacom a vtedy už chodili balenia kompletné.
Pokiaľ si sa pýtal len na to, či tam ten chladič namontuješ aj bez pliešku, tak ano - namontuješ, nemusí tam byť.
- Airm@n64
- Začátečník
ok takze kdyz tam ten plišek bude tak na te kartě bude sedět vše ok a nebude se přehřívat jo ? nebo jak to máš ty ? mohl by jsi nahodit foto ?Riko píše:V prvom rade nekupuj Accelero bez toho pliešku na chladenie mosfetov. Keďže spomínaš, že nad tým len uvažuješ, tak ho predpokladám ešte nemáš. Z tej fotky vidieť, že máš starú revíziu karty, rovnako ako ja.Airm@n64 píše:Ahoj takže tady vidim hodně spekulací atd.A taky uvažuji o S1 na mnou x1950Pro protože stock chladič už mi leze na nervy
Accelero S1 sa istý čas dodával bez toho pliešku. Ďalšie dodávky však už chodili kompletné. Over si to u predajcu. Pokiaľ tam ten pliešok chýba, dokúp ho samostatne (cca 150 korún). Ja som objednával S1 zhruba pred mesiacom a vtedy už chodili balenia kompletné.
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Gelid Phantom Black , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , eVga 3060 XC , Corsair RM850i
- Riko
- Nováček
OK.Airm@n64 píše: ok takze kdyz tam ten plišek bude tak na te kartě bude sedět vše ok a nebude se přehřívat jo ? nebo jak to máš ty ? mohl by jsi nahodit foto ?
Pôvodný setup (Sapphire stock cooler)
Po výmene s Accelero S1 (video)
Ďalšie fotky: (low res)
foto 1
foto 2
Heat-spreader na mosfetoch
foto 4
Teploty (3D mark '05):
- Airm@n64
- Začátečník
- Riko
- Nováček
Na to som sa pýtal v diskusii pod článkom, ale nikto mi neodpovedal.Airm@n64 píše:ok dikes..takze du do nej.a jeste ja kzjistim teplotu tech vrm ? v ati tray tools ?
So stabilitou som problém nemal (hrával som FEAR, Oblivion, etc.), tak predpokladám, že tá teplota VRM je ok.
- Airm@n64
- Začátečník
ok ok a ofukujes to nejak? pac sfota jsem nevidel zadnej vetroňRiko píše:Na to som sa pýtal v diskusii pod článkom, ale nikto mi neodpovedal.Airm@n64 píše:ok dikes..takze du do nej.a jeste ja kzjistim teplotu tech vrm ? v ati tray tools ?
So stabilitou som problém nemal (hrával som FEAR, Oblivion, etc.), tak predpokladám, že tá teplota VRM je ok.
- Pitrs82
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem pridelal na Accelero S1 dva 120mm ventilatory, co jedou na 800 otacek. Vysledky nasledujici:
Grafika X1950XTX:
teplota v klidu 40 stupnu
teplota v zatezi 55 stupnu (ale dneska je u nas docela chladno, takze predpokladam, ze se muze k tem 60 stupnum vysplhat, ale vic si myslim, ze nepujde).
Takze spokojenost obrovska, teploty uzasny na to, ze to chladi X 1950XTX a vubec to neslysim, je to krasne tiche.
Grafika X1950XTX:
teplota v klidu 40 stupnu
teplota v zatezi 55 stupnu (ale dneska je u nas docela chladno, takze predpokladam, ze se muze k tem 60 stupnum vysplhat, ale vic si myslim, ze nepujde).
Takze spokojenost obrovska, teploty uzasny na to, ze to chladi X 1950XTX a vubec to neslysim, je to krasne tiche.
Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Riko
- Nováček
- Airm@n64
- Začátečník
ee neplánuju. mam ve předu 2x 80 mm vetraky na asi 1000 otáčkách a vzadu 1x12 cm fan a pod grafikou namontaovaná 1x80 mm na 800 otáčkách.Riko píše:Ne. 12cm vpredu a vzadu úplne stačí. Ale pokial plánuješ tú kartu taktovať, tak si zožeň aktívne chladenie.Airm@n64 píše:ok ok a ofukujes to nejak? pac sfota jsem nevidel zadnej vetroň
Docela mě zaráží když ma grafika má v burnu asi 85 °C proto zmena chladiče
- chz
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Testů se na netu povaluje plno, celkem se mi chladic zalibil, tak sem si ho nakonec poridil...mam GF7900GT ve skrini, kde mam 120mm pred diskama, 1x 120mm v 5,25" a 1x 120mm primo na acceleru. S box chladicem od ASUSu sem mel v klidu kolem 55-60°C v zatezi se to blizilo 80°C...
s S1 mam v klidu pod 30°C a pri zatezi jeste nikdy pres 40°C. Bez toho ventilatoru sem to jeste nezkousel, ale slyset neni a chladi to dokonale, tak nac ho davat pryc. Grafika neni nijak taktovana, ale mam pocit, ze tohle by uchladilo cokoli
s S1 mam v klidu pod 30°C a pri zatezi jeste nikdy pres 40°C. Bez toho ventilatoru sem to jeste nezkousel, ale slyset neni a chladi to dokonale, tak nac ho davat pryc. Grafika neni nijak taktovana, ale mam pocit, ze tohle by uchladilo cokoli
- kuzmic
- Nováček
Dobrý deň, trochu ma zarazili výsledky "Temperature on ATI X1650XT" na stránkach výrobcu. Mám práve túto GK a jej chladič je slušný "bzučák" , tak som chcel nejaké tichšie riešenie. No ono tichšie určite bude, ale teplotný rozdiel skoro žiadny, s X1650XT Stock Cooler 69°C, s Accelero S2 66°C . Máte niekto skúsenosť, či je toto pravda? Ten turbo mode s 12cm fan-om mi nesedí, chcel som pasiv riešenie + odfuk z bedne, dik.
CPU:AMD Athlon 64X2 5050e, MB:MSI K9A Platinum, RAM:4x1 GB DDRII A-Data Vitesta 800+, GK:ATI Radeon HD3870 512MB DDR4, Zdroj:Seasonic S12 II 500W, HDD:2xWD 640GB SATAII
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Maddogg
- Čestný člen
- kuzmic
- Nováček
Sorry, ja ho nemám, ale chcem ho a preto som sa pýtal na nejaké skúsenosti. Inak u mňa teploty okolo 69°C pri záťaži sedia, len som myslel, že keď sú také kvalitné tieto pasivy, takže aj uchladia na lepšiu teplotu ako o 3°C.Maddogg píše:Kuzmic: a kdyz sahnes na ten chladic nebo heatpipes , tak jsou horke/teple/vlazne?
CPU:AMD Athlon 64X2 5050e, MB:MSI K9A Platinum, RAM:4x1 GB DDRII A-Data Vitesta 800+, GK:ATI Radeon HD3870 512MB DDR4, Zdroj:Seasonic S12 II 500W, HDD:2xWD 640GB SATAII
- kenas
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
podle me je to kravina... kdyz u x1950pro z 85°C to da kolem 60°C
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)
CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- marek16
- Začátečník
Zajímala by mě jedna věc, je tu někdo kdo má S1 nebo S2 na kartě úplně pasivně? Bez nějakých proudových větráků ve skříni?
Jde mi o tohle, rád bych tu kartu měl aspoň ve 2D(tj většinu času) s vyplým větrákem, a bojím se že mi odejdou minimálně paměti. Bohužel nevím, jaká je jejich teplota protože to nemám jak změřit.
Takže otázka zní, vadí pamětem hodně absence ofukování, když mají na sobě ten pasivek?
Jádra bych se nebál, to se nad 50 stupnů nedostane.
Jinak mám otevřenej case )
Jde mi o tohle, rád bych tu kartu měl aspoň ve 2D(tj většinu času) s vyplým větrákem, a bojím se že mi odejdou minimálně paměti. Bohužel nevím, jaká je jejich teplota protože to nemám jak změřit.
Takže otázka zní, vadí pamětem hodně absence ofukování, když mají na sobě ten pasivek?
Jádra bych se nebál, to se nad 50 stupnů nedostane.
Jinak mám otevřenej case )
Quis custodiet ipsos custodes?