po stavu nouze se pc hryzne
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- DAVEmon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
po stavu nouze se pc hryzne
Nazdáre, tak ještě včera jel můj pc v poho, ale dneska ráno, když sem ho zapnul, tak se mi stalo, že se mi tam objevila černá obrazovka s možnostmi do stavu nouze, poslední konfiguraci systému nebo spustit systém běžným způsobem. Problém je ale v tom, že když se to přesun na takový ten obrázek, kde nabíhá systém (ty kostičky pohÿbující se) tak se hryzne a po dvou vteřinách zase restartuje sám od sebe a furt to chodí stejně dokola
Moje sestava: zdroj: KME 400 W, procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+, RAM: Kingston 1 GB DDR, Grafická karta GeForce 7950 GTEX 512 RAM, harddisk: Samsung 940 BF, systém: Windows XP home edition
btw: tipuji to na to, že se nejspíš něco stalo se systémem, ale nemám opravdu velké zkušenosti s přeinstalováním
//Lord - zmena nazvu
Moje sestava: zdroj: KME 400 W, procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+, RAM: Kingston 1 GB DDR, Grafická karta GeForce 7950 GTEX 512 RAM, harddisk: Samsung 940 BF, systém: Windows XP home edition
btw: tipuji to na to, že se nejspíš něco stalo se systémem, ale nemám opravdu velké zkušenosti s přeinstalováním
//Lord - zmena nazvu
- sir Samuel
- Začátečník

-
- DAVEmon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
BIOS s tím nemá nic společnýho - v tom se vyznat nemusíš. Formát bys dělal tak, že nastartuješ z instalačního média (pravděpodobně CDčka) a tam bys zvolil formát oddílu C.DAVEmon píše:no formát mě taky napad, jenomže já se v tom biosu opravdu nevyznám, napadlo mě bud reinstalace windows nebo ten formát, jinak problém nastal, když sem pro vypnutí zmáčknul power tlačítko a držel ho než se vypnul, ale podobný postup sem aplikoval už několikrát a nic se nestalo až ted
Ovšem pokud k tvému problému došlo po tom, co jsi PC vypínal tlačítkem (tedy natvrdo, že jsi ho držel cca 5 vteřin) tak se nediv, že sis po.... ničil systém! Proč jsi to proboha dělal?? Se zaseknul? Nebo proč? Co tě k tomu vedlo?
Pravděpodobně sis zničil instalaci systému. Doporučoval bych nejdřív zkusit nastartovat z instalačního CDčka a spustit opravu (reinstalaci systému. Prostě nainstalovat systém sám přes sebe, abys nepřišel o data. Když to nepomůže, tak formát a instalace načisto.
- DAVEmon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na to nouzový režim nepotřebuješ - potřebuješ jen instalační CD a v BIOSU mít nastaveno bootování z CD jako první (to aby ti PC nastartoval z CD, pokud ho budeš mít v mechanice) Když nastartuješ z CD, tak tam je možnost OPRAVIT (v tom by ses ale musel alespoň trošku vyznat) a nebo pustit znovu instalaci.DAVEmon píše:nj, jenomže já se ani nedostanu do nouzového režimu
- DAVEmon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Konzole by mohla taky pomoci.... musíš se tam přihlásit ke stávající instalaci Windows, když se ti to povede, pak zkusit źadat příkaz FIXMBR, nebo FIXBOOT. (zapíšeš tak nový boot sektor na disk, pokud by byl ten stávající poškozený, tak by to mělo pomoci.)DAVEmon píše:no tak sem tam našel zotavení a mám tam armádu dalších příkazů, ale který použít ted?
Ovšem je to riziko, abys potom nepřišel o všechna data. Lepší by možná bylo nejdříve zkusit dát NEOPRAVOVAT a zkusit spustit znovu instalaci.
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: