co říkáte na větráky od zn. XILENCE ???

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

sharker píše: Aby som nebol ot ... nevie niekto kolko presne maju tie vetraciky A na tych 12v .... rozmyslam ako zbastlit regulator .... 7-12v tjst tych 800-1400 otacok aby som mohol regulovat :?
Kdybys nebyl linej tak si to najdes na webu XILENCE (napr.http://www.levicom.de/xilence/en/xpf120.r.htm):

80x80 - rated current: 0,07 A (0,84W)
92x92 - rated current: 0,07 A (0,84W)
120x120 - rated current: < 0,10 A (< 1,12W)

a na jednoduchou regulaci : http://helium.webz.cz/hw/fan_reg_1.html

//EDIT// tak jsem si prave instaloval jednu 120 do EC zdroje misto puvodniho a to ticho . . . . . 8)

\\edit Gr8 Vivec: průmaz OT
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
vendysss44
Nováček
Nováček

xilence ventilátory

Příspěvek od vendysss44 »

Proč si ty ventilátory objednáváte všichni z takovejch --(ŘITÍ)-- [/color]za tak draho já si vše objednávám z http://www.patro.cz -- největší a nejzajetější internetovej obchod v republice já už mám od nich věcí a nikdy žádnej problém :? 8-)
Luděk
Začátečník
Začátečník

Re: xilence ventilátory

Příspěvek od Luděk »

vendysss44 píše:Proč si ty ventilátory objednáváte všichni z takovejch --(ŘITÍ)-- [/color]za tak draho já si vše objednávám z http://www.patro.cz -- největší a nejzajetější internetovej obchod v republice já už mám od nich věcí a nikdy žádnej problém :? 8-)
A proc ty tu delas reklamu na obchod, kterej tu stejne nikoho nezajima.
Tady je totiz debata o ventilatorech znacky Xilence tak pokud nemas nejake zkusenosti s nima ,ktere by jsi tu chtel sdelit tak sem vubec nepis.
vendysss44
Nováček
Nováček

xilence ventilátory

já pouze udávám dobrej a levnej obchod kde ty xilence maj taky a o dost levnější než jinde :)
:x a nevím kdo se zminoval o něčem takovým že bych s nima neměl zkušenosti ty já právě mám a dost dobrý kdybych neměl tak ani neudávám adresu
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

vendysss44 píše:já pouze udávám dobrej a levnej obchod kde ty xilence maj taky a o dost levnější než jinde :)
:x a nevím kdo se zminoval o něčem takovým že bych s nima neměl zkušenosti ty já právě mám a dost dobrý kdybych neměl tak ani neudávám adresu
sorry za OT,ale neda mi to. Tak rikas o dost levnejc jo, ja koupil Xpf120 za 110,- a na tom tvem slavnem obchodu je maj za 186,- :lol: :lol: :lol: . Tak tady prosimte nedelej reklamu, no ale kdyz chces zbytecne utracet 8)
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Hujeros píše:
vendysss44 píše:já pouze udávám dobrej a levnej obchod kde ty xilence maj taky a o dost levnější než jinde :)
sorry za OT,ale neda mi to. Tak rikas o dost levnejc jo, ja koupil Xpf120 za 110,- a na tom tvem slavnem obchodu je maj za 186,- :lol: :lol: :lol: . Tak tady prosimte nedelej reklamu, no ale kdyz chces zbytecne utracet 8)
no já je tam widim za 98kč ;-) jinak jestli nekomu prijde 12kč jako "o dost levnejc" to teda newim.... :roll:
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Man doma tyto vetraky. Hlucnost neni prilis vysoka a vuci cene bych rekl, ze jsou tiche. Horsi je to mozna trochu s vykonem, resp ze kazda verze je jinak vykonna. (Mel jsem cerveno-cernou verzi a ta foukala pekne, ale jak mam jen tu cernou, tak moc zrovna svym vykonem neoslnuje). Kazdopadne jedou na PC matky a ja osobne bych se do sveho pc nedal. Radsi bych si priplatil a koupil preci jen vykonejsi a osvedcenejsi vetraky.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Gling-glo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gling-glo »

