Zdravím.
Vista mi totálně rozvrátila celý komp, když jsem ji nainstaloval na druhý disk mimo XP. No, a já ji nyní chci zrušit. Nejhorší ze všeho je ten boot manager, který mi odpálil přístup do XP(a nedostanu se ani do Visty). Nejradši bych ten boot manager zrušil, smazal. Jenže to nejde, je to nepřístupné(jen pro čtšní - i když to ve vlastnostech zruším z jiného kompu, nepomůžeto - zkoušel jsem i mazat to z jiného PC. NENECHÁ MĚ TO!!!!!!!). Zajímalo by mě, jetsli existuje program, který umí mazat ty windowsem zablokované souory.
Díky
Oprava XP po podělu s Vistou
- Aros
- Začátečník

Oprava XP po podělu s Vistou
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pokud chces nabootovat XP tak nabootuj z CDcka od XPcek, dej konzoli a sprav MBR a boot. (prihlas se k systemu a napis fixmbr a fixboot)
Melo by pak stacit zmenit prava tech souboru od Vist a smazat, ale nevim, to uz poradi jini.
Melo by pak stacit zmenit prava tech souboru od Vist a smazat, ale nevim, to uz poradi jini.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Aros
- Začátečník

No pozor, to je právě ten problém... XP Boot není poškozen - ten je zcela v pořádku. Je ale poškozen Vista boot(boot Manager - soubor jemu náležící je bootmgr.exe - ten bych rád smazal), který je tomu XPčkovskému nadřazen. Takže když je podělanej Vista boot, tak už mě ani nepustí do bootu XP. To je co? Úplně na nic. Prostě bych nejradši odstranil z disku ty bootovací soubory Visty. A ty se mazat nechtějí. Ani z jiného PC.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak je smaž z livecdlinuxu, nebo pouzij třeba ultimateboot CD, a myslim že se tu tu řešilo v sekci OS WIndows, proč to házíš sem?Aros píše:No pozor, to je právě ten problém... XP Boot není poškozen - ten je zcela v pořádku. Je ale poškozen Vista boot(boot Manager - soubor jemu náležící je bootmgr.exe - ten bych rád smazal), který je tomu XPčkovskému nadřazen. Takže když je podělanej Vista boot, tak už mě ani nepustí do bootu XP. To je co? Úplně na nic. Prostě bych nejradši odstranil z disku ty bootovací soubory Visty. A ty se mazat nechtějí. Ani z jiného PC.
- Aros
- Začátečník

No tak protože jsem si jí nevšiml...
Jinak už jsem to nevydržel - format.
Ale ani to neproběhlo úspěšně - napíšu víc.
Jinak už jsem to nevydržel - format.
Ale ani to neproběhlo úspěšně - napíšu víc.
- HacIPex
- Začátečník

-
pokud potrebujes poradne smazat disky od vist :
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
- Aros
- Začátečník

Jo díky, už jsem tak učinil...