Včera jsem zkusil taktovat a deska nezklamala. Na moje potřeby to dokáže až moc. Zatím FSB 245 a proc. na 2.77Ghz. Frekvenci procesoru jsem radši zmenšil, ať z toho nedělám přímotop a neotepluji lokální klima
Asus M2R32-MVP (AM2, Xp3200 / 580X) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- bikker
- Nováček

-
PC Probe II jsem prostě plně nezprovoznil, to snad tuto desku ani nepodporuje. Nainstaloval jsem několik verzí a ani jedna nefungovala korektně. Takže odinstal a je klid
Včera jsem zkusil taktovat a deska nezklamala. Na moje potřeby to dokáže až moc. Zatím FSB 245 a proc. na 2.77Ghz. Frekvenci procesoru jsem radši zmenšil, ať z toho nedělám přímotop a neotepluji lokální klima
MB ASUS M4A89GTD, CPU AMD Phenom II X4, RAM Kingstone HyperX 1600, VGA Sapphire HD 5870 Vapor-X, HDD Intel X-25M, Power 500W Fortron Blue Storm II
- birkof2
- Nováček

PC PROBE
Odinstalace programu PC PROBE II proběhla úspěšně.

Jo a jde vám na této desce update biosu přes asus update?
Jo a jde vám na této desce update biosu přes asus update?
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5-2500K, Kingston HyperX XMP Genesis Grey 2x4GB, MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC, Seagate Barracuda 7200.12 1TB + 2x 320GB SATAII RAID0, SSD Cruical M4 128GB, Corsair AX-750, zabaleno do Fractal Define R4 Black
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No aj mna by to OC zaujimalo, hladam totiž lacnejšiu dosku na taktovanie A X2 3600+ , a tato už zlacnela na 2440,-, popripade mi pls odporúčne inú lacnú. MSI asi zavrhnem, ževraj má problémy...
AMD fanATik 
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
- bikker
- Nováček

-
Zatím mám FSB na 245 a není to její strop. Co se týče OC, nemám výhrad, už jsem vytáhl procesor až na 2770Mhz. A pro mě důležitá věc, má pasivní chlazení čipsetu.
MB ASUS M4A89GTD, CPU AMD Phenom II X4, RAM Kingstone HyperX 1600, VGA Sapphire HD 5870 Vapor-X, HDD Intel X-25M, Power 500W Fortron Blue Storm II
- kexicek
- Nováček

Nastavit sa da secko mozne aj nemozne v biose staci to hodit na manual a mozete menit este aj napajanie na cipsete...
Nedostatok casu mi zatial nedovolil sa stym pohrat ale stabilita suprova - zatial sa zlozil len ked som podtaktovaval
)) - sral ma BOX chladic lebo hucal jak lokomotiva - uz som poriesil Freezera takze do tyzdna tu mate vysledok na kolko dostanem X2 4200.
BTW pasivne chladena doska + AC accelero S1 na ATI1950Pro + AC freezer 64 + 2x Nexus Real Silent 12cm = maximalne ticho, velmi slusny vykon
Teploty cipsetu (dlhodobe max)
-52C burn
-idle okolo 40C
(do toho ratam aj dnesny den v prahe kedy som pri zapnuti mal 30C v byte)
Jedina nevyhoda SpeedFan ju nepozna
Najde len teplotu HDD a Core.
Ale za tu cenu...
Nedostatok casu mi zatial nedovolil sa stym pohrat ale stabilita suprova - zatial sa zlozil len ked som podtaktovaval
BTW pasivne chladena doska + AC accelero S1 na ATI1950Pro + AC freezer 64 + 2x Nexus Real Silent 12cm = maximalne ticho, velmi slusny vykon
Teploty cipsetu (dlhodobe max)
-52C burn
-idle okolo 40C
(do toho ratam aj dnesny den v prahe kedy som pri zapnuti mal 30C v byte)
Jedina nevyhoda SpeedFan ju nepozna
Ale za tu cenu...
- Zhnitos
- Nováček

