SURNE POTREBUJEM PORADIŤ aký HDD 320GB/16MBSATA?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jano101
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SURNE POTREBUJEM PORADIŤ aký HDD 320GB/16MBSATA?

Příspěvek od jano101 »

Ide ma picnúť do zajtra mám vybrať disk 320GB SATA so 16MB cash

čo by ste mi doporučili??

1.Hitachi HDT725032VLA380
2.Samsung HD321KJ -(PS v obchode mi povedali že ide o HD321LJ.
3.Western Digital SE 320GB 16MB SATA2 WD3200KS/AAKS
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Vyjde to nastejno. Já bych vzal Western Digital
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

já bych vzal zase Hitachi ;-) uz jenom kvuli tomu ze funguje velice dobre v RAIDu :-))))
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Já mám v RAIDu 4ks 320GB Seagatů a nemůžu si na ně stěžovat.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
jano101
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jano101 »

a čo hlučnosť diskou??
ps vie mi niekto povedať aký je rozdiel medzi:Samsung HD321KJ -a -HD321LJ
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

-daggy-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- »

jano101 píše:a čo hlučnosť diskou??
ps vie mi niekto povedať aký je rozdiel medzi:Samsung HD321KJ -a -HD321LJ
Ja mam ten Samsung KJcko, bacha na neho, musis ho dat na nieco co pohlcuje dobre vibracie, vie pri seeku pekne triast so skrinou, ja som ho nakoniec dal na penove podlozky a uz je ticho :D Aky je rozdiel medzi tymi seriami zial neviem. Inak tu mas jeden test co som robil:
Obrázek
AMD64 X2 Toledo 4200+ (2200@2717), DFI Infinity NF4 Ultra-U, A-Data Vitesta DDR500+ 2x1GB (Dual), Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen, Leadtek WinFast TV 2000 Expert, Sky Star 2 + 60cm parabola, DVD-RW Lite-On SHW-1653S, DVD SONY DDU 1621, DSL Drytek Vigor 318, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Akasa AK 183 L2BL2B
jano101
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jano101 »

ok ale aj tak ma to sere prečo to na webe neviem nájť ani na stránke Samsungu a dík
PS ako sa tam na web dá vložiť obrázok???
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No moje zkusenosti taky duveru do WD nevkladaji.. casto hodne topi a vibruji.. lidi na ne uz zase pomalu zacinaj nadavat..
Samsung taky nebrat.. stejny problem.. vibruji, casto jsou divny.. uz maj slavu v 3,5" segmentu za sebou..
Seagate ano.. porad drzej.. nedavno meli nejakou krizi, kdy sem tam lidem neco chciplo, ale jinak jim verim.. sel bych do ES verze, ta by mela byt nejpreciznejsi..
Seagate Barracuda ES ST3320620NS - 320GB SATA II
Hitachi.. taky drzej, ale tady uz se nazory lidi rozchazej.. ja s nima problemy kolem sebe u znamych nevidim.. bacha na to.. Cinemastary jsou pomaly a vylozene zamereny jen jako zalozni disky, u kterych se rychlost nevyzaduje..
Hitachi Deskstar T7K500 HDT725032VLA360 - 320GB SATA II
Maxtor.. ja na nich jedu uz leta a nikdy problem, ale momentalne uz zacala politika odsunu znacky na druhou kolej a z vykonnych disku je tak venku uz pouze 10kova rada, ktera uz je ale oproti dnesnim diskum starsi.. ac tedy nerad, tak Maxtor uz ne.. :)

Obecne potom vcelku plati, ze Hitachi disky tahaji pri souvislem readu velkych dat nejrychleji.. v seeku a burst rezimech ale nikoli.. tam jsou lepsi Seagate, casto porazene Westernem.. ten ale nedoporucuju, quli poruchovosti a obecne mechaniskym problemum, takze muj finalni tip na nej reseni dnesniho trhu je..
jano101
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jano101 »

dik pozrem sa na to ešte ja taktieš mám dve generácie SEAGATU a v podstate ok až na to že ten 1.bol SATA120GB so 8MB cash a bzučal ako včela a ten druhý a total tichý PATA 250GB so 16MB cash mal iba jednu chybičku ked som ho kúpil nedal sa nan dať OS (kamoš spravil ževraj niečo s bootom sektorom)
-daggy-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- »

Ja mam aj WDcko, SATA II so 16 MB cache, ale 250 GB variantu a musim povedat ze to je skvely disk, tichy a rychly, mam na nom nahodeny system. Akurat ma jednu chybicku - teplotne cidlo ukazuje o 20°C viac ako je realna teplota. Ale to bola chyba len danej serie, u tych novsich by uz to nemalo tak byt. Pred par dnami som ho hodil do Scythe antivibration kitu a uz ani takmer nepocut seek (ten sa mierne prenasal vibraciami na case).
AMD64 X2 Toledo 4200+ (2200@2717), DFI Infinity NF4 Ultra-U, A-Data Vitesta DDR500+ 2x1GB (Dual), Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen, Leadtek WinFast TV 2000 Expert, Sky Star 2 + 60cm parabola, DVD-RW Lite-On SHW-1653S, DVD SONY DDU 1621, DSL Drytek Vigor 318, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Akasa AK 183 L2BL2B
Lars
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lars »

Maxtor píše:No moje zkusenosti taky duveru do WD nevkladaji.. casto hodne topi a vibruji.. lidi na ne uz zase pomalu zacinaj nadavat..
Samsung taky nebrat.. stejny problem.. vibruji, casto jsou divny.. uz maj slavu v 3,5" segmentu za sebou..
Seagate ano.. porad drzej.. nedavno meli nejakou krizi, kdy sem tam lidem neco chciplo, ale jinak jim verim.. sel bych do ES verze, ta by mela byt nejpreciznejsi..
Hitachi.. taky drzej, ale tady uz se nazory lidi rozchazej.. ja s nima problemy kolem sebe u znamych nevidim.. bacha na to.. Cinemastary jsou pomaly a vylozene zamereny jen jako zalozni disky, u kterych se rychlost nevyzaduje..
Hitachi Deskstar T7K500 HDT725032VLA360 - 320GB SATA II
Maxtor.. ja na nich jedu uz leta a nikdy problem, ale momentalne uz zacala politika odsunu znacky na druhou kolej a z vykonnych disku je tak venku uz pouze 10kova rada, ktera uz je ale oproti dnesnim diskum starsi.. ac tedy nerad, tak Maxtor uz ne.. :)

Obecne potom vcelku plati, ze Hitachi disky tahaji pri souvislem readu velkych dat nejrychleji.. v seeku a burst rezimech ale nikoli.. tam jsou lepsi Seagate, casto porazene Westernem.. ten ale nedoporucuju, quli poruchovosti a obecne mechaniskym problemum, takze muj finalni tip na nej reseni dnesniho trhu je..
Rpipajam sa ku MAxtorovi ze seagate su dost spolahlive disky taktiez tam mas este aj kolmy zapis cize uplna pohoda, dokonca u kamarata som videl ze su este aj dokonca tenke alahke ale na tom uz az tak moc nezzalezi, nahodou sa aj ja teraz rozhodujem v oblasti HDD a idem stavit tiez do seagate ale 500 GB . :D + mam este doma WD a je dost hlucny (aj ked sa mi zatial este nepokazil sak uvidime:) ) ale co sa tyka teploty zatial som neregistroval nejake problemy.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“