Vase oblibena znacka nejen! grafickych karet + proc?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

bfm
Nováček
Nováček

Vase oblibena znacka nejen! grafickych karet + proc?

Příspěvek od bfm »

Budu kupovat novy komp a chci se zeptat na nazory ohledne znacek grafickych karet (ne typu). Par tydnu se tim probiram a vsude narazim na testy, benchmarky atd. vsech moznych karet ale o firmach ktere je vyrabi sem se toho moc nedozvedel.

Zajima me jestli se lisi nejak vyrazne kvalitou vyroby, poruchovosti, beproblemovym vyrizenim reklamaci atd..

Osobne budu kupovat 8800GTS-640MB ale od jake firmy nemam tuseni.

Tady je seznam firem mezi kterymi bych rad videl rozdily:
(jeli mozno seradit je podle kvality nebo z nich vybrat top 5 :-)

Asus
BFG
Club 3D
eVga
Gainward
Galaxy
Gigabyte
Leadtek
Microstar
Sapphire

Diky za postrehy!

EDIT1: titulek
Naposledy upravil(a) bfm dne úte 31. črc 2007, 01:17, celkem upraveno 1 x.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

ještě jsi zapomněl Palit nebol Xpert Vision a ještě Inno 3D
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Já jsem několik let na osvědčené značce ASUS. Vždy kupuji desku + grafickou kartu, už několik let od firmy ASUS.

Žádné reklamace, žádné problémy. Musím zaťukat. :oops:

Měl jsem 3 desky + 3 grafiky + DVD/RW mechaniky. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

mam mirne nedobre zkusenosti s Inno3D, ale jinak prakticky cokoli od nvidie je good....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

mam 6600GT od Leadteku a stezovat siu nemuzu je stabilni chladic je tichy
a ten sapphire zatim posoudit nemuzu ptz to mam teprve 14 dni.. :D
KDO mi odebral moji zlutou kartu
bob159
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob159 »

ja si na asus tez stazovat nemozem...a k 8800 dava aj pekny balik prislusenstva...
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja, aniz bych to nejak resil jsem se drive dycky dostal k MSI.. naprosto v pohode.. kolem me, co jsme potom zkouseli za pokusy, se mi osvedcily Leadteky a Gainwardy.. no ale "osvedcily" je ponekud zavadejici..
Co se tyce nVidie, malo ktera firma se totiz pokousi neco menit a tak jde stejne dycky o to samy.. proste dodrzuje se v naproste vetsine pripadu referencni design.. s tvrzenim, ze nVidie je dobra dycky se tedy ztotoznuju..
Nikdy jsem zatim nevidel zadny problem..
Byt tebou ridim se jen podle barev (vzhledu) a taktu.. maximalne si zjisti, co je na tom za pameti, at vis kolik ta karta zvladne.. jinak bych to neresil..
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja som zobral eVGA kvoli jej zaruke. myslim ze bude mat dost kvalitne veci ked ponuka taku zaruku

inak co sa tyka dobrych skusenosti a malo reklamovanych kusov: MSI, Gainward, ASUS (aj ked tych som uz par viac reklamovat musel :( ),BFG, Gigabyte

zle skusenosti: Inno3D(vratili mi snad vsetky co som predal), Club 3D (tiez sa ich viac vratilo na reklamaciu ako tych co ostali dobre)
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Ja mam jen dobre zkusenosti :roll:

Jsou to sice "jen" GK v nazvu dredu, ale ja napisu toho vic:

GK: Mel jsem Club3D (GF4MX4000), Inno3D(GF2MX400), STLab(GF2MX400), ted mam Sapphire (R9250Pro)
Desky: MSI (opravdu dobre, na starsi desky (sA, s370) je mam nejradeji; K7T Turbo a MS-6309 Lite), Shuttle(AV7 asi)

Nicmene nejvic me oslovuje nazev Sapphire(nedavno jsem kupoval a montoval jednu X1650Pro od Sapphire a krasa) a MSI(mam doma 2 desky). To bude pro me nerozlucna dvojice :twisted: .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Kdybych si měl koupit nVidia, sáhl bych buď po LEADTEK nebo ASUS, jestli ATi tak Sapphire či taky ASUS. A důvod? KLADNÉ ZKUŠENOSTI, jak po OC tak po stabilitě :)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

kotas píše:Kdybych si měl koupit nVidia, sáhl bych buď po LEADTEK nebo ASUS, jestli ATi tak Sapphire či taky ASUS. A důvod? KLADNÉ ZKUŠENOSTI, jak po OC tak po stabilitě :)

vidis a ja bych si od saphiru uz nic nekoupil. chlazeni je naprosto strasny. bud asus nebo his.
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

oyza píše:vidis a ja bych si od saphiru uz nic nekoupil. chlazeni je naprosto strasny. bud asus nebo his.
NJ ale ja za 3600,- koupil od Sapphire 1950pro a dokoupil za 420,- AC S1 + Xilence 12cm fan za 80,- dohromady za 4100,- a kam se hrabe z chalzením HIS či ASUS :P Jinak já to s default chlazením ani nepouštěl, hned po koupi jsem kartu rozebral a narval na ní homemade cooling :oops:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
bfm
Nováček
Nováček

