Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Metsys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

AMD OPTERON144

Příspěvek od Metsys »

Mám msi k8n noe4-f amd opteron 144 mam problém chci to nejak vytaktovat a dari se mi to jen asi 200mhz a dal to nejde pak uz se mi pc ani nezapne a musim resetovat bios nevite jak na to nekdo pls pomozte napiste presne jak a co mam zvysovat nebo naopak zmensovat diky moc :sad:
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Taktujete někdo přes ClockGen a pak používáte funkci načís při startu Windows? (jako načte hodnoty FSB při přetaktování)...

...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 Pavel.P.: Myslim, ze by bylo vhodne uvest hned konkreti dotaz a ne na to jit oklikou. :wink:
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

EfineSS píše:2 Pavel.P.: Myslim, ze by bylo vhodne uvest hned konkreti dotaz a ne na to jit oklikou. :wink:
No mě to jenom zajímá, jelikož abych mohl taktovat přes bios, tak bych musel nahrát v 1.0 což se mi nechcee, jelikož v tomto nejsu znalý...

...
muanxi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

A64 3200+, jen 2550mhz, lze vic?

Příspěvek od muanxi »

Zdravim, mam A64 3200+ Winchester, deska Asus A8N Sli-Deluxe, Leadtek 6600GT TDH.

Pameti 2x512 333mhz v dualu

Zatim jsem dosahl pouze 10x255.
Zkousel jsem Nastavit natvrdo PCI na 33mhz.
Voltaz mam na max, tzn 1.55V.
Hyperthreading na auto - do toho moc nevidim a mam tam volby jen 1x2x3x4x5x6x....

Podle me by to melo jit jeste vyse, protoze vim ze 3000+ lze dostat na 2700mhz.

Jinak chlazeni je v pohode, mam tam 1x 120mm a 1x 80mm nasavani a 2x80mm odsavani. Kdyz hraju tak teplota CPU nepresahne 45stupnu.

Testuju to pres Prime95 a jakmile se pokusim zvednou fsb nad 255, tak mi to v Prime hodi error.

Jinak zdroj je novy : http://www.alza.cz/zdroj-seasonic-s12-2 ... d75868.htm

Mam podezreni na pameti, pac mi jedna v CPU-Z ukazuje 166 a druha 133 viz screenshooty:
http://home.tiscali.cz:8080/petamajeru/OC/cpu.jpg
http://home.tiscali.cz:8080/petamajeru/OC/mem1.jpg
http://home.tiscali.cz:8080/petamajeru/OC/mem2.jpg

Pamet mi jede na nejakych 218mhz, coz je docela dost, nejak sem na desce nenasel moznost snizeni nebo zamceni frekvence.

Diky za tipy
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

takze hyperthreading to nieje je to hyper transport, defaultne je na 5x.
V CPU-Z ho mas, musis ho drzat okolo 1000MHz.
takze ked mas FSB 333MHz tak HTT nastavis na 3x.
co sa tyka pameti tak daj tam 133MHz (266 DDR) a pri OC sa ich frekvencia zdviha, je mozne ze RAmky uz nezvladaju viac ako 218MHz.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Nevim jestli to dat sem nebo do diskuze o desce (ktera predpokladam neni):

Na me desce (MSI K7T Turbo) mam OC FSB 100MHz->109MHz (kdysi byvalo 110MHz, ale byvalo to nestabilni, uz je to moc na PCI).

CPU 133x12 neda a nizsi nasobic nastavit nemuzu (nizsi nez je default mi deska nezobrazi).

Nicmene ve SpeedFanovi jsem videl ze nektere ICS maji pri 124MHz FSB PCI na 31MHz, nebo 42MHz. Je moznost ze by deska "najela" pri 31MHz? SpeedFan nezna moji desku.

Nevim co se stane kdyz to bude takhle extremne vysoka hodnota. U par (desetin) MHz se nic nestane, ale u 42MHz PCI? Kdo vi..

