Zkusenosti s Opteronem pro soket AM2
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Evilko
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkusenosti s Opteronem pro soket AM2
ma nekdo nejakou skusenost nebo vlastni opteron tehle rady nejlepe vzhledem kcene s Opteronem 1210
nejake OC vykon treba proporovnani s C2D 6300
nejake OC vykon treba proporovnani s C2D 6300
Naposledy upravil(a) Evilko dne úte 2. led 2007, 03:06, celkem upraveno 1 x.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Stale to stejne:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6250
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=4157
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Evilko
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
co tim chces jako rict kde tam mas opterony tyhle rady nebo na co jsi chtel podoktnoutKamikadze.cz píše:Stale to stejne:
kdyz jsi das prohledat forum tak najdes asi 9 postu kde jse spomina tendle typ procesoru
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Co tim chci rict? Ze OC je individualni zalezitost a to, kolik z neho vythanes ty, ti rekne mozna tak vestec. Proto sem ti dal link na vysledky pretaktovani, aby sis udelal obrazek, o kolik by asi tak mohl jit.Evilko píše:co tim chces jako rict kde tam mas opterony tyhle rady nebo na co jsi chtel podoktnout
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Zornicka
- Začátečník

No tak proc by nemohlo byt tema o tomto CPU jak jde pretaktovat?Kamikadze.cz píše:Co tim chci rict? Ze OC je individualni zalezitost a to, kolik z neho vythanes ty, ti rekne mozna tak vestec. Proto sem ti dal link na vysledky pretaktovani, aby sis udelal obrazek, o kolik by asi tak mohl jit.Evilko píše:co tim chces jako rict kde tam mas opterony tyhle rady nebo na co jsi chtel podoktnout
lol
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6
- Evilko
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nevim vocem tocis jedna se o konkretni radu CPU ktera jeste neni moc rozsirena mezi lidmi co se tyce OC na ktery tady poukazujes tak ja se neptam na kolik pujde pretaktovat muj CPU kdyz jsi ho pudu koupit ptam se na skusenosti stimhle noboli stouhle radou CPU takze kdyz snim nemas zadni skusenosti tak tady nedelej zbytecne OT vtech odkazech co si dal se tusim zadny ztechto CPU nevyskytuje takze je to uplne irelevantniKamikadze.cz píše:Co tim chci rict? Ze OC je individualni zalezitost a to, kolik z neho vythanes ty, ti rekne mozna tak vestec. Proto sem ti dal link na vysledky pretaktovani, aby sis udelal obrazek, o kolik by asi tak mohl jit.Evilko píše:co tim chces jako rict kde tam mas opterony tyhle rady nebo na co jsi chtel podoktnout
- Evilko
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Alespon nekdo se najde kdo z casti pochopil voc mi jde
jelikoz mi nejde jen o OC ale trebars i o vykon jelikos se jedna o CPU s 1MB L2 Cache na jadro za celkem zajimavou cenu Protoze mam rad AMD a nechce jse mi jit do polovicateho C2D v podobe 6300 tak by mne trebars zajimalo i porovnani stimhle CPU jak po stranky spotreby energie tak vykonu ikdyz tedy C2D by mnelo mit jasne navrch jestli ten rozdil stoji za to abych opustil oblibenou znacku a presel ku konkurenci
jelikoz mi nejde jen o OC ale trebars i o vykon jelikos se jedna o CPU s 1MB L2 Cache na jadro za celkem zajimavou cenu Protoze mam rad AMD a nechce jse mi jit do polovicateho C2D v podobe 6300 tak by mne trebars zajimalo i porovnani stimhle CPU jak po stranky spotreby energie tak vykonu ikdyz tedy C2D by mnelo mit jasne navrch jestli ten rozdil stoji za to abych opustil oblibenou znacku a presel ku konkurenci
Naposledy upravil(a) Evilko dne pon 22. led 2007, 16:02, celkem upraveno 2 x.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Protoze uz je na vysledky pretaktovani thread zalozeny a dokonce nastaveny jako dulezity?Zornicka píše:No tak proc by nemohlo byt tema o tomto CPU jak jde pretaktovat?
Kdyby mel byt samostatny thread, jak taktuje Athlon 64 na s939, na AM2, Opteron na 939, na AM2,
tak se na mne nezlob, ale budeme mit prinejmensim celou prvni stranku sekce zaplnenou pouze dulezitymi thready.
To Evilko: S OT a vysvetlovanim, ze neni nutne kuli vsemu zakladat novy thread koncim, protoze to nema smysl(a nema smysl plnit tento thread spamem). Ale alepson se nauc cesky a sprav si prosim "Skusenosti" v nazvu, vypada to opravdu desne
PS: Trosku si to v tom prispevku nademnou popletl s citaci
- Donald Duck
- Nováček

-
Zdravím,
sice trošku starý thread, ale je zbytečné zakládat nový, že...
Mám dotaz ohledně tohoto procesoru, podobný dotazu výše.
Mám možnost koupit jej za opravdu malou cenu, ovšem nevím jestli by to stálo za to, tak se chci poradit. Má s tímto procesorem, nebo nějakým jiným Opteronem pro AM2 někdo tedy nějaké zkušenosti?
Hlavně mi jde o to, zda má cenu měnit Athlon X2 4000+ 65nm 2.1GHz, TDP 65W, 2x512kB L2 za Opteron 1210 90nm 1.8GHz, TDP 103W, 2x1MB L2 (co se týče výkonu + jak je na tom s přetaktováním (sry moderátoři, ale na threadu "Taktování & dosažené výsledky" se pokud vím smí uvádět JEN výsledky a žádné OT a otázky, a navíc k tomuto procesoru tady na fóru toho vážně moc není, vlastně asi vůbec nic). S tím OC: je na tom podobně jako "bájný" Opteron 144 pro s.939 nebo horší?
sice trošku starý thread, ale je zbytečné zakládat nový, že...
Mám dotaz ohledně tohoto procesoru, podobný dotazu výše.
Mám možnost koupit jej za opravdu malou cenu, ovšem nevím jestli by to stálo za to, tak se chci poradit. Má s tímto procesorem, nebo nějakým jiným Opteronem pro AM2 někdo tedy nějaké zkušenosti?
Hlavně mi jde o to, zda má cenu měnit Athlon X2 4000+ 65nm 2.1GHz, TDP 65W, 2x512kB L2 za Opteron 1210 90nm 1.8GHz, TDP 103W, 2x1MB L2 (co se týče výkonu + jak je na tom s přetaktováním (sry moderátoři, ale na threadu "Taktování & dosažené výsledky" se pokud vím smí uvádět JEN výsledky a žádné OT a otázky, a navíc k tomuto procesoru tady na fóru toho vážně moc není, vlastně asi vůbec nic). S tím OC: je na tom podobně jako "bájný" Opteron 144 pro s.939 nebo horší?
- Hoonzooid
- Začátečník

No já být tebou, tak rozhodně zůstanu u procesoru, co mám (čili Athlon X2 4000+)... Už jen kvůli 65nm a s tím spojených 65W...Donald Duck píše:...
Opteron 144 sice legendární byl, ale někomu mohl jít přetaktovat o 100MHz a někomu o 1GHz!! Prostě o přetaktování se nemá smysl byvit, protože každý procesor je jedinečný a tohle se fakt učit nedá!
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W