Problémy s forceware
Moderátoři: morke, Walker1134
- ikdobpra
- Nováček

-
Problémy s forceware
Ahoj
Jedná se problém s grafickými ovladači.Mám grafickou kartu geforce asus 8800GTS 320MB.Z přiloženého cd u grafiky jsem si nahrál grafické ovladače 97.94.S těmito ovladači šlo vše jak má, mohl jsem v expertool nebo rivatuner měnit otáčky ventilátoru atd.Jelikož už dělali tyto ovladače v některých hrách problémy např. stínování odstranil jsem je a nainstaloval jsem si nové forceware 158.22.Při těchto ovladačích se začal větráček grafiky točit na pomalejších a neměnících se otáčkách a v 3D aplikacích kdy jinde běžel naplno a teplota byla max 65°C tak ted běží pořád stejně nezvýší své otáčky ani při zátěži a teplota ted dosahuje až 80°C.Když jsem, ale chtěl tyto otáčky zvýšit at už v programu expertool nebo rivatuner dokonce i v nvidia ntune, větráček nereaguje a jede pořád stejně.Zkusil jsem i jiné forceware 162.18 ale žádná změna.Proto jsem si dal zpátky forceware 97.94 a vše šlo tak jak můžu měnit otáčky ventilátoru atd.Já bych chtěl vědět co dělám špatně, když nainstaluju nové forceware a karta mi chladí jinak a nemůžu to změnit nebo je něco s graficlou kartou.Děkuji za odpověd čau
Jedná se problém s grafickými ovladači.Mám grafickou kartu geforce asus 8800GTS 320MB.Z přiloženého cd u grafiky jsem si nahrál grafické ovladače 97.94.S těmito ovladači šlo vše jak má, mohl jsem v expertool nebo rivatuner měnit otáčky ventilátoru atd.Jelikož už dělali tyto ovladače v některých hrách problémy např. stínování odstranil jsem je a nainstaloval jsem si nové forceware 158.22.Při těchto ovladačích se začal větráček grafiky točit na pomalejších a neměnících se otáčkách a v 3D aplikacích kdy jinde běžel naplno a teplota byla max 65°C tak ted běží pořád stejně nezvýší své otáčky ani při zátěži a teplota ted dosahuje až 80°C.Když jsem, ale chtěl tyto otáčky zvýšit at už v programu expertool nebo rivatuner dokonce i v nvidia ntune, větráček nereaguje a jede pořád stejně.Zkusil jsem i jiné forceware 162.18 ale žádná změna.Proto jsem si dal zpátky forceware 97.94 a vše šlo tak jak můžu měnit otáčky ventilátoru atd.Já bych chtěl vědět co dělám špatně, když nainstaluju nové forceware a karta mi chladí jinak a nemůžu to změnit nebo je něco s graficlou kartou.Děkuji za odpověd čau
- husky14
- Začátečník

-
- ikdobpra
- Nováček

-
ovladač
No v expertool to při forceware 97.94 můžu ovladát a nastavovat ale po nainstalování nových forceware at už 158.22 nebo 168.18 už ne at to nastavim jakkoli nereagujeto a v Ntune to ani nejde ovládat je to jakoby''zablokovaný,,
Ještě jsem si všiml že tady musím uvést specifikace tak tady jsou:
GK: Asus EN8800GTS 320MB
TAKTY: 550MHz jádro 1700MHz paměti
CHLADIČ: KLASICKÝ OD VÝROBCE
BURN:64- 68°C ZATÍŽENA PŘI HRÁCH (FEAR.OBLIVION...)
IDLE: 55°C
MĚŘENO: ASUS SMART DOCTOR,TIVATUNER,Ntune
otáčky mám na mximum ale po nainstalování nových forceware to už nemůžu prostě ovlivnit.
Ještě jsem si všiml že tady musím uvést specifikace tak tady jsou:
GK: Asus EN8800GTS 320MB
TAKTY: 550MHz jádro 1700MHz paměti
CHLADIČ: KLASICKÝ OD VÝROBCE
BURN:64- 68°C ZATÍŽENA PŘI HRÁCH (FEAR.OBLIVION...)
IDLE: 55°C
MĚŘENO: ASUS SMART DOCTOR,TIVATUNER,Ntune
otáčky mám na mximum ale po nainstalování nových forceware to už nemůžu prostě ovlivnit.
- honzikc
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: ovladač
mel jsem ten samej probelem s tou samou kartou. Kartu jsem vyreklamoval a dneska sem si prinesl novou... po nainstalovani jsem zjistil ze dela to sameikdobpra píše:Tak už je to ok dal jsem si rivatuner 2.02 až to chladí tak jak má moc díky za radu
CPU: Intel Pentium D 925 3,0/3,6 GHz | Memory: 2x Geil 1024MB DDR II 800MHz | Sound: SB Audigy2 ZS | Board: Asus Commando | GPU: Asus EN8800GTS 320MB | HDD: 2x Western Digital SATA-II 160 GB, 1x Western Digital SATA-II 200 GB | Mouse: Logitech MX revolution | klávesnice: Razer Taratula |DVD: HP DVD-Writer dvd840i LightScribe | Monitor: CRT 21" Acer211c | Case: ThermalTake Armor LCS
- husky14
- Začátečník

-
- honzikc
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja ho pouzivam jen pro rychly prehled o teplote a rychlosti otacek vetraku jenze jakmile dam novejsi ovladace nez jsou na tom cdcku tak tyto udaje zmizi (zkousel jsem asi 4 ruzne verze smartdoctora) a hlavne presta fungovat automaticka regulace otacek coz me docela stve. Jinak na podrobnejsi monitorovani a pretaktovani pouzivam rivatuner. Sice uz mam objednany vodni blok na tu gk takze ta regulace otacek nebude az takovy problem, ale stejne u karty z takovy prachy to docela zamrzi. Mno tak poprve me reklamace v pohode prosla tak pockam jeste chvilku a poslu ji znovu na reklamaci a zkusim ji vymenit za nejakou jinou nejlepe GTXkohusky14 píše:Asus Smartdoctor jsem mel jednou tu cest vyzkouset a okamzite sel z PC. Prijde mi jako takovej acylpirin (neublizi ani nepomuze), takovej docela neskodnej spywarek....![]()
Jestli na nem trvas, neni u Asusu nejaka aktualizace toho doctora, ktera by podporovala nejnovejsi ovladace?
CPU: Intel Pentium D 925 3,0/3,6 GHz | Memory: 2x Geil 1024MB DDR II 800MHz | Sound: SB Audigy2 ZS | Board: Asus Commando | GPU: Asus EN8800GTS 320MB | HDD: 2x Western Digital SATA-II 160 GB, 1x Western Digital SATA-II 200 GB | Mouse: Logitech MX revolution | klávesnice: Razer Taratula |DVD: HP DVD-Writer dvd840i LightScribe | Monitor: CRT 21" Acer211c | Case: ThermalTake Armor LCS