Btw, k cemu jsou vlastne tak vysoke frekvence (150MHz, 166MHz, 124MHz FSB) na nekterych deskach, kdyz stejne je na PCI takova frekvence, ze to maloktere zarizeni dokaze?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
muanxi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od muanxi »

Pamet jsem dal na 200, zvedl fsb na 260 a test v prime neprosel, co voltaz pameti? kolik je standartni? mam zvysovat nebo snizovat? Predpokladam ze snizovat
CPU: E2160(na taktovani se pracuje zatim 2,7),Gigabyte GA-P35-DS3, 2x1024 A-data extreme, Gigabyte 8800 GTS 320 MB, Hitachi T7K500 SATAII 500GB, SEASONIC S12-2-430HB.1x Noctua NF-S12-1200 intake, 1x Arctic Cooling Fan PRO TC intake,2x Arctic Cooling Fan PRO TC outake.
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

HTT daj na 4x, DDR daj na 133/166MHz :roll:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
muanxi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od muanxi »

No pamet jsem zkousel jak 266(133) 333(166) i 200(100) HTT tedy 3x nebo auto, vyzkousim 4x. Dostal jsem se max na 2650mhz. jeste to zkusim jen s jednou pameti a uvidime.C&Q samozrejme vypnuto.
CPU: E2160(na taktovani se pracuje zatim 2,7),Gigabyte GA-P35-DS3, 2x1024 A-data extreme, Gigabyte 8800 GTS 320 MB, Hitachi T7K500 SATAII 500GB, SEASONIC S12-2-430HB.1x Noctua NF-S12-1200 intake, 1x Arctic Cooling Fan PRO TC intake,2x Arctic Cooling Fan PRO TC outake.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Nevím, jestli mám takovou smůlu, nebo jsem na taktování taková lama... Ani jeden z posledních 4 kompů, které jsem složil jsem s FSB nedostal přes 240. No, ty procesory by to určitě měli zvládnout(3800+, 3600+ apod.)
Můj poslední problém:
Mám desku ASUS Crosshair(ROG). Tento komp je pro mě, takže mi na výsledné frekvenci vyjímečně záleží... Smile No, když dám FSB přes 240, napíše mi deska: "Your operation system has failed to boot". No nevím proč, nebo jestli je to běžné... děličku pamětí jsem shodil na 667(Mám 800), HT násobiče(je jich tam nějak víc - to nastavení je strašně složité) jsem všechny hodil na 4x. Napětí jsem zvednul na 1.35V, nevím jestli je to hodně nebo málo, ale tady by problém být neměl, ne(vzhledem k té chybové hlášce...)?
Chladiče mám všechny v pohodě(CPU - Thermaltake Ruby ORB, celá skříň provětrávaná 3-mi ventilátory)
Díky za případnou pomoc...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Lázňator
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lázňator »

zdar potřebuju poradit kolik můžu napálit max voltů do tohle procesoru
http://www.amdcompare.com/us-en/desktop ... 4600IAA5CU
chladím to CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41715
zatím jedu bez zvýšení voltáže 220x12 a HT 1100Mhz a chci zjistit maximum volt a následně max Mhz
díkec
Phenom II X3 720 Black@ 3.65Ghz,GA-MA790x-DS4,4Gb ram 1066+ 5-5-5-15,HD7750 800/4500, LCD 22" SAMSUNG
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

tak ačkoliv se tu zase jako vždycky nic nedozvím, tak aby si EfineSS vyhonil ego tak http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=101057

sestava je asi ta z podpisu (pro ty pomalejší :wink: )
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Lázňator píše:...
do toho bych dal tak 1,5 možná trochu víc...ale víc jak 1,6 asi ne...dost dobře se to možná zastaví a už s tím pak nehneš ať mu dáš kolik chceš...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

