CM Geminii II - oficiální thread

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
DngrsKuzle
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DngrsKuzle »

prisel mi GeminII a zatim nic moc, nevim jak odhadnout kolik pasty tam melo byt, hlavne jak je tuha, tak se spatne rozetira, na svym D930 jsem mel teploty 48 v idle a v burnu se to splhalo pres 60, to jsem daval i BOXem. Ten backplate by me taky zajimal, docela ja videt, jak je deska pod procesorem vyboulena a to jsem to dotahoval jenom prstama.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tak je jeste povol, proste staci to fakt jen tak, aby tam nelital a koukni na desku, jesli je rovna, jakmile se vybouli, tak je to na pikacu
.
DngrsKuzle
Začátečník
Začátečník

to jsem to povolil a vyskocilo to na 75, je taky zajimavy, ze speedfan ukazuje tak o 7 stupnu nizsi teplotu nez BIOS, hned po startu BIOS ukazoval 55, ale kdyz mi najely windows, Speedfan ukazoval 48
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

to uz je povoleny moc, mas ho vubec na cpu? :D
.
DngrsKuzle
Začátečník
Začátečník

Holda píše:to uz je povoleny moc, mas ho vubec na cpu? :D
jasne, ze ne, chladim s nim USBcka

ja myslim, ze to bude pastou, bylo to poprvy, co jsem nandaval pastu a asi to bude znat, prstem v pytliku ani kartou mi to moc neslo
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jestli je to ta, co k tomu byla, tak se neni cemu divit, u me skoncila v kosi, mozny taky ale je, ze mas krivy IHS (predpokladam, ze mas C2D)
.
DngrsKuzle
Začátečník
Začátečník

Holda píše:jestli je to ta, co k tomu byla, tak se neni cemu divit, u me skoncila v kosi, mozny taky ale je, ze mas krivy IHS (predpokladam, ze mas C2D)
ja mam jeste pravy topeni, D930, doufam, ze IHS krivy nebude

jinak jakou jinou pastu bys mi doporucil?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tak to zjistitis jednoduse, dej na nej rozumnou vrstvu pasty, nandej chladic, sundej ho a koukni na obtisk
.
DngrsKuzle
Začátečník
Začátečník

to jsem uz jednou chladic sundaal a bylo to fajn, horsi je, ze uz nemam moc pasty a nevim, jestli tady v Cesky Lipe neco narychlo sezenu
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tu maj uplne v kazdym obchode, nejakou obycejnou bilou
.
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Jinak k tomu backplate, jsem si koupil misto origos uchyceni na nexos silver xp tohle:

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43067
vyslo me to levneji a je to o dost kvalitnejsi. Jak si pamatuji uchyceni gemin, tak kdyby si trosicku s tim clovek pohral, tak by tam sel taky pridelat.
DngrsKuzle
Začátečník
Začátečník

koupil jsem novou pastu, nejakej nexus s 10% stribra :lol:, na nem dva 120mm Xilence jeste neregulovany, v idle 40 v burnu 50, ale mam to venku na podlaze, ve skrini typuju tak o pet vic, nevim, jestli s tim mam jeste neco vymejslet, nebo se smirit s timhle vysledkem

tak jsem si s tim hral a uz jsem bezradnej, 40-42 idle, burn stale 50, lepsi uz to asi nebude, se dvema 120 na 1200 a s deskou na stole by to dal snad i BOX, zebra chladice se mi zdaji porad divne studeny, uz ale nevim, jak jinak to nasadit
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Takze uz doslo na testovani atd. a ty jsou vysledky.
GeminII
E6420 3100MHz 1,23V real (1,35V BIOS)
idle: 30 celsia
burn: 50 celsia
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
vendysss44
Nováček
Nováček

Příspěvek od vendysss44 »

tak já už mám taky objednanej geminII na to 2x 120mm modrý led xilence a jsem na to zvědavej.Mám to na athlon64 3800 2.4ghz bez taktování boxovej chladič uchladí na 36 bez zatížení a v zatížení na 55 (a to všechno při 3400rpm což moc tichý není).Beru ho kvůli taktování chci to vyhnat vysoko ale mám strach přidávat víc voltáže abych mu nesnižoval životnost. :)
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Tak jsem poposel o par kroku dal. 3400MHz pri 1,36V real a burn cinil 61stupnu. Zdalo se mi to celkem hodne, tak jsem sundal geminII a videl jsem, ze jsem ho blbe nasadil (nerovnomerne utahl sroubky) Tak jsem ho nasadil znova a pak v burnu sem mel 57-58 stupnu :)
Takze doporucuji ten geminII nasadit alespon 2x, aby jste meli jistotu, ze je dobre nasazen. Jo a vubec nepouzivajte tu jejich prilozenou pastu...
//
owoce píše:tak nakonec se muj vyber zuzil na noctuu nh-u12 nebo thermalright si-128..na tntrade stoji oba 1300,tak nevm,tahne me to k noctue,protoze ma 120mm supr fan v cene a vzhledem k odstupu zeber by mohla byt i tissi..ultra-120 je bez fanu a za 1500 uz me tak nelaka a 2-3 stupne za to nestojej..co myslite..
No je to prakticky jedno,oba jsou kvalitni, zalezi ted spis na tvych sympatii. TR ti bude ofukovat vice desku, ale noctua ti zlepsi airflow... Ja osobne bych vzal TR.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

ja bych chtel vedet jestli musim vyndat desku kdyz menim chladic cpu (Deska P5B Delluxe a chladic CM Gemini). Ja si teda myslim ze ne, ale kamos tvrdi neco jinyho a nechce se me tomu moc verit. Jak to teda je? Diky
Kdyz uz jsme u toho? Vleze se ten chladic v pohode na desku?
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)

CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
vendysss44
Nováček
Nováček

GeminII + xilence 120mm

tak to já mám objednanej geminII za 991kč z - www.patro.cz a na to 2x xilence 120mm s průtokem 68cfm jedna xilence je za 104kč taky tam. :wink:
vendysss44
Nováček
Nováček

geminII

chtěl jsem se zeptat jestli colermaster geminII profoukne až pod grafiku se 2x xilence 120mm ventilátorama??
Adisisis
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: geminII

Příspěvek od Adisisis »

vendysss44 píše:chtěl jsem se zeptat jestli colermaster geminII profoukne až pod grafiku se 2x xilence 120mm ventilátorama??
to si piš že jo :wink:
vendysss44
Nováček
Nováček

Re: geminII

Adisisis píše:
vendysss44 píše:chtěl jsem se zeptat jestli colermaster geminII profoukne až pod grafiku se 2x xilence 120mm ventilátorama??
to si piš že jo :wink:
díky za odpověd :)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“