NTB HP 6510b - dobra volba? zkusenosti

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
a12aa
Začátečník
Začátečník

NTB HP 6510b - dobra volba? zkusenosti

Příspěvek od a12aa »

Jaký je váš rozpočet?
27kKC

Jakou velikost notebooku preferujete?
tenký a lehký (13“ – 14“)

Preferujete nějaké značky?
nejspis HP

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
office,internet,filmy,hudba(externi zvukuvka)

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Nosit sebou do skoly + cestovani Pardubice-Ostrava

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
starsi, Q3A :)

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
realne 4hod +

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
XP

Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
širokoúhlý

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?

b) širokoúhlý
nejspis 1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
matny

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Ano,libi se mi styl HP rady 6XXXx

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
3 roky

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel C2D

Jak velká má být operační paměť?
1GB DDR +

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
zadnou

Jak velký má být pevný disk?
120GB +

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Ano, DVD vypalovacku

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
ne

Dival jsem se po NTB a asi nejvice se mi libi HP 6510b http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 10CE018DS9

Ale nejsem si jim naprosto jisty. Pry cela nova rada od HP ma nadmerne hlucne vetrani.

Ma nekdo s nim zkusenosti? Pripadne nejaky tip na jiny NTB?

Predem diky
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: NTB HP 6510b - dobra volba? zkusenosti

Příspěvek od Don Martinez »

a12aa píše:Ale nejsem si jim naprosto jisty. Pry cela nova rada od HP ma nadmerne hlucne vetrani.
To teda má (teda měly první série) - moje 6710b dělá kravál jak hovado, ale dá se to vyřešit záruční výměnou desky v servisu (daj ti tam novější snad bezvadnej kousek) - jenže tu v mým případě mění už 21 dní... Bejt tebou připlatím si 2 000 na ThinkPad R61...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
jukyn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

:)

Příspěvek od jukyn »

Vždy záleží an tom co chceš od notebooku,pokud tico leze to na mozek,pokud dobrou mašinu HP 6710b je správná volba...sám jsem po něm koukal ale vyhrál Dell:)
a12aa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a12aa »

NTB budu kupovat az koncem prazdnin, takze je docela mozny ze uz bych mohl dostat HP z "nehlucny" serie. Jinak stolni PC mam urcite hlucnejsi nez je obvykle a kdyz ke me nekdo prijde tak rika ze to je hrozny kraval :lol:

jukyn: pises HP 6710b a ja 6510b :)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

a12aa píše:NTB budu kupovat az koncem prazdnin, takze je docela mozny ze uz bych mohl dostat HP z "nehlucny" serie. Jinak stolni PC mam urcite hlucnejsi nez je obvykle a kdyz ke me nekdo prijde tak rika ze to je hrozny kraval :lol:
To já taky, jenže mezi výhody notebooku, prostě tichý chod patří - to mi nikdo nevymluví... Navíc jak to vypadá, tak v Česku ani ty nový desky moc nejsou - nejsem sám, kdo na ní čeká :oops: ... Jinak ty nehlučný série už by měly být na trhu teďko jenže vždycky je šance, že ti dají nějaký ležák...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
jukyn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

:)

Příspěvek od jukyn »

Omlouvám se:)
Myslím si ž epokud ho koupíš v kamenném obchodě mělo by jít aby ti ho předvedli...
Nebo notebook začne dělat bordel až po chvíli?
L.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: :)

jukyn píše:Myslím si ž epokud ho koupíš v kamenném obchodě mělo by jít aby ti ho předvedli...
Jak? Proto abys to mohl nějak "oohodnotit" musíš mít v ruce notebooku se systémem a ten ti tam jen tak na ukázku nenanistalují, když nemají jistotu, že si ho koupíš...
Obrázek
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

mám na tento NB dotaz-neboli takový problém(vista bussiness 32bit):
Když vytáhnu LAN kabel z notebooku tak síťová karta v síťových zařízeních(start-nastavení...pokud je nabídka start klasickým stylem) zmizne. Většinou jsem se setkal s tím, že se pouze ikona sťového adaptéru změní z "připojeno" na "nepřipojeno". To, že síťová karta jakoby zmizne mi činí problémy v jiném programu(Microsoft VirtualPC, kde mám virtuální OS win98 a ty se musí restartovat pokaždé,když vytáhnu a připojím kabel aby si ty virtuální win98 tu sítovku znovu "načetly").
Dotaz je takový: jak donutit počítač aby síťový adaptér(LAN) nezmizel po vytáhnutí LAN kabelu.
btw. jsem už psal na HP podporu a napsali mi že je to věcí ovladačů a nic s tím nelze dělat...ale zkouším to i tady-kdyby náhodou...(už jsem tu vyřešil spoustu věcí kt. nešli vyřešit "normální" cestou)
Dik
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jo, to dělají i jiný notebooky - šetří energií a tak, když není zapojenej kabel, vypnou i síťovku... Obejít to možná půjde vypnutím možnosti Vypínat zařízení z důvodu snížení spotřeby, či ako sa to volá...
Obrázek
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

V BIOSu (HP 6715b) mám v:
System Configuration -> Device configurations -> LAN Power Saving
zkus to dát na disable.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“