LAN 100Mb/s, Nizka speed
Moderátor: Don
- HacIPex
- Začátečník

-
LAN 100Mb/s, Nizka speed
cau, mam sit 3 pc pres switch, pc jsou pripojeny na 100Mb/s FULL DUPLEX, ale rychlost kopirovani neni vyssi jak 8MB/s = 64Mb/s. Prumer je kolem 6MB/s. To same to dela, i kdyz je propojen pc+pc. A take se hodne vytezuje cpu, ale to dela i na firme. Proc je ale ta rychlost tak nizka ???
- Bajgy
- Středně pokročilý

- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
Stejny problem.. uz pomerne dlouhou dobu bez mozneho reseni.. 
Zajimave je, ze pri transferu PC1 to PC2 je rychlost do 4MB/s.. pokud soubezne zapnu nejaky dalsi transfer ve smeru PC2 to PC1, zrychli se oba tyto streamy na 8-10MB/s..
Zarazejici je, ze ten druhy transfer (PC2 to PC1) musi byt ne z disku, ale z DVD mechaniky.. tomuhle rikam zapeklite PC kouzlo..
Zajimave je, ze pri transferu PC1 to PC2 je rychlost do 4MB/s.. pokud soubezne zapnu nejaky dalsi transfer ve smeru PC2 to PC1, zrychli se oba tyto streamy na 8-10MB/s..
- HacIPex
- Začátečník

-
tak ze vyzkousel jsem mnoho moznosti, ale vzdy stejna nebo nizsi speed.
do tedka jsem mel auto mod.
kdyz zapnu na obou pc half duplex, na switchi sviti half (sdileni netu), ale jak je potreba vyssi rychlosti (kopirovani dat), tak hned zacne blikat full a rychlost je porad stejna jako kdyz mam auto a nastavi se full. Kdyz na obou zapnu full, tak komunikace s 2. pc (asi spatny ovladac) nejde vyse jak 300 kB/s, pokud je zapojeny se switchem, pokud je zapojeny s pc, tak asi nenavaze spojeni (sitovy kabel byl odpojen).......
zkousel jsem toho hodne, tak jsem na konec nechal half (rychlost je stejna jako kdyz je automaticka zapnuta full), aspon vim, co se kdy dela, kdyz se kopiruji data, blika i activ i full, kdyz je jenom net, blika jenom activ
do tedka jsem mel auto mod.
kdyz zapnu na obou pc half duplex, na switchi sviti half (sdileni netu), ale jak je potreba vyssi rychlosti (kopirovani dat), tak hned zacne blikat full a rychlost je porad stejna jako kdyz mam auto a nastavi se full. Kdyz na obou zapnu full, tak komunikace s 2. pc (asi spatny ovladac) nejde vyse jak 300 kB/s, pokud je zapojeny se switchem, pokud je zapojeny s pc, tak asi nenavaze spojeni (sitovy kabel byl odpojen).......
zkousel jsem toho hodne, tak jsem na konec nechal half (rychlost je stejna jako kdyz je automaticka zapnuta full), aspon vim, co se kdy dela, kdyz se kopiruji data, blika i activ i full, kdyz je jenom net, blika jenom activ
- Star_Gate
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
lude aj ja by som potreboval helfnut zo sietovkama .... mne integrovana 100 isla daky 1MB/s maximalne .... a to ma dosti sere aj na preinstalovanom wine äformatovany) aj ovladace som skusal a tak .... a mam PCI 10Mb ta ide tak isto ako henta tez 1MB/s
a spojenie boo skusane z roznymi PC a tak...
BTW skontorluj ci am ta sietovka MAC adresu .... mne haprovala sietovka ze nemala a potom nesla ... musel som pouzit soft od virobcu dosky kde sa dala obnvit .... pisal som o tom v 4 core dual VSTA tiez to robilo to iste nedokazalo si natiahnut IP ... a neslo ani rucne pridelene myslim
BTW skontorluj ci am ta sietovka MAC adresu .... mne haprovala sietovka ze nemala a potom nesla ... musel som pouzit soft od virobcu dosky kde sa dala obnvit .... pisal som o tom v 4 core dual VSTA tiez to robilo to iste nedokazalo si natiahnut IP ... a neslo ani rucne pridelene myslim
- Star_Gate
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
U mě to je max. 10,5MB/s přes FTP. Jednou jsem se o tom s jedním chlápkem bavil a doporučil mi zkusit nějakej nízkoúrovňovej test (asi něco co se bootoje z diskety apod. ale nenapadá mě nic). Jinak bych to viděl tak že to záleži na mnoha věcech - struktura sítě, kvalita kabelů, samozřejmě počet síťových prvků apod. Hodně to záleží i na disku - ikdyž rychlosti jsou oficiálně n x vyšší.
Ve škole třeba mi to šlo na noťas maximálně 2MB/s a to jsem třeba použil propojení přes 24port switch vedle do místnostu, podruhý sem si od admina pučil 10port a nahodil to rovnou k sobě a totéž - takže taky asi nějaký globální nastavení sítě (doma mi to totiž z roho noťasu tahalo 5x rychleji). Jinak bych se smířil s tím že prostě to je maximální rychlost a nikdo to negarantuje
Ve škole třeba mi to šlo na noťas maximálně 2MB/s a to jsem třeba použil propojení přes 24port switch vedle do místnostu, podruhý sem si od admina pučil 10port a nahodil to rovnou k sobě a totéž - takže taky asi nějaký globální nastavení sítě (doma mi to totiž z roho noťasu tahalo 5x rychleji). Jinak bych se smířil s tím že prostě to je maximální rychlost a nikdo to negarantuje
- Maxtor
- Začátečník

