Asus Commando (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
jezekus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezekus »

Tak já už si nevím rady. Zkusil jsem A-DATA 800MHz CL5 2x1 GB a Blend na prime95 mi zase padnul po 9 hodinách, jsem bezradnej a modlím se aby CPU bylo OK... CO mám dělat? :( :sad: :sad:
PC1: CPU:Core 2 Exteme QX6700 @ 2.66GHz + Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua 1200rpm MOBO:ASUS Commando (bios 1404) RAM: Geil Ultra 4x1GB @ 1067MHz 4-4-4-12 HDDs:2xWD Raptor 150GB RAID0 + WD Caviar RE2 1TB GPU:MSI 8800GTX OC Edition 768MB Sound:X-Fi Fatal1ty Champ1on SeriesDVD:Toshiba DVD-ROM PSU:Seasonic S12 600W 8phase CPU power Case:Cooler Master Centurion 531
PC2: CPU:Core 2 Quad Q6600 @ 2.4GHz + Thermalright Ultra 120 Extreme + FAN 1200rpm MOBO:ASUS P5K Premium RAM: Corsair TwinX 4x2GB @ 800MHz 4-4-4-12 HDDs:WD Raptor 150GB+WD Velociraptor 150GB RAID0 + WD Caviar 250GB + Seagate 120GB GPU:MSI 8800GT 512MB Sound:X-Fi Fatal1ty Champ1on SeriesDVD:Pioneer DV119 PSU:Seasonic 550W 8phase CPU power Case:Cooler Master Centurion 534
Jena_09
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jena_09 »

Chtěl bych se zeptat,zda má někdo zkušenosti s novými procesory Intel=FSB 1333MHz a jestli běhají na této desce.Mám políčíno na Intel Core2 Duo E6550,tak bych ho nerad zase prodával dál. :wink:
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

Jena_09 píše:Chtěl bych se zeptat,zda má někdo zkušenosti s novými procesory Intel=FSB 1333MHz a jestli běhají na této desce.Mám políčíno na Intel Core2 Duo E6550,tak bych ho nerad zase prodával dál. :wink:
jasne ze na teto desce pojede jen davej bacha na BIOS at mas ten nejnovejsi
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Zdarec, je normální že mám Commando rozžhavenou na 55C? Mám totiž podezření že mi chladič CPU (AC Freezer 7) fouka pulku horkého vzduchu na MB :cry: RAm mají podobnou teplotu..
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

No ja mam tak 35-45,ale mam perfektne vetranou skrin...mas ji taky??
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Red Devil píše:No ja mam tak 35-45,ale mam perfektne vetranou skrin...mas ji taky??
Mám Thermaltake Matrix, ten 12 cm fan, co byl vzadu, jsem hodil dopředu ale zatím ho nezapojil,, Možná to pomuže...
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Ja mam TT swing a mam 12 cm fan vepredu,vzadu a pridal jsem do boku moje grafiky v ty skriny poradne topi
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Still.Lord píše:
Red Devil píše:No ja mam tak 35-45,ale mam perfektne vetranou skrin...mas ji taky??
Mám Thermaltake Matrix, ten 12 cm fan, co byl vzadu, jsem hodil dopředu ale zatím ho nezapojil,, Možná to pomuže...
a to ho tam mas na ozdobu?? :? Jinak kup jeste jeden 120mm fan dozadu aby vyfukoval teply vzduch... a uvidis, ze ti teploty klesnou...
muj chipset 680i (ktery je zhavejsi) ma max 45celsia...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Still.Lord píše:Mám Thermaltake Matrix, ten 12 cm fan, co byl vzadu, jsem hodil dopředu ale zatím ho nezapojil,, Možná to pomuže...
Mně, když deska občas funguje :D , tak topí v zátěži taky před 50C, ale je fakt, že v místnosti je strašný vedro(28-30C) teďka v létě, když je chladněji, tak těch 45C. Mam taky TT Matrix a je nutný mít zapojený oba 12cm větráky. Bohužel ty od TT dělají dost kravál, tak jsem je musel vyměnit.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Okej, dám na rady zkušenějších :) Díky!
Btw jaký 12cm větrák máte v kompu vy? Na výběr komponent nejsem moc odborník..
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Ja mam dva tyhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44085
A ted zrovna mam na chipsetu 36 stupinku(ted jsem doparil a mam pretoceno na 3.2 Ghz
Andrejss
Nováček
Nováček

Teplota civek??