-
Zdravím, aj ja ju mám, zatiaľ som netaktoval, ale do budúcna uvažujem...jediné, čo ma štve na nej je, že kvôli RAMkám, ktoré sú presunuté nahor od procesora, socket je pootočený o 90 stupňov a posunutý viac dolu a doprava a "WindTunnel" teda "nátrubok", ktorý z bočnice dáva procesoru čerstvý vzduch, nesadne priamo na chladič procesora, ale ten vzduch je zčasti vysatý zadným ventilátorom! A v týchto horkách má doska pri hraní aj 60 stupňov. Kvôli otočenému socketu odpadá voľba niektorých ventilátorov, lebo vzduch ide dakde....tam kam nemá. A keď si chcem osadiť na CPU nejaký poriadny Zalman (turbínový chladič), ktorý by mi chladil aj ten pasívny chladič na čipsete, aj RAMky a aj samotnú dosku, tak tam nemôžem dať 140mm, lebo tam prekáža grafická karta... Inak musím fičať na NativeIDE a nie na SATA, čo sa týka HDD, lebo Windowsy tento southbridge ATi SB600 proste nepoznajú a disketa sa mi vždy potento. Ale inak je to asi najlacnejšia doska, ktorá podporuje v CrossFire režime 2xPCIe x16 a nie 2xPCIe x8 ako ostatné dosky, ale vraj vo výslednom grafickom výkone je rozdiel x16 a x8 veškerý žádný. Ale možno pri dvoch Radeonoch HD2900XT... 
- mbecko
- Nováček

Pár dotazů od začátečníka v přetaktovávání
Jsem nový a šťastný majitel této desky a proto pár dotazů.
1.Na starém pc jsem byl zvyklý používat uspání počítače.Na novém to funguje také,ale po uspání mi pořád blikají ledky na bedně(power a hdd).Nepřišel jsem na to ,jak to vypnout.
2.Jsem docela zmatený z toho množství voleb v BIOSu.Pro přetaktování je potřeba nastavovat všechno,nebo pouze frekvenci sběrnice,napětí procesoru.Ta HT (nebo jak se to jmenuje) která se má snížit na 3x je konkrétně která položka.
Omlouvám se za blbé dotazy,ale jsem začátečník na této variantě přetaktovávání(doposud jsem měl AMD Barton a tam jsem takové možnosti neměl).Moc děkuji za odpovědi a trpělivost,kterou mi věnujete.
1.Na starém pc jsem byl zvyklý používat uspání počítače.Na novém to funguje také,ale po uspání mi pořád blikají ledky na bedně(power a hdd).Nepřišel jsem na to ,jak to vypnout.
2.Jsem docela zmatený z toho množství voleb v BIOSu.Pro přetaktování je potřeba nastavovat všechno,nebo pouze frekvenci sběrnice,napětí procesoru.Ta HT (nebo jak se to jmenuje) která se má snížit na 3x je konkrétně která položka.
Omlouvám se za blbé dotazy,ale jsem začátečník na této variantě přetaktovávání(doposud jsem měl AMD Barton a tam jsem takové možnosti neměl).Moc děkuji za odpovědi a trpělivost,kterou mi věnujete.
CPU:Intel(R) Core(TM) i5-2500K,MB:Asus P8P67,paměti:Kingston DDR3-1600 2x4 GB,VGA:Palit 4870 512 MB,HDD1:SAMSUNG HD103SJ,HDD2:SAMSUNG HD321KJ,DVDRW:HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50,,Case:Thermaltake Swing,Zdroj:Fortron BLACK POWER - 550W
- cormack
- Začátečník

Re: Pár dotazů od začátečníka v přetaktovávání
Je to jednoduchý: já jsem si dal zvýšení taktu přímo v Biosu o určitý procenta. Pak nemusíš dál nic řešit.mbecko píše: 2.Jsem docela zmatený z toho množství voleb v BIOSu.Pro přetaktování je potřeba nastavovat všechno,nebo pouze frekvenci sběrnice,napětí procesoru.Ta HT (nebo jak se to jmenuje) která se má snížit na 3x je konkrétně která položka.
Pokud ti to nevyhovuje, tak nainstaluj RMClock, sundej HT na 3x, zvedni frekvenci a napětí CPU dej na AUTO. Pak si pohraj v RMClocku ve Woknech.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- mbecko
- Nováček

