nVidia 8800 gtx alebo ati HD2900xtx Váš názor

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já jsem jednoznačně uvedl, že se to netýká jen Linuxu. Ati mívá problémů s ovladači i ve Windows více a to zejména s jejich větší potenciální konfliktností, což vede k nestabilitě systému, a to považuji za zásadní skutečnost. Je to má zkušenost (a myslím, že nejen má), na které osobně trvám. Na druhou stranu Vám ji ale nevnucuji a hádat se o tom nebudu.

Aktuálně můžu uvést i třeba ty reportované propady ve framerate v Catalystech 7.7 v Company of Heroes, to by se asi také nemělo stávat. Ale to už je vedlejší skutečnost, kterou nepovažuji za zásadní a která by se nedala jednoduše vyřešit dalším releasem ovladačů.

Dále pro názornost: třeba kámoš dělá konstrukčního technika ve firmě se zahraniční působností, a co mi říkal, tak v jejich CADech jedou, aspoň na jejich pracovišti, výlučně jen na nVidích.. A asi vědí proč :).

Ad Linux: to nejsou "mé Linuxy", ale alternativní platforma, která nabírá na stále větší popularitě a jeho ignorance by se nemusela brzy vyplatit. Co se týče mého pořízení ATI, tak to bylo výsledkem mé tehdejší představy o aktuálně nejlepším poměru cena/kvalita/výkon a s tím spojené finančí limitace, kvalitně zpracovaného chlazení ASUS EAX1950Pro a naivní představy a nezkušenosti, že to pod tím Linuxem nemůže být tak špatné. Ale ono bohužel je :).

Prosím berte to jako můj názor. Váš názor se může lišit :). To je ode mně vše na toto téma. Na polemizující názory už reagovat nebudu :). Rád si je ale vyslechnu.
show must go on..
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

shadow píše:Aktuálně můžu uvést i třeba ty reportované propady ve framerate v Catalystech 7.7 v Company of Heroes, to by se asi také nemělo stávat.
No promiň, ATi má propady v jedný nebo dvou hrách, kdežto nVidia má na GTS-320 propady ve třetině her ve Vistách, ve třetině her v XPéčkách a přesto, že je G80 už půl roku venku tento problém, stále není vyřešen.

Stěžují si na něj uživatelé prakticky na všech významných zahraničních diskusních fórech:

nvidia.com
evga.com
nvnews.net
rage3d.com
guru3d.com

už na to upozorňovali i na TheTechReport a Beyond3D.

pokud k tomu přidám buglist současných driverů (těchto 15 problémů popsal ze své zkušenosti jediný uživatel, od té doby byly vydány několikery nové ovladače a krom toho, že tyto problémy nebyly odstraněny, přibývají ještě další!) a třeba ještě kvalitu 16bit renderingu, tak lze jen ztěží tvrdit, že nVidia má oproti ATi bezproblémové ovladače. Nepředpokládám tedy, že by šlo o problémy na straně hardwaru...

Proti takovým seznamům považuji situaci s Cat7.7+CoH za směšný problém jedné verze driverů...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

imho shadow je jako ten soused, co si mysli, ze v jeho zahradce je vzdy horsi zeli nez v zahradce jeho souseda. Obe firmy jsou na tom obdobne, jen ty mas ten pech, ze mas linuxy kde ATi ma zrovna vetsi slabinu...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

gerimo píše:imho shadow je jako ten soused, co si mysli, ze v jeho zahradce je vzdy horsi zeli nez v zahradce jeho souseda. Obe firmy jsou na tom obdobne, jen ty mas ten pech, ze mas linuxy kde ATi ma zrovna vetsi slabinu...
To je jedna možnost. Druhá je, že majitelé ATI karet sice mají problémy, ale namlouvají si, že u konkurence je to to samý. Co jsem viděl na fórech, tak víc lidí si pochvaluje přechod z ATI na Nvidii...
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

no-X píše:..ATi má propady v jedný nebo dvou hrách...
Že by oficiální materiály nepsaly pravdu? Proč tedy existují fóra, kde se řeší problémy s ATi drivery? :? Asi proto, že to není tak ideální, jak uvádíš. ;-)
no-X píše:Stěžují si na něj uživatelé prakticky na všech významných zahraničních diskusních fórech...
To platí pro oba výrobce, nemyslíš? :wink:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Shit píše:Proč tedy existují fóra, kde se řeší problémy s ATi drivery? :? Asi proto, že to není tak ideální, jak uvádíš. ;-)
To byla odpověď na konkrétní shadowovu větu, kde tvrdil, jak velký problém je, když v jedné konkrétní hře s jedněmi konkrétnmi drivery dochází k propadům výkonu.

