Oprava XP po podělu s Vistou

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Oprava XP po podělu s Vistou

Příspěvek od Aros »

Zdravím.
Vista mi totálně rozvrátila celý komp, když jsem ji nainstaloval na druhý disk mimo XP. No, a já ji nyní chci zrušit. Nejhorší ze všeho je ten boot manager, který mi odpálil přístup do XP(a nedostanu se ani do Visty). Nejradši bych ten boot manager zrušil, smazal. Jenže to nejde, je to nepřístupné(jen pro čtšní - i když to ve vlastnostech zruším z jiného kompu, nepomůžeto - zkoušel jsem i mazat to z jiného PC. NENECHÁ MĚ TO!!!!!!!). Zajímalo by mě, jetsli existuje program, který umí mazat ty windowsem zablokované souory.
Díky
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

pokud chces nabootovat XP tak nabootuj z CDcka od XPcek, dej konzoli a sprav MBR a boot. (prihlas se k systemu a napis fixmbr a fixboot)

Melo by pak stacit zmenit prava tech souboru od Vist a smazat, ale nevim, to uz poradi jini. :wink:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No pozor, to je právě ten problém... XP Boot není poškozen - ten je zcela v pořádku. Je ale poškozen Vista boot(boot Manager - soubor jemu náležící je bootmgr.exe - ten bych rád smazal), který je tomu XPčkovskému nadřazen. Takže když je podělanej Vista boot, tak už mě ani nepustí do bootu XP. To je co? Úplně na nic. Prostě bych nejradši odstranil z disku ty bootovací soubory Visty. A ty se mazat nechtějí. Ani z jiného PC.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Aros píše:No pozor, to je právě ten problém... XP Boot není poškozen - ten je zcela v pořádku. Je ale poškozen Vista boot(boot Manager - soubor jemu náležící je bootmgr.exe - ten bych rád smazal), který je tomu XPčkovskému nadřazen. Takže když je podělanej Vista boot, tak už mě ani nepustí do bootu XP. To je co? Úplně na nic. Prostě bych nejradši odstranil z disku ty bootovací soubory Visty. A ty se mazat nechtějí. Ani z jiného PC.
Tak je smaž z livecdlinuxu, nebo pouzij třeba ultimateboot CD, a myslim že se tu tu řešilo v sekci OS WIndows, proč to házíš sem?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No tak protože jsem si jí nevšiml...
Jinak už jsem to nevydržel - format.

Ale ani to neproběhlo úspěšně - napíšu víc.
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

pokud potrebujes poradne smazat disky od vist :
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jo díky, už jsem tak učinil...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“