OT: Doufam, ze jsi natolik chytry clovek, ze si dokazes uvedomit zabordeleni cele sekce v pripade, ze by kazdy zakladal kvuli problemu s OC extra thread. Sestava v podpisu mnohdy nebyva aktualni, nebo tam muze byt uvedena sestava ktere se problem netyka. Ja opravdu nevidim problem v tom, uvest popis sestavy do postu kde zadam o radu. Zas tak pracne to urcite neni :wink:

K tematu, co zkusit flashnout BIOS na desce? Vypada to, ze OC limitem je prave deska.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Lázňator
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lázňator »

deska je dobrá je to Asus M2R32-MVP - ATI CrossFire Xpress 3200 de mě jenom o to kolik můžu pustit max volt. do toho proc když sem měl Athlona soc A tak to bylo 1.725-1.75 teď mě zajímá tehle
Phenom II X3 720 Black@ 3.65Ghz,GA-MA790x-DS4,4Gb ram 1066+ 5-5-5-15,HD7750 800/4500, LCD 22" SAMSUNG
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

EfineSS píše:OT: Doufam, ze jsi natolik chytry clovek, ze si dokazes uvedomit zabordeleni cele sekce v pripade, ze by kazdy zakladal kvuli problemu s OC extra thread. Sestava v podpisu mnohdy nebyva aktualni, nebo tam muze byt uvedena sestava ktere se problem netyka. Ja opravdu nevidim problem v tom, uvest popis sestavy do postu kde zadam o radu. Zas tak pracne to urcite neni :wink:

K tematu, co zkusit flashnout BIOS na desce? Vypada to, ze OC limitem je prave deska.
hm ale já nejsem z těch kteří by to měli neaktuální...

btw poslední BIOS vyšel na jaře minulej rok a ten tam je

zdroj je no-name ale 500W takže by stačit měl

ADD// jinak, účel to splnilo...někdo si to přečetl, ty chytáš pomalu nerva takže se tomu taky budeš věnovat :roll: :lol: :-D :lol:
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Aros píše:Nevím, jestli mám takovou smůlu, nebo jsem na taktování taková lama... Ani jeden z posledních 4 kompů, které jsem složil jsem s FSB nedostal přes 240. No, ty procesory by to určitě měli zvládnout(3800+, 3600+ apod.)
Můj poslední problém:
Mám desku ASUS Crosshair(ROG). Tento komp je pro mě, takže mi na výsledné frekvenci vyjímečně záleží... Smile No, když dám FSB přes 240, napíše mi deska: "Your operation system has failed to boot". No nevím proč, nebo jestli je to běžné... děličku pamětí jsem shodil na 667(Mám 800), HT násobiče(je jich tam nějak víc - to nastavení je strašně složité) jsem všechny hodil na 4x. Napětí jsem zvednul na 1.35V, nevím jestli je to hodně nebo málo, ale tady by problém být neměl, ne(vzhledem k té chybové hlášce...)?
Chladiče mám všechny v pohodě(CPU - Thermaltake Ruby ORB, celá skříň provětrávaná 3-mi ventilátory)
Díky za případnou pomoc...
Mám stejnou desku jako ty i podobný procík. Nastavení, která uvádíš mám taky stejně. Jedu přitom na 270MHz, 2700MHz CPU bez zvýšení napětí.

Napadá mě několik postřehů:

- aktualizovat BIOS (je tam zlepšená kompatibilita s DDR2)

- pořádně votestovat DDR2

- postupně poodpojovat PnP komponenty

- přehřívání NB a SB

Taky je ovšem možný, že máš prostě smůlu a výš ti to nepojede.

Snad sem trochu poradil.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Díky moc, ale dívej. Já tu desku mám dneska týden - řekl bych že novější BIOS nebude. Je sice pravda, že jsem mohl chytit něco co dlouho leželo na skladě... ale asi ne - pro jistotu se podívám.

Paměti mi jedou i na 960 MHz, to znamená bez změny děličky. Mě to nejde nabootovat ani s děličkou sníženou na 667.

Díky, zkusím zjistit něco víc...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ještě dotaz - kam máš připojený disk(y)? K jakému SATA konektoru? číslo.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“