A ty máš své tvrzení nějak podložené? Nebuď směšný, 3.3GHz nebude problém s žádným Wolfdalem i kdyby s 1.6VGerimo píše:To je sice pekny, ale uz asi taky nevis, ze tyhle kusy jsou setsakra kus kvalitniho kremiku a alespon nasi republice (nemluvim uz vubec o SR) se vyhne hodne velkym obloukem... Ty budes pak nakonec rad, kdyz se na tech 3,3ghz dostanes pri jakykoli napeti
CPU od Intelu - technologie 45nm - čekání, spekulace
- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- socket
- Začátečník

K10 je velmi zlozity cip, vela zere. Je len pre servery a tak bude az do 1Q 2008, az nie neskor (zname AMD)johnybest píše:Proc takovej pesimismussocket píše:ja si myslim ze K10 bude nieco ako nVidia FX5800
Bude vela zrat, vela voltov do neho pojde, nizka frekvencia do 2GHz.
A jeho cena bude velmi vysoka lebo vyrobne naklady budu obrovske. Na jednom waferi bude len par cipov funkcnych a nie ako je to obycajne 15-20%.
ja len ocakavam ze zlacneju opterony 2xxx a 8xxx
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- Shit
- Odborník PCT

Uvidíme... Tvrdit o něčem, co ještě není oficiálně venku se slovy "nebude žádný problém" je dětinské, byť je to pravděpodobné - ale s jakou pravděpodobností? 100%-ní to zatím určitě není.Onecar píše:A ty máš své tvrzení nějak podložené? Nebuď směšný, 3.3GHz nebude problém s žádným Wolfdalem i kdyby s 1.6V.
Spíš mě zajímá, jaké budou násobiče.
- socket
- Začátečník

nasobice asi nizke ked maju 1333MHz FSB, xeony s 1600MHz FSB.Shit píše:Spíš mě zajímá, jaké budou násobiče.
podla mna sa nebudu vyrabat na frekvencii vyssej ako 3.5GHz.
takze nasobic max. 11x podla mna
- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OK, já s tím nezačal, ale budiž.
První revize E6x00 byly OC kingy, spousta lidí je provozuje na 3.6GHz a mnohdy i výše. Současná C2D obecně nemají problém s takty okolo 3.2GHz, tedy u pozdějších revizí máme horší křemík. A to jsme prosím u 65nm.
Teď tady máme vzorek Wolfdale, který potřebuje v podstatě 1V na 3.3GHz. Selský rozum mi tedy říká, že i kdyby reálné kusy potřebovaly 1.2V či dokonce 1.3V, stále se dostaneme na 3.3GHz a snad i výše (teď teprve je to hádání). Pokud bychom chtěli být opravdu hodně pesimističtí, můžeme říci, že pro 3.3GHz dáme s 1.4V - to je ale stále výborné.
Na tom nejsou v podstatě žádné spekulace, je to víceméně očividné. k té pravděpodobnosti - dávám mých 90%.
První revize E6x00 byly OC kingy, spousta lidí je provozuje na 3.6GHz a mnohdy i výše. Současná C2D obecně nemají problém s takty okolo 3.2GHz, tedy u pozdějších revizí máme horší křemík. A to jsme prosím u 65nm.
Teď tady máme vzorek Wolfdale, který potřebuje v podstatě 1V na 3.3GHz. Selský rozum mi tedy říká, že i kdyby reálné kusy potřebovaly 1.2V či dokonce 1.3V, stále se dostaneme na 3.3GHz a snad i výše (teď teprve je to hádání). Pokud bychom chtěli být opravdu hodně pesimističtí, můžeme říci, že pro 3.3GHz dáme s 1.4V - to je ale stále výborné.
Na tom nejsou v podstatě žádné spekulace, je to víceméně očividné. k té pravděpodobnosti - dávám mých 90%.
- Shit
- Odborník PCT

- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- Gerimo
- Mírně pokročilý

Onecar píše:A ty máš své tvrzení nějak podložené? Nebuď směšný, 3.3GHz nebude problém s žádným Wolfdalem i kdyby s 1.6VGerimo píše:To je sice pekny, ale uz asi taky nevis, ze tyhle kusy jsou setsakra kus kvalitniho kremiku a alespon nasi republice (nemluvim uz vubec o SR) se vyhne hodne velkym obloukem... Ty budes pak nakonec rad, kdyz se na tech 3,3ghz dostanes pri jakykoli napeti. Opravdu jsi mě pobavil
.
//Shit mi rozumi
viz post pode mnou: Ja uz mlcim, nechci se dalsiho OT zucastnovat, ta zluta mi staci...
Naposledy upravil(a) Gerimo dne pon 6. srp 2007, 23:11, celkem upraveno 3 x.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A co takhle jinak - jaká je šance, že s E4300 nedosáhnu více jak 2.0GHz ? Podle mě 0%
.
A jako nenapravitelný optimista tímto tvrdím, že tak jako doposud i Wolfdale zvládne bez problému 1GHz navíc. Ostatně dokázal jsi to i ty se svou E6600.
(a už končím, jdu spát)
2 Gerimo: Ano, ale rád bych za to rozhodně nebyl - ty bys byl rád za +1GHz u stávajících C2D ? Já teda chci více
.
A jako nenapravitelný optimista tímto tvrdím, že tak jako doposud i Wolfdale zvládne bez problému 1GHz navíc. Ostatně dokázal jsi to i ty se svou E6600.
(a už končím, jdu spát)
2 Gerimo: Ano, ale rád bych za to rozhodně nebyl - ty bys byl rád za +1GHz u stávajících C2D ? Já teda chci více
- BubakB
- Mírně pokročilý