-
No a to je prave ten zasek.. kdyby slo o nejakou vetsi sit, tak to mozna ani neresim, ale tady jde o zakladni propojeni 2 PC vedle sebe, nejakym dejme tomu 2m kabelem, v podstate neni co podelat, a stejne to nejede.. 
Ale jo.. uz jsem se nejak dokopal k tomu, ze planuju zacit testovat stylem cista instalace oken a pomalu pridavat aplikace a uvidime no.. mozna to fakt bude (i kdyz treba vyplej) ten firewall..
Mam tady druhej HDD v supliku s testovaci instalaci oken, tak to zformatuju, strcim ho tam a pujdu instalovat od nuly.. ja jen doufam, ze ta sit nebude takhle zasekana uz na ty cisty instalaci bez niceho.. to bych pak ztratil napady cim by to mohlo byt..
Ale jo.. uz jsem se nejak dokopal k tomu, ze planuju zacit testovat stylem cista instalace oken a pomalu pridavat aplikace a uvidime no.. mozna to fakt bude (i kdyz treba vyplej) ten firewall..
Mam tady druhej HDD v supliku s testovaci instalaci oken, tak to zformatuju, strcim ho tam a pujdu instalovat od nuly.. ja jen doufam, ze ta sit nebude takhle zasekana uz na ty cisty instalaci bez niceho.. to bych pak ztratil napady cim by to mohlo byt..
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
No ta zapeklita vec je takova, ze u me existuji dva pripady.. jeden rychlejsi a jeden pomalejsi.. to je prave ten ulet..
Rychle (8MB tam + 2MB zpatky) - PC1 (HDD1) kopiruje na PC2 (HDD1) a PC2 (DVD) kopiruje na PC1 (HDD1)
Pomalu (2-4MB jednim smerem) - PC1 (HDD1) kopiruje na PC2 (HDD1)
..to je prave to, na co cumim jak blazen.. tohle popira logiku..
Rychle (8MB tam + 2MB zpatky) - PC1 (HDD1) kopiruje na PC2 (HDD1) a PC2 (DVD) kopiruje na PC1 (HDD1)
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud v druhám případě 4MB jedním směrem, to máš 8MB obousměrně a seš na maximuMaxtor píše:No ta zapeklita vec je takova, ze u me existuji dva pripady.. jeden rychlejsi a jeden pomalejsi.. to je prave ten ulet..
- Maxtor
- Začátečník

-
no tak jeste jinak.. nerozumime si.. pokud kopiruju z PC1 (HDD1) do PC2 (HDD1) rychlost zacne na 4MB a klesa k 2MB.. pokud pri tom zapnu kopirovani z PC2 (DVD) na PC1 (HDD1) rychlost toho puvodniho HDD1-HDD1 streamu zacne okamzite stoupat k 8MB.. takze kdyz neco chci na 2. PC rychle prekopirovat musim u toho zapnou kopirovani cehokoli zpetnou cestou.. ulet..