Problémy s forceware

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
ikdobpra
Nováček
Nováček

Problémy s forceware

Příspěvek od ikdobpra »

Ahoj
Jedná se problém s grafickými ovladači.Mám grafickou kartu geforce asus 8800GTS 320MB.Z přiloženého cd u grafiky jsem si nahrál grafické ovladače 97.94.S těmito ovladači šlo vše jak má, mohl jsem v expertool nebo rivatuner měnit otáčky ventilátoru atd.Jelikož už dělali tyto ovladače v některých hrách problémy např. stínování odstranil jsem je a nainstaloval jsem si nové forceware 158.22.Při těchto ovladačích se začal větráček grafiky točit na pomalejších a neměnících se otáčkách a v 3D aplikacích kdy jinde běžel naplno a teplota byla max 65°C tak ted běží pořád stejně nezvýší své otáčky ani při zátěži a teplota ted dosahuje až 80°C.Když jsem, ale chtěl tyto otáčky zvýšit at už v programu expertool nebo rivatuner dokonce i v nvidia ntune, větráček nereaguje a jede pořád stejně.Zkusil jsem i jiné forceware 162.18 ale žádná změna.Proto jsem si dal zpátky forceware 97.94 a vše šlo tak jak můžu měnit otáčky ventilátoru atd.Já bych chtěl vědět co dělám špatně, když nainstaluju nové forceware a karta mi chladí jinak a nemůžu to změnit nebo je něco s graficlou kartou.Děkuji za odpověd čau
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

S VGA nic nebude....
Mas posledni verze toho RivaTuneru nebo Expertoolu, treba RT v2.0 tyhle novy ovladace nepodporuje....
ikdobpra
Nováček
Nováček

ovladač

Příspěvek od ikdobpra »

No v expertool to při forceware 97.94 můžu ovladát a nastavovat ale po nainstalování nových forceware at už 158.22 nebo 168.18 už ne at to nastavim jakkoli nereagujeto a v Ntune to ani nejde ovládat je to jakoby''zablokovaný,,
Ještě jsem si všiml že tady musím uvést specifikace tak tady jsou:

GK: Asus EN8800GTS 320MB
TAKTY: 550MHz jádro 1700MHz paměti
CHLADIČ: KLASICKÝ OD VÝROBCE
BURN:64- 68°C ZATÍŽENA PŘI HRÁCH (FEAR.OBLIVION...)
IDLE: 55°C
MĚŘENO: ASUS SMART DOCTOR,TIVATUNER,Ntune

otáčky mám na mximum ale po nainstalování nových forceware to už nemůžu prostě ovlivnit.
ikdobpra
Nováček
Nováček

ovladač

Příspěvek od ikdobpra »

Tak už je to ok dal jsem si rivatuner 2.02 až to chladí tak jak má moc díky za radu
honzikc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ovladač

Příspěvek od honzikc »

ikdobpra píše:Tak už je to ok dal jsem si rivatuner 2.02 až to chladí tak jak má moc díky za radu
mel jsem ten samej probelem s tou samou kartou. Kartu jsem vyreklamoval a dneska sem si prinesl novou... po nainstalovani jsem zjistil ze dela to same :( jakmile nainstaluju jakekoliv novejsi ovladace nez ty co jsou na prilozenem CD (verze 97.94) tak me v asus smartdoctor zmizi regulovani vetraku a teplota. Karta da otacky na 60% a uz je nezmeni pak je uz jedina moznost zmenit je rucne v RivaTuneru ale to je docela nepohodlne. Muze se napsat nekdo kdo ma kartu od Asusu jestli mu to dela take ??? Ja abych vedel az ji ji ponesu zpatky jestli je to chyba jen Asusu a nebo jestli to delaji take karty jinych vyrobcu
CPU: Intel Pentium D 925 3,0/3,6 GHz | Memory: 2x Geil 1024MB DDR II 800MHz | Sound: SB Audigy2 ZS | Board: Asus Commando | GPU: Asus EN8800GTS 320MB | HDD: 2x Western Digital SATA-II 160 GB, 1x Western Digital SATA-II 200 GB | Mouse: Logitech MX revolution | klávesnice: Razer Taratula |DVD: HP DVD-Writer dvd840i LightScribe | Monitor: CRT 21" Acer211c | Case: ThermalTake Armor LCS
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Asus Smartdoctor jsem mel jednou tu cest vyzkouset a okamzite sel z PC. Prijde mi jako takovej acylpirin (neublizi ani nepomuze), takovej docela neskodnej spywarek.... :wink:
Jestli na nem trvas, neni u Asusu nejaka aktualizace toho doctora, ktera by podporovala nejnovejsi ovladace?
honzikc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzikc »

husky14 píše:Asus Smartdoctor jsem mel jednou tu cest vyzkouset a okamzite sel z PC. Prijde mi jako takovej acylpirin (neublizi ani nepomuze), takovej docela neskodnej spywarek.... :wink:
Jestli na nem trvas, neni u Asusu nejaka aktualizace toho doctora, ktera by podporovala nejnovejsi ovladace?
ja ho pouzivam jen pro rychly prehled o teplote a rychlosti otacek vetraku jenze jakmile dam novejsi ovladace nez jsou na tom cdcku tak tyto udaje zmizi (zkousel jsem asi 4 ruzne verze smartdoctora) a hlavne presta fungovat automaticka regulace otacek coz me docela stve. Jinak na podrobnejsi monitorovani a pretaktovani pouzivam rivatuner. Sice uz mam objednany vodni blok na tu gk takze ta regulace otacek nebude az takovy problem, ale stejne u karty z takovy prachy to docela zamrzi. Mno tak poprve me reklamace v pohode prosla tak pockam jeste chvilku a poslu ji znovu na reklamaci a zkusim ji vymenit za nejakou jinou nejlepe GTXko :o)
CPU: Intel Pentium D 925 3,0/3,6 GHz | Memory: 2x Geil 1024MB DDR II 800MHz | Sound: SB Audigy2 ZS | Board: Asus Commando | GPU: Asus EN8800GTS 320MB | HDD: 2x Western Digital SATA-II 160 GB, 1x Western Digital SATA-II 200 GB | Mouse: Logitech MX revolution | klávesnice: Razer Taratula |DVD: HP DVD-Writer dvd840i LightScribe | Monitor: CRT 21" Acer211c | Case: ThermalTake Armor LCS
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“