Příspěvek od Andrejss »

Zdravim,problem s touhle deskou mam takovej, ze pri provozu se mi nesnesitelne zahrivaji ty cerny kosticky kolem patice ,nevim zda-li to jsou zatavene civky,anebo regulatory.Kazdopadne teplota musi byt prez 50stupnu,protoze na tom prst neudrzim ani vterinu...Problem je ten, ze jsem si myslel ze kdyz to bude ofukovat ventilator z chladice,bude to dostatecne uchlazeno,bohuzel je to stale takhle zhave....nevi nekdo co s tim???Pri predstave ze mam nejaky chladic typu Ninja ,ktery ofukuje radiator smerem dozadu skrine mam pocit ze se prudce snizuje zivotnost-myslite ze je to vpohode???Stejne jako x1900xtx fpoho jede na 100stupnu????
Commando C2D 6300@2.98GHz,OCZ gold 6700 2x1GB,ATI X1900XTX@648/774 ,HDD 250GB, 300GB, DVDRW, XFi Creative, Logitech G15, Samsung Syncmaster 1100DF 21",Avermedia TV Hybrid, Thermaltake 550W
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Kdyz na necem nemuzes udrzet ruku,tak je to spatne...
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

Red Devil píše:Kdyz na necem nemuzes udrzet ruku,tak je to spatne...
bohuzel nemas pravdu je to tak horke vzdy i u kazde desky poslu foto jak to mam vylepsene :)
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

tak tady mate foto: Obrázek
Obrázek
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Pravdu mam pokud se neco hreje je to spatne....
A jen tak mimochodem ja bych ten heat pipue chladic z desky nesundaval,podle mne je to pekny reseni to ho budu radsi ofukovat a musi byt lepsi nez ty tvoje miniaturni pasivky,co jsou urceny na pameti u grafiky ne na napajeci obvody zakladnich desek
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

Red Devil píše:Pravdu mam pokud se neco hreje je to spatne....
A jen tak mimochodem ja bych ten heat pipue chladic z desky nesundaval,podle mne je to pekny reseni to ho budu radsi ofukovat a musi byt lepsi nez ty tvoje miniaturni pasivky,co jsou urceny na pameti u grafiky ne na napajeci obvody zakladnich desek
jenomze ten chladic co je tam z vyroby vubec nefunguje jak ma a to co je u procesoru ma slouzit jako tepelny vymenik pro severni mustek :wink:

tak tim padem kdyz ma GK asi 70°C tak je to spatne treba HD2900XT? bohuzel to teplo tady vzdy bude a my s tim nic moc nenadelame je to lepsi nez to co je tam v defaultu
Naposledy upravil(a) medas dne úte 14. srp 2007, 18:40, celkem upraveno 1 x.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Tak ti nevim,ale me se deska chladi dobre..
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

Red Devil píše:Tak ti nevim,ale me se deska chladi dobre..
kolik mas teda °C na NB?a jake volty? ja mam 41°C v LOAD a v pokoji mam cca.25-27°C
Naposledy upravil(a) medas dne úte 14. srp 2007, 18:43, celkem upraveno 1 x.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Myslis na cpu?? To je jediny co sem zvedal,kdyz do nej peru 1.4V tak mam na desce okolo 45(spis do)
Odpovědět

Zpět na „Asus“