Dvě karty Ati na Gigabyte DS4 pro 4 výstupy pro monitory

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dvě karty Ati na Gigabyte DS4 pro 4 výstupy pro monitory

Příspěvek od X-COM »

Čau, potřebuji víc výstupů na monitor na počítači.
Mám takovou otázku:
Musí deska podporovat CF, aby na ní fungovaly dvě grafické karty nezávisle?
Podle mne ne (pro CF musí spolupracovat, ale pro rozdílné obrazy ne).
A pokud by tedy DS4 dvě Ati karty ovládala. Jaké nejlevnější karty se takto dají použít? Musí být karty stejné? X300, X1050, X1550, X1300? Jde mi o co nejnižší cenu tohoto řešení. Grafický výkon fakt nepotřebuju.

Zkoušel jsem to totiž s Ati X300 a X550, a nepochodil jsem.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

No ja vim, ze kdyz jsem mel DFI nf4sli, tak tam byla rada jumperu, ktery jednou urcovali sli a jednou obycejne zapojeni... Zkus mrknout do manualu.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

je mozne mit 2 rozdilne grafiky... nemusi bejt jen sli... u znameho sem videl X1950,x1800 a pci grafiku dohromady...sice pod tuxem, ale podle me nebude problem ani s winama... bordel by delalo asi jen to, kdybys mel jednu nvidii a jednu ati, kvuli ovladacum
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

V manuálu o více grafických kartách ani slovo. Jen, že si můžu nastavit, jestli primární bude PCI, PEG nebo PEG2, ale to nepomáhá. AAni tady na fóru v threadu o DS4 nikdo nevěděl.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Počítače jsou jeden velký taj. Udělal jsem totéž, co jsem dělal před půl rokem a tentokrát to funguje.
Možná to způsobily nové ovladače, možná jen předtím byl nějaký problém výjimečně. Každopádně už to funguje.
Děkuji všem, co se snažili mi pomoct.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Takže to už funguje? Ako? 4monitory 4 nezávislé plochy - 1 veľká pracovná plocha? Ako je to s rozlíšením? Pls trocha to opíš, thx
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Funguje.
Napíšu o tom článek na http://www.x-computers.eu/recenze
Zatím můžu říct, že
1) karty radeon X300 a radeon x550
2) živí to 4 nezávislé monitory (20" LCD, 19" LCD, 17" CRT a 15" CRT)
3) rozlišení je v pořadí monitorů viz výše: 1600x1200, 1280x1024, 1280x1024, 1172x864
4) je to různě poposouvané, aby byl tah myší plynulý. Celkové rozlišení printscreenu 5312x1456
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

A je to tu. Jen na trochu jiné adrese: http://www.x-computers.eu/recenze/monit ... ecenze.php
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

super. mam dotazek. myslis ze by se nejak dalo udelat to, abych mel pres 20m kabel dvi do LCD TV do obivaku a tahnout i zvuk (abych mohl poustet filmy na telku z PC) a zaroven mit na svojem monitoru pustenou hru/jiny vide/soft + zvuk (jinej nez do TV) ? :? s obrazem by nemel bejt problem, ale co ten zvuk. nikdy sem nezkousel 2 zvukovky, jestli by to vubec fungovalo...
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Určitě by to šlo. Obraz není problém, ale se zvukem ti poradí asi spíš v sekci Zvuk. Jestli to nějak dopadne, tak to sem napiš.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

kk, udelam new dred :)

tak sem uz zjistil. jde a docela v pohode :). v pondeli bezim pro dalsi zvukovku :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“