- johnybest
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak spotreba bude vyssi a vytizenost bude asi taky spatna u ctyrjader ale dvoujadra by na tom mohli byt prece jenom lip a kdyz nic jinyho tak aspon ty slevy tech opteronu nosocket píše:K10 je velmi zlozity cip, vela zere. Je len pre servery a tak bude az do 1Q 2008, az nie neskor (zname AMD)
Bude vela zrat, vela voltov do neho pojde, nizka frekvencia do 2GHz.
A jeho cena bude velmi vysoka lebo vyrobne naklady budu obrovske. Na jednom waferi bude len par cipov funkcnych a nie ako je to obycajne 15-20%.
ja len ocakavam ze zlacneju opterony 2xxx a 8xxx![]()
CPU: Phenom X4 9550@2470MHz MB: Gigabyte GA-MA78G-DS3H RAM: 2x 2GB A-Data 900MHz GPU: Sapphire Radeon HD4850 512mb Vapor-X DDR3 750/2200 HDD: 160 GB Maxtor + 640 GB Samsung F1 DVD-ROM: LG H10N TV tuner: Jetway JW-TV878MF Repro: Genius SP-HF 2.0 Power: Seasonic S12 430W Mouse: Logitech MX518 Gamepad: Logitech WingMan Rumblepad II, Logitech Chillstream Keyboard: A4Tech KX-5MU OS: Windows 7 x64 Ultimate + Ubuntu 10.04
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OBR tady nahodil jeden screen a vy vsichni uz honite ptaky nad tim jak se nekdo dostal na 3.3ghz pri napeti 1.08V
No tedka vazne....nechapu z ceho tak dedukujete tyhle ptakowiny ,ale jen ,tak fakta ktery zname jo ? To napeti ukazuje CPU-Z (1.08V),coz asi kazdej zkusenej OVERCLOCKER vi ,ze to co ukazuje CPU-Z (napeti) je vestinou naprosta krawina....a neda se na to naprosto vubec spolehnout..
Jak rekl SHIT, kde mas tu jistotu ze pujdou tyhle vsechny procesory takhle taktovat ? To ses z toho tak vycakanej,ze vidis jeden z prvnich testovacich kusu a hnedka si umis odvodit kam pujdou taktovat? Já teda ne ,ja mel v ruce tolik C2D,ze si to neumis ani predstavit a muzu ti rict,ze je spousta zmetku,ktery nejdou ani na 2.8ghz (konkretne novy E6600).
Tenhle dred by meli dat nekam na vystavku jako "Joker dred"
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- socket
- Začátečník

sorry za OT ale nevedel som ze 2.4GHz + 1.1GHz je 2.9GHz...Onecar píše:Nic není 100% a tys měl asi smůlu v tom, žes dostal jádro z kraje waferu. Ale i tak, 1.1GHz navíc není málo, ne?
ale C2D 45nm by malo stat ovela menej, lebo bude viac jadier na jednom waferi
- johnybest
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si rikal co to mele jenom sem cekal jestli si toho nekdo vsimnesocket píše:Onecar píše:Onecar napsal:
Nic není 100% a tys měl asi smůlu v tom, žes dostal jádro z kraje waferu . Ale i tak, 1.1GHz navíc není málo, ne?
sorry za OT ale nevedel som ze 2.4GHz + 1.1GHz je 2.9GHz...
Jinak ty C2D na 45nm maj 6mb L2 cache takze se velikost cipu zase o neco zvedne a s ohledem na to ze cache vetsinou zabira nejvic mista tak si myslim ze si s prechodem na 45nm zas tak nepomuze co se tyce pomeru poctu procesoru na wafer
CPU: Phenom X4 9550@2470MHz MB: Gigabyte GA-MA78G-DS3H RAM: 2x 2GB A-Data 900MHz GPU: Sapphire Radeon HD4850 512mb Vapor-X DDR3 750/2200 HDD: 160 GB Maxtor + 640 GB Samsung F1 DVD-ROM: LG H10N TV tuner: Jetway JW-TV878MF Repro: Genius SP-HF 2.0 Power: Seasonic S12 430W Mouse: Logitech MX518 Gamepad: Logitech WingMan Rumblepad II, Logitech Chillstream Keyboard: A4Tech KX-5MU OS: Windows 7 x64 Ultimate + Ubuntu 10.04
- socket
- Začátečník

no u pentia D boli 8xx s 1MB cache na jadro 90nm a 9xx s 2MB cache na jadro a 65nm. 9xx bolo ovela mensie. A to bolo zvysenie cache o 100% a nie iba o 50%. Plocha cipu sa zmensi.johnybest píše:Taky jsem si rikal co to mele jenom sem cekal jestli si toho nekdo vsimnesocket píše:
sorry za OT ale nevedel som ze 2.4GHz + 1.1GHz je 2.9GHz...![]()
Jinak ty C2D na 45nm maj 6mb L2 cache takze se velikost cipu zase o neco zvedne a s ohledem na to ze cache vetsinou zabira nejvic mista tak si myslim ze si s prechodem na 45nm zas tak nepomuze co se tyce pomeru poctu procesoru na wafer