Jenže je potřeba něco změnit, protože v poslední době jsem stále víc nespokojen s produkovaným zvukem, zejména ve srovnání např. s nedávno slyšenou ne moc drahou stereo věží. Ten 5.1 zvuk, co mám, je super co se týká prostorového efektu - a to je asi tak všechno. Výšky drhnou, subwoofer akorát duní, navíc se mi zdá dost omezený rozsah. Oprášil jsem tedy starší kvalitní sloupové repro od věže, sehnal ještě další dvě jiné menší (3-pásmové, které by sloužily jako surroundy) a zkusil bych to vymyslet nějak jinak.
Klidně oželím subwoofer, nejsem příznivcem toho dunění (nebo jsem neslyšel pořádný), a mám pocit, že ty kvalitní repro mi basy zreprodukují dostatečně.
Takže co potřebuju? Výchozí bod je PC s Audigy2 kartou a filmy (DTS, DD) + hudba (CD, loseless FLAC i MP3 rozličních bitratů). Ta zvukovka má jen analogové výstupy. Teď to hlavní. Potřebuju zesilovač nebo AV-receiver?
A co by měl takový zesilovač umět? Bedny jsou všechny 6 ohmové, jaký by měl být ten zesilovač? Nejde mi o maximální výkon, stačí kvalitní ozvučení místnosti o 30 metrech čtverečních. Co když center repro (které ještě musím dosehnat nebude 6ti ohm, ale třeba 8? Vadilo by to výrazně? V čem?
Těším se na postřehy...