Příspěvek od bfm »

Klidne se vyjadrete i o dalsich komponentech (deska, pameti, procesor, zdroj, ...) , myslim ze nejsme jediny koho to pri koupi noveho pc zajima :-)

Ja mel vzdy MSI, 2x grafiku i desku a nikdy nebyl problem, ale rad bych vedel jak si na tom stoji ostani vyrobci, obvzlast pokud budu kupovat jeden komponent v cene 10 000,- chci mit aspon teoreticky/zkusenostmy zarucenou kvalitu.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Firmy ktere bych doporucil jsou urcite:
MSI - mel jsem od nich nekolik desek ted mam uz i grafiku ktera 2 roky jede bez jakehokoliv problemu.
HIS - tydle karty maji neco do sebe, navic maji supr chlazeni.
Fortron + Enermax - dle meho nazoru nejspolehlivejsi tiche zdroje.

Dalsi firmy s kteryma mam dobre zkusenosti:
Leadtek, Saphire, DFI, Corsair, Creative, Thermaltake
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Recon píše:HIS - tydle karty maji neco do sebe, navic maji supr chlazeni.
Len ta cena tych IceQ verzii nie je priliz vyhodna.Skorej ako kotas supnut si tam AC Accelero S1/S2+120mm ventilator a je vybavene. :)

U NV mam skusenosti s kartami Leadtek a Asus.Pri vybere novej grafiky by som sa priklonil k Leadteku. :wink:

ATIny,tak sice vlastne skusenosti nemam.Vyberal by som si medzi HIS,Asusom a Sapphire.Najskor Sapphire + chladic AC Accelero S1.

Co sa tyka 8800GTS-640MB,tak by som bral Leadteka.

Xpert Vision a Palit vyzeraju celkom slusne.Skusenost s nimi ale nemam.Ale ludia si na ne nejak nestazuju.Tak by mali byt ok.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

A-Data - na svou cenu dost dobrý, nikdy mě nezklamali.
Seagate - to samý
Chieftec - dost placená, ale velmi dobrá kvalita
Eurocase- postihlo mě hodně problémů. Skříně nekvalitní, a rezonující.
Hyunday- nechápu proč mají tak nízké ceny. maximální spokojenost.
Genius - "funguje".půlka jejich sortimentu je nekvalitní nebo předražená.
Samsung - samý problémy...
Asus mechaniky - hodně muziky za levno, akorát poslední dobou koukám nejsou nějak kompatibilní k ovládání rychlosti točení média....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

GIGABYTE mě za 5 roků nezklamal ani jednou jak GK tam MB a to sem jich do sestav dal na 50 (GK+MB) ani Sapphire není špatný a XpertVision taky nemůžu opomenout jelikož mám ted o tohoto výrobce 7600gt a max. spokojenost jak s OC tak tiché chlazení... A ram A-Data velmi dobré a HDD Western Digital... Monitory Samsung :)

...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

1. GIGABYTE, nejak sa u mna zisli v sucasnosti v oboch kompoch gigabyte Radeony, jeden 1950Pro a druhy stary 8500 DeLuxe a nikdy sa mi Gigabyte nepokazil neodisiel, ani neboli problemy.
2. ASUS - s grafikami a zakl. doskami od nich som bol spokojny tiez.

Minusovy bod davam zakladnym doskam od MSI, este som nemal ani nemontoval ziadnu, s ktorou by skor ci neskor neboli problemy.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Extraboy »

ASUS - dosky, grafiky...
Enermax, Seasonic - zdroje
Leadtek, Sapphire - grafiky
Chieftec - skrine
A-DATA, Kingston - ramky
WD, Seagate - disky
LG, Samsung - mechaniky
Arctic-Cooling - kvalitné chladenie pomer/ceny/výkon
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4.05Ghz CPU-FAN: AeroCool Dominator 14cm FAN CASE-FAN: 2x Noctua 120mm MB: ASUS P5B Deluxe GPU: MSI GeForce 8800GTS 512MB RAM: 2x 1GB DDR2 A-DATA 880Mhz C4 HDD: 1x Samsung 320GB, 2x Samsung 400GB, 1x WD3200KS SATA2 SOUND: Sound Blaster Audigy 2 ZS TV: Pinnacle PCTV Stereo DVD-RW: LG H30 SATA, Samsung SH-183A SATA ZDROJ: Enermax Liberty 620W CASE: Chieftec BA-01B-B-B LCD: Samsung 193P MOUSE: Logitech MX518
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Mám také dobré zkušenosti s GIGABYTE. Mám desku a gk, zatím šlapou v poho i po dost drsných OC pokusech....
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“