- Piso
- Nováček

Nazdar.
Taktiez mam tuto dosku asi tak tyzden. Zatial som spokojny, chipset moc nehreje , rozlozenie mohlo byt lepsie ale ok. Skoda len ze SpeedFan dosku nepozna.
Mam taku otazku.
Snazim si rozbehat net cez tu integrovanu sietovku ale nedari sa. Hodim si pci sietovku a setko ide ako ma. Nastavenia mam automaticke takze nezadavam ziadne ip ani nic. Ale jednoducho ked to dam cez tu integrovanu net nejde. Mam vsetky ovladace (snad).Dufam ze robim ja nieco zle.
A rad by som vedel ake mate chcladice na procakoch. Zatial mam box ale planujem Katanu II (alebo Tht TMG A1) a bojim sa ze sa to tam nezmesti (koli posunutiu socketu trocha dole a blizkosti chladica chipsetu).
Pouzivate nejake nie-hardwerove regulovane otacok ?
-oplati sa updatovat bios ? (teraz mam 030x - procak mi pozna, vsetko sa zda vporiadku .. az na tu sietovku)
Dik
// takze Bios som v phode aktualizoval cez EZ Flash z USB (ale usb videlo ako C: tak neviem ci to tahalo s kluca alebo z disku
)
A zistil som ze Scythe ma dobre stranky de sa najde vseto co potrebujete.
http://www.scythe-eu.com/forum/mainbaor ... tml#post10
Cez Asus PC Probe II mozem regulovat Q-Fanom len CPU ... ostatne akosi nereaguje.
// tak uz mi ide net cez tu sietovku normalne, menil som system, updatol bios, poriadne prezrel aky ovladac, restart a uz ide
Taktiez mam tuto dosku asi tak tyzden. Zatial som spokojny, chipset moc nehreje , rozlozenie mohlo byt lepsie ale ok. Skoda len ze SpeedFan dosku nepozna.
Mam taku otazku.
Snazim si rozbehat net cez tu integrovanu sietovku ale nedari sa. Hodim si pci sietovku a setko ide ako ma. Nastavenia mam automaticke takze nezadavam ziadne ip ani nic. Ale jednoducho ked to dam cez tu integrovanu net nejde. Mam vsetky ovladace (snad).Dufam ze robim ja nieco zle.
A rad by som vedel ake mate chcladice na procakoch. Zatial mam box ale planujem Katanu II (alebo Tht TMG A1) a bojim sa ze sa to tam nezmesti (koli posunutiu socketu trocha dole a blizkosti chladica chipsetu).
Pouzivate nejake nie-hardwerove regulovane otacok ?
-oplati sa updatovat bios ? (teraz mam 030x - procak mi pozna, vsetko sa zda vporiadku .. az na tu sietovku)
Dik
// takze Bios som v phode aktualizoval cez EZ Flash z USB (ale usb videlo ako C: tak neviem ci to tahalo s kluca alebo z disku
A zistil som ze Scythe ma dobre stranky de sa najde vseto co potrebujete.
http://www.scythe-eu.com/forum/mainbaor ... tml#post10
Cez Asus PC Probe II mozem regulovat Q-Fanom len CPU ... ostatne akosi nereaguje.
// tak uz mi ide net cez tu sietovku normalne, menil som system, updatol bios, poriadne prezrel aky ovladac, restart a uz ide
Naposledy upravil(a) Piso dne pon 13. srp 2007, 13:06, celkem upraveno 1 x.
|MB ASUS M2R32-MVP (0804) |CPU AMD Athlon X2 4800+ EE 2,5 GHz (Brisbane) |VGA ATi Sapphire X1950GT 256MB (500/600) |RAM Kingston 2x1GB 667 CL5 |HDD WD 2500KS |PSU Fortron 400W GLN
- glu
- Začátečník

-
Mam tuhle desku teprve od vcerejska, takze zkusenosti zatim moc neni, ale vsiml jsem si, ze nema mosfety ale klasicky kondezatory. Vyvozuju z toho, ze se nejspis jedna o starsi revizi, jelikoz i strankach vyrobce jsou na obrazcich mosfety. Zajima me z hlediska stability a zivotnosti, jestli je to na reklamaci, nebo to nemam resit.
.
.
- cormack
- Začátečník

Asi takhle: pokud nebudeš vysoce taktovat (300MHz a více), tak by ti neměly pískat. Podle mě můžeš být klidný.glu píše:Mam tuhle desku teprve od vcerejska, takze zkusenosti zatim moc neni, ale vsiml jsem si, ze nema mosfety ale klasicky kondezatory. Vyvozuju z toho, ze se nejspis jedna o starsi revizi, jelikoz i strankach vyrobce jsou na obrazcich mosfety. Zajima me z hlediska stability a zivotnosti, jestli je to na reklamaci, nebo to nemam resit.
.
Mám desku skoro půl roku a ani jeden zátuh či pokulhání stability.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Petr L
- Nováček