Ukazuju situaci, kdy s konkurenčním produktem dochází se všemi drivery od vydání k propadům v mnoha různých hrách, takže mi nepřipadá, že by zmíněný problém s CoH byla až tak nepřekonatelná záležitost. Uživatel ATi může zůstat u předchozích driverů, u kterých tento rpoblém není. Uživatel nVidie má smůlu, neboť neexistují jediné drivery, ve kterých by zmíněný problém nebyl.
Shit píše:To platí pro oba výrobce, nemyslíš? :wink:
Vytrháváš z kontextu. Tady jde o jeden velký globální problém, který nebyl, ani přes četná upozorňování ze strany uživatelů ani 3/4 roku po vydání čipu vyřešen. ATi je vytýkán dlouhý cyklus ve vývoji driverů, který způsobuje řešení problémů až po 2-3 měsících, ale za tuto dobu jsou známé problémy obvykle odstraněny. "Úžasný" driver team nVidie mnohé nevyřešil ani po 3/4 roce. Krom toho, ukaž mi, jestli nějaký uživatel produktu ATi dal někde dohromady tak rozsáhlý seznam konkrétních problémů ve hrách , které nebyly ani po tolika měsících odstraněny, nebo zda je nějaký problém, který ovlivňuje tolik her, jako slow-down bug a který by se (bezvýsledně) řešil nezávisle na tolika fórech... Já o ničem takovém nevím.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Partyman píše:
gerimo píše:imho shadow je jako ten soused, co si mysli, ze v jeho zahradce je vzdy horsi zeli nez v zahradce jeho souseda. Obe firmy jsou na tom obdobne, jen ty mas ten pech, ze mas linuxy kde ATi ma zrovna vetsi slabinu...
To je jedna možnost. Druhá je, že majitelé ATI karet sice mají problémy, ale namlouvají si, že u konkurence je to to samý. Co jsem viděl na fórech, tak víc lidí si pochvaluje přechod z ATI na Nvidii...
Nevim, ja si nic nenamlouvam, jedu na G4MX440 :-D a jeste hodne dlouho pojedu... :(
Jinak to same muze platit pro drzitele, dle me, predrazenych nV karet...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Určitě 8800GTX, dá se sehnat za 13.500,- s DPH a to je za hubičku. Výkon je momentálně výš, je méně hlučná. Na druhou stranu nevěřím, že ATI G80GTX nedotáhne. Imho v DX10 bude 8800 trošku horší.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

h4__ píše:Určitě 8800GTX, dá se sehnat za 13.500,- s DPH a to je za hubičku. Výkon je momentálně výš, je méně hlučná. Na druhou stranu nevěřím, že ATI G80GTX nedotáhne. Imho v DX10 bude 8800 trošku horší.
8800gtx jde sehnat i pod 13 500,- ale spise mam na mysli 8800GTS 640MB, kterou jsem snad vubec nevidel pod 9500,- A to se mi zda celkem dost, na takovou kartu.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

gerimo píše:ale spise mam na mysli 8800GTS 640MB, kterou jsem snad vubec nevidel pod 9500,-
Treba:
http://www.ab-com.cz/?cls=stoitem&stiid=20028
Nebo:
Obrázek
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

godlike píše:
gerimo píše:....
....
Chcete nejlevnejsi grafiku? Zapomente na strycka google, ale zavojte strejdu godlika! :oops: :lol:

//Hele, nejlevnejsi HD2900XT jsem videl za 9 540,- nasel bys levnejsi? :-D :lol:
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Tak prvne jestly budes cekat do konce roku tak bych sel uz rozhodne do G90. Jinak bych sel do 8800GTX je rychlejsi a neverim ze ji ATI dozene , s poslednimy ovladaci to vypada ze ATI spis zpomaluje nez zrychluje. Vem si jen to ze 8800GTX bude za chvili uz rok stara karta a porad je nejrychlejsi natrhu kdyz neberu Ultru. A mladounka HD2900XT za ni pokulhava... Jen pls nepiste zase ze HD2900XT je konkurent GTS a ne GTX. Na to se da rict jen toto... Ati nema na to aby alespon dohnala 8800GTX?? Asi ne....
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Alert03 píše:...Ati nema na to aby alespon dohnala 8800GTX?? Asi ne....
A proc by proboha mela? Trocha matematiky: lepsi je mit pod kontrolou 2% trhu nebo 40% trhu?
rada HD2600/2400 se ATi povedla preci jen lepe, nez nV a to staci. (+ tu mame x1950gt/pro)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

