Názor na moji sestavu

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
s.skull
Nováček
Nováček

Názor na moji sestavu

Příspěvek od s.skull »

zdravim, chtěl bych se zeptat jaký máte názor na moji sestavu, moc mi tam nesedí procesor, myslíte že mě brzdí při výkonu grafické karty nebo jinšího HW ? co byste mi vpřípadě doporučili DÍK

CPU:
AMD Athlon 64 3500+ Venice BOX, socket 939
2211 MHz taktlý na 2530 MHz
L1 128kb
L2 512kb

VGA:
FOXCONN NVIDIA® GeForce® 7950 GT
CoreClock 580MHz
RAMDACs 400MHz
Memory Type GDDR3
Memory Size 512MB
Memory Clock 1560MHz
Memory Interface 256-bit
PCI Express x16

MAINBOARD:
Microstar K8N SLI-FI - nForce4 SLI
Frekvence systémové sběrnice [MHz]: 1000
Patice: Socket 939
Čipová sada: nForce4 SLi
Podporované paměťové technologie: DDR SDRAM PC2100, DDR SDRAM PC2700, DDR SDRAM PC3200, Dual DDR
Maximální rychlost sběrnice PCIE: 16

RAM:
SEITEC 2x512MB
CL 2.5
Frekvence 400 MHz

//Lord - presun do sestav
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

V podstate máš 3 možnosti:

1)Mam penize - Vyměnit základ(CPU,MB,RAM)
2)Sice mam penize, ale ne hodně - Sehnat někde lacino X2, nebo opterona
3)sem švorc - poslední možnost je ješte více přetaktovat cpu, určitě si jěště nechá alespoň o kousek říct.

Jinak procesor je tak na hraně vzhledem ke grafické kartě(rozhodně ji ale nijak extremně nebrzdí), kdyby se ti ještě podařilo o něco málo přetaktovat cpu, bylo by to ještě lepší.

Pokud hraješ hry, asi hlavní brzdou budou 1GB ram, 2GB bys nic nezkazil.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

CPU a RAM jsou na podobny hladine.. SEITEC je opravdu shit pamet, sam sem ji jednou mel a byla pekne na prd. Jinak nam hlavne rekni tvuj rozpocet, at s tim muzem neco udelat.. :wink:
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Hod to z okna .... :-D Ta grafika je taky predrazenej shit ... :lol:
9800X3D - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │Lian Li LANCOOL 217 │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

GaGy píše:Hod to z okna .... :-D Ta grafika je taky predrazenej shit ... :lol:
tos mu teda pomohl... neocenitelna rada...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

brzdi hlavne pameti
....ze by to byl MELOUN
s.skull
Nováček
Nováček

Příspěvek od s.skull »

grafiku bych řekl že mám dobrou nejlepší z řad od Foxconnu 7950GT 512MB sehnal sem ji za 6500kč mrkněte sem
http://www.foxconnchannel.com/product/G ... -us0000022

no už sem uvažoval o koupi AMD X2 3800+ za 2000 kč z aukra ale bohužel mě ho vyfoukly před nosem ramky chci měnit pozdíš no možná kdyby ten procesor dal 2.8 GHz tak bych dal přednost ramkám jinak mám k dispozici 2000 kč
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Ja bych v procesoru chybu nevidel ... Utahne 95% her ... Ale ta ramka by urcite pomohla ..tak ted za litr kup nejake ramky 1gb. a posetri a kup jeste x2 pozdeji :wink:
9800X3D - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │Lian Li LANCOOL 217 │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Ja myslim ze ta sestava je dobra pokud nechces hrat vse na max. Trochu bych pretaktoval procesor jestli to na tehle desce vubec jde. Grafika by to taky trochu prezila a tim bych se na to vyprd.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Souhlas s Donem :wink: Vykašli se na řeči okolo ram..jeden 1GB na hraní stačí bohatě. Jen možná spuštění a vypnutí hry je rychlejší,jinak vůbec.Teda osobně jsem nárůst výkonu nepozoroval,když jsem dokoupil další RAM.4GB mám jen kvůli videu.
Zkuš prostě to CPU ještě trochu pohnat více a tu grafiku taky polad.Aspon budeš mít min FPS větší a vše bude plynulejší
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

izerS18 píše:jeden 1GB na hraní stačí bohatě. Jen možná spuštění a vypnutí hry je rychlejší,jinak vůbecí
Ehm a co třeba takový Oblivion, u kterého pak můžeš s 2GB a více vypnout swap a načítání lokací se podstatně zrychlí? :roll:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

no je pravda ze me (viz podpis) uz taky prestava obcas stacit 1gb pameti, ale s oblivionem jsem v pohode

jinak k dotazu - brzdi te predevsim cpu + pameti (spojeni). jak radite aby zkusil pretaktovat, tak byt tebou bych to ani nezkousel. pameti o moc vic nepopozenes, sou to hrozny shity. takze snizit nasobic pameti, ale to pak moc nedozenes zase kvuli cpu. asi bych to nechal jak je a setril na upgrade deska, cpu, pameti. grafiku bych zatim i nechal, zas az tak spatna taky neni (nevim co vsichni proti ni mate, je jen hrozne predrazena ... nebo uz neni?)
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

nj jenze takoveho stalkera si s 1GB moc dobre nezahrajes ..Nebo Call of Juralez ..To mi ver .. :)
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

GaGy píše:nj jenze takoveho stalkera si s 1GB moc dobre nezahrajes
Já hrál a dohrál STALKERA na mé sestavě s 1 gb RAM. Akorát to načítaní a ty low detaily, jinak good.
Pokud se ti zdá, že CPU nestíhá, tak ho trochu popožen. Ale moc navíc z toho stejně nedostaneš. A kupovat nový cpu do 939, nebo ddr1 se nevyplatí. To mi věř...
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

olafnikov píše:
GaGy píše:nj jenze takoveho stalkera si s 1GB moc dobre nezahrajes
Já hrál a dohrál STALKERA na mé sestavě s 1 gb RAM. Akorát to načítaní a ty low detaily, jinak good.
Pokud se ti zdá, že CPU nestíhá, tak ho trochu popožen. Ale moc navíc z toho stejně nedostaneš. A kupovat nový cpu do 939, nebo ddr1 se nevyplatí. To mi věř...
Ja to zkousel prave hrat taky . AMD 3200+@3800+ 1GB ram a Ati x1650Pro a porad to hrabalo s disku .. hruza .. 1gb ram malo .. ja bych zkusil nekde koupit nejake levne ramky ...Do jeho pc .:) .. Nebo aspon 2x 256Mb da za to max 500kc a mohlo by mu to pomoci v techdle hrach .. :wink:
s.skull
Nováček
Nováček

Příspěvek od s.skull »

no tak call of juarez sem už dohrál a to sem hrál na téhle sestavě na plné detaily stalkera sem už taky hrál nastavený sem to měl na velice slušný výkon kolem 1280x800 možná i víc myslím že počkám na vánoční slevy :) a řejdu na intel core duo z cpu sem se snažil dostat víc ale jak už tady někdo psal tak bohužel moje deska mě to nedovolila
s.skull
Nováček
Nováček

Příspěvek od s.skull »

no ještě sem přemýšlel že teda poladím tu grafiku sehnal sem si soft RivaTuner ale nemám s taktováním grafiky skušenosti nemohly byste mi sem hodit odkaz na podrobný popis něco sem tady hledal ale ještě se tady moc na tomto fóru neorientuju dík
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“