Deska pro Q6600

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
jakub.prouza
Nováček
Nováček

Deska pro Q6600

Příspěvek od jakub.prouza »

Vybírám kvalitní desku pro Q6600.Přemýšlel jsem nad BFG nforce 680i SLI,Gigabyte GA-N680SLI-DQ6 u kterého ale prý zlobí duální bios a možná by se mi tam nevešel chladič zalman cnps9700 a potom ještě DFI LanParty UT NF680 LT SLI,která se mi zdá taková nejlepší.OC plánuju tak kolem 3Ghz.POraďte kterou znich popřípadě navrhněte nějakou jinou,jen ne Asus Striker Extreme.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

zobral by som evga N680i ale reviziu A1. inak chladit Q6600 tym zalmanom bude pri 3000MHz celkom masaker
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
jakub.prouza
Nováček
Nováček

vím že to nebude nic lehkého a když to nepude tak vyměnim za vodu ale tu EVGu už tady v čr neseženeš,takže právě proto jsem myslel tu BFG,což by mělo bejt to samý,jen nevím jak to tam je s novejma revizema
hurvajs77
Nováček
Nováček

Příspěvek od hurvajs77 »

Ma vubec vyznam Q6600? Nebyl by lepsi nejaky Dual Core. Co ja vim, tak stejne neni kvalitni sprava vlaken.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

hurvajs77 píše:Ma vubec vyznam Q6600? Nebyl by lepsi nejaky Dual Core. Co ja vim, tak stejne neni kvalitni sprava vlaken.
Když máš C2D na 3,2GHz a výše a nepoužíváš programy,co potřebují 4 jádra,nemá to cenu zatím.Já nad tím uvažuji,pač se dost hrabu ve filmech a 4jádro by mi moc pomohlo.
Jinak s tou deskou...vem tu DFI,ta teď přijde jako jediná volba,jen když OC na 3GHz,tak by to určo dala každá jiná lepší deska s P965 či 680nV
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
jakub.prouza
Nováček
Nováček

no já potřebuju kvalitní desku,protože mám docela náročné aplikace tak potřebuju aby něco vydžela,pokud znáte nějakou lepší tak klidně řekněte,na penězích co se týče desky mi nezáleží
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

proc vybiras jen s chisetem 680?

je v tom nejaky zamer?
....ze by to byl MELOUN
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Ta BFG vypadá dobře, taky bych nad ní uvažoval.
jakub.prouza
Nováček
Nováček

s chipsetem 680i vybírám protože chci sli ale klidně bych se bez něj obešel když by byla nějaká dobrá s intelem
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

jakub.prouza píše:s chipsetem 680i vybírám protože chci sli ale klidně bych se bez něj obešel když by byla nějaká dobrá s intelem
A načo ti bude SLI? Ak nechceš kupovať 2x 8800GTX tak zabudni na SLI. SLI totiž má význam iba pri highend.
Naposledy upravil(a) Stano K. dne pát 3. srp 2007, 20:54, celkem upraveno 1 x.
jakub.prouza
Nováček
Nováček

na gigabytu se mi líbí hlavně dual bios,ale zase nevím jestli se mi tam vejde ten zalman,nejvíce se mi líbí ta dfi ale zase vůbec neumím flashovat bios takže nevím co se stane když to podělám
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

jakub.prouza píše:na gigabytu se mi líbí hlavně dual bios,ale zase nevím jestli se mi tam vejde ten zalman,nejvíce se mi líbí ta dfi ale zase vůbec neumím flashovat bios takže nevím co se stane když to podělám
Flash BIOSU je vždy sranda...jen doufat,že nepadne elektrika atd:)) Ale neměj strach. To je hodně malá šance,že se něco posere...Ale docela by mě zajímalo,jestli by toto řešil obchod či by se to muselo někam poslat a kdo by to hradil... :?
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
jakub.prouza
Nováček
Nováček

no tak to by mě taky docela zajímalo
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

jakub.prouza píše:na gigabytu se mi líbí hlavně dual bios,ale zase nevím jestli se mi tam vejde ten zalman,nejvíce se mi líbí ta dfi ale zase vůbec neumím flashovat bios takže nevím co se stane když to podělám
Napr: ASUS MB môžeš flashovať aj z WINu :wink:
jakub.prouza
Nováček
Nováček

sTano11 píše:
jakub.prouza píše:s chipsetem 680i vybírám protože chci sli ale klidně bych se bez něj obešel když by byla nějaká dobrá s intelem
A načo ti bude SLI? Ak nechceš kupovať 2x 8800GTX tak zabudni na SLI. SLI totiž má význam iba pri highend.
A kdo řekl že v budoucnu nebudu chtít ještě jednu 8800gtx přikoupit,ale říkám,klidně se bez toho obejdu
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

no pokud to mas vazne v planu, jako ze vzhledem k narocnosti na zdroj o tom pochybuji, tak to ten chipset nf680i ok,

v pripade ze pri fleshovani se ti stane ze to nejak ponicis (vypadne elektrika aj.) tak je to tvuj problem pak jedine servisni stredisko, ale jak tu psali mnozi tak je to otazka asi dvou minut a osobne si nevzpominam ze by se to nekomu stalo :wink:
....ze by to byl MELOUN
jakub.prouza
Nováček
Nováček

Lord píše:no pokud to mas vazne v planu, jako ze vzhledem k narocnosti na zdroj o tom pochybuji, tak to ten chipset nf680i ok,

v pripade ze pri fleshovani se ti stane ze to nejak ponicis (vypadne elektrika aj.) tak je to tvuj problem pak jedine servisni stredisko, ale jak tu psali mnozi tak je to otazka asi dvou minut a osobne si nevzpominam ze by se to nekomu stalo :wink:
tak jako v plánu to nemám ale určitě spíš něco zapojim do sli než do crossfire,k tomu biosu díky za ujištění,ještě mi poraďte,jestli si myslíte,že se na toho gigabyta dq6 vejde zalman cnps9700?Jestli ne tak vemu to dfi kde to je jistý
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

DQ6 a zkušenosti
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=72153
tam spíše smeřuj dotaz,či si projdi thread,zda to jde
Budeš to mít rychlejší :wink:
jakub.prouza
Nováček
Nováček

izerS18 píše:DQ6 a zkušenosti
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=72153
tam spíše smeřuj dotaz,či si projdi thread,zda to jde
Budeš to mít rychlejší :wink:
to je ale topic pro verzi s chipsetem p965,já potřebuju jen říct jestli gigabyte,dfi nebo bfg a jestli gigabyte,tak jestli se na něj vejde ten zalman cnps9700 nt
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Tak psal jsi DQ6,tak jsem si to hned spojil no :oops:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=85811 tak pro verzi 680SLI
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“