gerimo: neviem co tym chces povedat. ale pozri si nejake ekonomicke vysledky tychto dvoch firiem a myslim ze aj ty by si mohol byt schopny z nich vycitat kto ma aky podiel na trhu. takze aspon nepis sprostosti o matematike toho kto ma co pod kontrolov. niesom fanatik ani nvidiot. jednoducho si viem spocitat 2+2 a ked si pozriem graf s vysledkami viem si odvodit kto ma trh pod kontrolov. a ati to prave dnes nieje
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

gerimo píše:
Alert03 píše:...Ati nema na to aby alespon dohnala 8800GTX?? Asi ne....
A proc by proboha mela? Trocha matematiky: lepsi je mit pod kontrolou 2% trhu nebo 40% trhu?
rada HD2600/2400 se ATi povedla preci jen lepe, nez nV a to staci. (+ tu mame x1950gt/pro)
Hh , a co se jim na HD2600 povedlo? Co jsem testoval tak na tom nejedou poradne uz dnesni hry tak co pak za pul roku? Napriklad colin : dirt ale to je jedno. Nerikam ze 8600 je nejakej zazrak je to to stejny , !ALE! NV tam ma porad 8800GTS320MB verzi ktera se da sehnat za nejakejch 6900kc i z DPH (napriklad tady http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(i ... v-out.html ) a to nemluvim o velkoskladech kde je cena jeste o radove stovky korun nizsi.... Porad je to za grafiku dost ale neni to tak strasny a jak je videt prodava se hodne... Jak se doresi problem s cistenim pameti bude to zlata karta 8-)
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Když jsme u debat o ATi či NVidia. Co doporučíte. Slušný stabilní výkon u GTS 640 nebo kolísavou ATi HD2900XT? Já se pořád nemůžu rozhodnout. Hluk mě nevadí. Spotřeba taky ne. Každý říká něco jiného.
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Mrtvola píše:Když jsme u debat o ATi či NVidia. Co doporučíte. Slušný stabilní výkon u GTS 640 nebo kolísavou ATi HD2900XT? Já se pořád nemůžu rozhodnout. Hluk mě nevadí. Spotřeba taky ne. Každý říká něco jiného.
Tak to uz zalezi spis na tobe , GTS640MB je opravdu s vykonem stabilni a zahrajes si na ni vse jen ma problem s cistenim pameti (zatim se resi alt-tabovanim do woken a zpet). Kdyz si vezmes HD2900XT tak ta se potyka z dost problemy, asi nejvetsi je vykon protoze ten je u jedne hry stejny az vyssi nez u GTS640MB a u druhe jde hluboko pod ni , dale velky hluk+spotreba (ale to jsi rial ze ti nevadi) a jeste ke vsemu jak uz jsem psal, posledni ovladace sice opravily nejake chyby ale take snizily vykon....
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Mrtvola píše:Když jsme u debat o ATi či NVidia. Co doporučíte. Slušný stabilní výkon u GTS 640 nebo kolísavou ATi HD2900XT? Já se pořád nemůžu rozhodnout. Hluk mě nevadí. Spotřeba taky ne. Každý říká něco jiného.
To se tu těžko dozvíš, protože většina těch kdo má 8800 tě jí doporučí a ten co má HD2900 tak tě doporučí tu. Já jsem si vzal kolísavou HD2900XT, protože věřim, že si může v budoucnu polepšit oproti 8800GTS a určitě nechci nejbližší rok a půl kupovat jinou grafiku. Jsem s ní spokojenej, ale nepochybuju, že bych byl spokojenej i s 8800. :)
Naposledy upravil(a) Hosenfeld dne pon 30. črc 2007, 18:25, celkem upraveno 1 x.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Osobně vybírám dle toho,co hraju.Snažím se najít testy karet,kde jsou otestované věci,které mě baví a pak se rozhodnu.Jestli v jedné má Ati náskok třeba 30% a v druhé ztrácí 50%,ale já hraju první,beru ATI.
Za sebe ale říkám,že když volit mezi 640MB GTS a HD2900XT,jdu do ATI.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Tak podle testů her které budu pařit si vedou obě stejně. Takže beru asi ATi...je mi nějak sympatičtější. V nejhorším oželím AA :-)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“