Mám v skrinke 4 Xilence vetráky. 1x120 a 3x80. Zatial spokojnosť tak s hlučnosťou ako aj s výkonnosťou. Všetky sú v červenej farbe. Uvidíme tak po 1 roku ako sa zmení zvuková kulisa 8-)
DOSKA: ROG STRIX B550-I GAMING CPU + COOLER:AMD Ryzen 5 5600X + Noctua NH- C14S RAM:2x16GB, 3600MHz CL16 Kingston Fury Renegate HDD: WD black SN850 1TB VGA:Gainward RTX 3080 CASE + ZDROJ: Lian Li TU150WA+Corsair SF600 MONITOR:Alienware AW3423DWF
Adisisis
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Adisisis »

mužu potvrdit že tem 120mm je absolutně tichý vyměnil jsem ho za ten od scythe (mám scythe mine) taky jsem vyměnil pastu a teplota se snížila o 7 stupnua počítač je krásně tichý :)
vendysss44
Nováček
Nováček

mě by zajímalo jestli ty modře podsvícený xilence jsou horší než ty černo červený nemáte někdo skušenost? :)
Adisisis
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Adisisis »

vendysss44 píše:mě by zajímalo jestli ty modře podsvícený xilence jsou horší než ty černo červený nemáte někdo skušenost? :)
jsou absolutně stejné akorát mají jinou barvu
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

zdar
tak mi prisiel 120mm Xilence RedWing a je fakt tichy

podla specifikacii ma prietok 68CFM
ale ked pred neho dam ruku tak fuka podla mna (subjektivne) podstatne menej ako Arctic Cooling Fan 12, ktory ma len 56.3CFM, ale zato je AC fan hlucnejsi ako xilence

je to v poriadku?
taky problem sa asi neda reklamovat

pripadne jak to v beznych domacich podmienkach aspon orientacne zmerat

oba fany su pripojene 3pin na dosku, na full 12V bez regulacie

podla speedfanu toci xilence 1288 a ac fan 12 1577

nemal by AC fukat menej resp, xilence viac?
...
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

no tak podle údajů výrobce by měl,ale snad je logické,že když jeden točí méně jak druhý,tak ten druhý bude foukat více ne?
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

njn logicke to je
ale mne vadi ze fuka menej
xilence ma 1400 +/- 10%
AC fan 12 ma 1500

teda AC toci trosku viac ale xilence toci vyrazne menej (aj ked v norme)

xilence aj AC fan maju akurat gulate kovove mriezky, ziadne ine prekazky co by znizovali otacky
http://www.tichepc.sk/produkt/Ochranna- ... a-913.html

ked zavrem bednu tak tam je len minimalny tok
intake 120mm xilence
zalman vf700 alcu
freezer 64 pro s AC fanom 12
outtake AC fan 12
seasonic 380W s12
...
Adisisis
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Adisisis »

no pravda je že ten xilence nejede na 1400 ale na 1200-1300
vendysss44
Nováček
Nováček

xilence 120mm

Adisisis píše:no pravda je že ten xilence nejede na 1400 ale na 1200-1300
tak to není pravda mě jede na 1365rpm mám tam 3x ty modře podsvícený 120mm a foukaj pěkně a tiše
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: xilence 120mm

vendysss44 píše:
Adisisis píše:no pravda je že ten xilence nejede na 1400 ale na 1200-1300
tak to není pravda mě jede na 1365rpm mám tam 3x ty modře podsvícený 120mm a foukaj pěkně a tiše
ale ja som rozpraval o nepodsvietenej red wing verzii :roll:
...
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak som konecne postavil regulator a AC Fan12 aj zalmana stiahol na minimum tak mi stale nieco hucalo

bol to xilence, ktory som povazoval za tichy (AC Fany12 aj zalman na 100% isli vtedy)

aj vase xilence 120mm red wingy zacinaju byt od cca 900-950 RPM pocutelne?
...
alfonzito
Nováček
Nováček

Příspěvek od alfonzito »

hmm myslim ze na 900ot musis pocut kazdy 12cm ventilator.ja mam v bedni zdroj seasonic 430W ci ktory to je a outtake ac fan 12 a ked ide nad 700ot tak je pocutelny.ziadne ine fany v pc nemam
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

dnes sem koupil 2* 120mm xilence red wing na czc...A SRAČKY !!! oboum vrčí motorek, jeden eště dělá divný zvuky...zejtra je nesu do czc a chcipenize...
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“