Mrtvý BIOS na MSI-K7N2Delta2-LSR

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
H3LLfire
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Mrtvý BIOS na MSI-K7N2Delta2-LSR

Příspěvek od H3LLfire »

Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o pomoc, jelikož si už nevím rady.

Jednoho dne jsem zapnul můj PC a nic... obrazovka se ani nezapnula, jen chladič na procesoru a HDD se začali točit. Zkoušel jsem jej restartovat, několikrát zapínat a vypínat a pořád se nic nedělo.

Tak jsem zkusil restartovat BIOS přepínačem na desce a napočtvrté mi naběhl nějaký BIOS loader, nebo něco takového. Strejda google mi řekl, že je to velmi špatné a že budu muset flashnout BIOS, že ten, co tam je teď je mrtvý.

Takže jsem si sehnal disketovku, koupil novou disketu, stáhl z www.bootdisk.com systémovou disketu, ze stránek MSI aktuální flashovací program s biosem a hurá do toho.

Opět trvalo neskutečně dlouho, než jsem se dostal na ten BIOS loader (cca 5x vypnutí a zapnutí PC) , který po mě chtěl disketu.

Flashovací program, jehož spuštění jsem zapsal do autoexecu se spustil a vyžádal si soubor s biosem. Chtěl jsem napsat jeho název pomocí klávesnice, ale bohužel jsem zjistil, že klávesnice nejede.

Zkusil jsem ještě jinou verzi systémové diskety, protože jsem si myslel, že může být chyba v tom, že tam někdo zapoměl dát do zavádění nějaký ovladač na klávesnici, ale bohužel, klávesnice stále nejede.

Myslíte, že je nějaký způsob, jak BIOS úspěsně flashnout, nebo jsem odkázán na koupi nové desky ?? Uvažoval jsem ještě, že bych zkusil najít někoho, kdo má programátor a nechal si ho u něj naprogramovat, ale to by bylo velice zdlouhavé, jelikož nikoho takového neznám.

Předem děkuji za pomoc.

//edit Wilik - presun z sa desek
PC : CPU: AMD Athlon 1,8 GHz MB: MSI K7N2-Delta II VGA: Geforce 6600GT RAM: 768MB (2x256) dual channel + 256 MB HDD: IDE Seagate 120 GB, IDE Maxtor 160GB
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

To vypadá, že je kaput deska nebo procák...
Beefeater-64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Beefeater-64 »

pokud to mas jen biosem tak neni problem v GM ale i u jinacich prodejcu elektrosoucastek ti ten bios pokud ho mas v patici flashnou! je to za nejakej mensi financni obnos.
Jinak podle toho pipani by jsi mohl zjistit v cem je problem!
Obecnej postup je takovej ze vse vyhazis ocistis a zacnes davat z5 od potrebnych veci! tim dokazes zjistit jestli je chyba hned na zacatku nebo az nekde jinde! Jesste si pro jistoto sezen aj jinci zdroj! a zkousej postupne.
Hodne stesti
PC 1:CPU P2C E2160@3300MHz, Board Asus P5Q PRO, GPU GB X1950Pro, HDD 2x Seagate 200GB SATA + 1x WD 250GB SATA II, RAM 2GB DDRII 800MHz DC KIT , DVD Samsung ,Case CM Stacker 810, Power ENERMAX ELT500, LCD FSC 19P2 PC 2:CPU C2C E1200, Board Intel DG33FB, HDD Seagate 80GB IDE, RAM 1GB DDRII 800MHz DC KIT, DVD LG 4163B, Case EC Q3, Power AKASA 460W, PC 3:AMD Athlon64 3000+ S754, Board DFI Infinity NF4x, GPU GF6200, RAM 2x512MB DDR400 CL2,5, HDD Seagate 120GB IDE, Case OLD NO-NAME, Power ?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Beefeater-64 píše:pokud to mas jen biosem tak neni problem v GM ale i u jinacich prodejcu elektrosoucastek ti ten bios pokud ho mas v patici flashnou! je to za nejakej mensi financni obnos.
Zkusit to může, ale dávám tomu pravděpodobnost do 10-ti % => HW chyba. :sad:
H3LLfire
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H3LLfire »

Díky za reakce. Vyzkouším to. Stejně to ale vypadá, že budu muset zajít do GM a nechat si ho naprogramovat...
PC : CPU: AMD Athlon 1,8 GHz MB: MSI K7N2-Delta II VGA: Geforce 6600GT RAM: 768MB (2x256) dual channel + 256 MB HDD: IDE Seagate 120 GB, IDE Maxtor 160GB
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

nemas nahodou klavesnici v USB? Pokud ano, tak ji pripoj do PS/2.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
H3LLfire
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H3LLfire »

OndraSter píše:nemas nahodou klavesnici v USB? Pokud ano, tak ji pripoj do PS/2.
Mám PS/2...
Nekroman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nekroman »

Ešte ak by si poznal niekoho čo ma takú istú doksu ako ty, tak potrebuješ preniesť svoj pc k nemu alebo on ku tebe. Postup je naseldovný:
1. Vyberieš svoj BIOS z dosky (malý čip ktorý nájdeš v manuále)
2. Vyberieš kamarátov funkčný a dáš do svoje dosky
3. PC naštartuješ a spustí sa
4. Počas chodu ho vyberieš a dáš naspäť ten pokazený
5. PC pôjde ďalej pretože BIOS je v cache
6. Stiahneš si bios a pomocou nejakého programu si ho updatuješ.
7. Skúsiš či ide
Ak by si niečomu nerozumel tak mi napíš. Ale ešte jedna vec daj pozor aby si mu neodlomil mechanické "nožičky". Všetko robíš na vlastnú zodpovednosť. :wink:
H3LLfire
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H3LLfire »

Nekroman píše:Ešte ak by si poznal niekoho čo ma takú istú doksu ako ty, tak potrebuješ preniesť svoj pc k nemu alebo on ku tebe. Postup je naseldovný...
Wow, zkusil bych to, ale bohužel nikdo stejnou desku nemá. I když je to trochu riskatní :)

Ale díky za radu, taková informace se vždycky hodí.
Nekroman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nekroman »

Mohol by si ešte skúsiť ísť do nejakého obchodu s PC a možno by ti ju požičialy (sa zálohu) alebo ak je strašia tak možno nejakú nájdeš v bazáre. 8-)
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“