-
LAN
Pořídil jsem si tuto desku a vše jsem rozjel hned na poprvní. Ale mám asi problém s LANkou. Na starým PC net běžel jak vítr, ale ted musím na odkazy klikat i několikrát, než se něco načte. Když připojím na síť notebook, tak vše jede, jak má. Z toho jsem usoudil, že je problém v LAN na nové desce. Zkoušel jsem přeinstalovat ovladač na LAN, trochu to pomohlo, ale pořád nic moc. Nemáte taky někdo tento problém?
- glu
- Začátečník

-
- bikker
- Nováček

-
- vykupitel
- Začátečník

RE
Pridava jen podporu pro A64-6000+ 95W.
S touto deskou jsem si zazil sve a muzu ji jen nedoporucit jestlize nekdo chcete nekdy pouzit 4GB RAM. Deska ma neuveritelne problemy. Pokud je vypnuta napriklad pres noc,musim restartovat CMOS,protoze jinak znova nenabehne. Navic zacla mit po delsi dobre provozu problemy s napajenim X2900XT. Zdroj mam 700W,takze v tom problem bezi a identicka konfigurace na MSI K9A (stejny cipset) bezi naprosto bez problemu. ASUS navic o tom vi a pokud projede jejich forum,tak zjistite,ze lidi s timto mym problemem je vic a reseni je vymena desky. Coz muzu potvrdit,ze funguje,az na to,ze uz druhy kousek skoncil uplne stejne.
PC proste nevypinam jinak uz taky nemusim nabootovat.
Jinak rady kdyz je z ni po ranu mrtvola a pouzivate oboustranne DDR2 moduly:
Vyndat vsechny a nechat jen v B1 slotu, restartovat CMOS a melo by to nabehnout.
Pokud deska dle kontrolek HDD jakoby bootuje,ale zadny signal z grafiky:
Vypnout a grafiku prehodit do druheho slotu PCI-E 16x a reset CMOS. Nabehnout BIOS a potom zase vypnout a vratit kartu zpet.
MSI K9A Platinum funguje naprosto v pohode a pokud ozelite E-SATA,tak neni co resit.
S touto deskou jsem si zazil sve a muzu ji jen nedoporucit jestlize nekdo chcete nekdy pouzit 4GB RAM. Deska ma neuveritelne problemy. Pokud je vypnuta napriklad pres noc,musim restartovat CMOS,protoze jinak znova nenabehne. Navic zacla mit po delsi dobre provozu problemy s napajenim X2900XT. Zdroj mam 700W,takze v tom problem bezi a identicka konfigurace na MSI K9A (stejny cipset) bezi naprosto bez problemu. ASUS navic o tom vi a pokud projede jejich forum,tak zjistite,ze lidi s timto mym problemem je vic a reseni je vymena desky. Coz muzu potvrdit,ze funguje,az na to,ze uz druhy kousek skoncil uplne stejne.
PC proste nevypinam jinak uz taky nemusim nabootovat.
Jinak rady kdyz je z ni po ranu mrtvola a pouzivate oboustranne DDR2 moduly:
Vyndat vsechny a nechat jen v B1 slotu, restartovat CMOS a melo by to nabehnout.
Pokud deska dle kontrolek HDD jakoby bootuje,ale zadny signal z grafiky:
Vypnout a grafiku prehodit do druheho slotu PCI-E 16x a reset CMOS. Nabehnout BIOS a potom zase vypnout a vratit kartu zpet.
MSI K9A Platinum funguje naprosto v pohode a pokud ozelite E-SATA,tak neni co resit.
redukce AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101),Voodoo5 PCI,Voodoo3 2000
Jindra Semenec
Jindra Semenec- cormack
- Začátečník

- vykupitel
- Začátečník

RE
Jak jsem rikal, 2x ta sama deska. Z reklamace prisla nova. Takze dva kusy a po mesici fungovani uplne stejne kaput. Rikam,pro me nasazeni je ta deska nevhodna. 4GB RAM a problemy s X2900XT ji dost degraduji. Nerikam,ze na tve konfiguraci nebude chodit skvele a bez problemu 
Konfigurace byla:
A64 6000+
4GB RAM KINGMAX 800 CL 5 5-5-5-18
HIS Radeon X2900XT 512
2x Seagate 500GB
Konfigurace byla:
A64 6000+
4GB RAM KINGMAX 800 CL 5 5-5-5-18
HIS Radeon X2900XT 512
2x Seagate 500GB
redukce AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101),Voodoo5 PCI,Voodoo3 2000
Jindra Semenec