Záchrana "zničených" disků - pořádný formát?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Záchrana "zničených" disků - pořádný formát?

Příspěvek od Aros »

Stala se mi velice neobvyklá věc. Alespoň mi to tak připadá...
Mám dva disky Western Digital 250GB a Hitachi 320GB. Ale na značkách tady asi nezáleží. Stalo se mi to, že po instalici nového zázračného nablýskaného operačního systému Windows Vista mi spadl komp. Konec. Nějakou dobu jsem to řešil, ale po čase mě to přestalo bavit. Vracím se k XP. Ale! XP nelze na Harddisc, kde byl Vista nahrát. Když se dá formátovat v instalačním programu XP trvá to šíleně dlouho a potom - "Formátování se nezdařilo" Vzal jsem ho tedy, hodil do druhého kompu - a zformátoval jej v Partition Magicu 8. Instalaci jsem potom dal ať ponechá stávající systém souborů - no a už ve 24%: Soubor byl špatně zapsán. Když má člověk trpělivost a kliká pořád opakovat, překvapivě se ke 100% dostane. Po restartu ale :"Chyba v načítání operačního systému."
Řekl jsem si aha blbej disk. No vzal jsem ten druhý a dal rovnou zase instalovat Vistu(říkal jsem si že to musí jít, jen ten hadr povalí na reklamačku.) Ale situace se opakovala - TEď mám 2 disky, na které nelze nahrát operační systém!!!"

Možná kdyby byl nějaký program, který jede celý den, a dá si práci s přepsáním všech sektorů jeden po druhém(nějaký pořádný format...), aby po Vistě na HDD nic nezbylo. Co mi pomůže?
Díky
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

muzes skusit low level format... ve windowsech napr pomoci tohohle:

http://rapidshare.com/files/47458632/LL ... 6.1181.exe

nechtelo se mi hledat link tak sem ti to uploadnul (496kB)
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

No mělo by ti pomoct odebrat všechny partitiony... Pak vytvořit novej (nebo víc, podle toho jak to chceš), a nainstalovat WXP.
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

visty sou svinstvo co se tyka jejich boot manazeru... me po jejich instalaci a vymazani nezbylo nic jinyho nez ze sem sformatnul disk
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

je to skoro to sami jako v mem postu. imho uz asi autor nebude nic vic potrebovat :)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jo díky moc za všechno. Já už jsem to vyřešil tak, že že jsem celej hadr zadrbal blbostma a pak ho zformátoval v partition magicu 8. No a už to jede. Díky moc za ty linky, ty se budou do budoucna hodit... :D
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“