instalace mambo

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

instalace mambo

Příspěvek od bobbysd »

zdravim potreboval bych trochu pomoct s instalaci mambo. mam hosting u pipni a pri instalaci mi cervene sviti :)
configuration.php Unwriteable
You can still continue the install as the configuration will be displayed at the end, just copy & paste this and upload.
Session save path /DISK2/TMP/sessions, Unwriteable

asi bych nel nekde povolit zapis jako chmod777 jenze nevim ceho. dale mi tam vyskakuje - Note: MySQL Strict Mode is not support tak nevim jestli to vubec pujde nainstalovat? jinak i kdyz sem sel o krok dal tak u databaze mi to porad hazi ze mam spatne jmeno a heslo i kdyz ho mam dobre zas tak blbej nejsem :D kazdopadne dik za rady.
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

nikdo nedokaze poradit? :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkus nastavit chmod 777 právě těm dvěma položkám které píše Unwriteable.
ignorelist: kremrole a dezoláti
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

no problem je v tom ze tam to neni :D slozka TMP tam neni. zkusil sem ji vytvorit a do toho sessions ale nic. a configuration.php taky v celym baliku neni.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Ona je tam configuration.dist-php - nebo tak nějak - o tenhle soubor ale nejde - pokud na něj CHMOD na 777 nenastavíš na konci instalace ti Mambo vyhodí kód, kterej překopíruješ do prázdnýho souboru a následně ho pojmenuješ configuration.php a nakopíruješ do kořenovýho adresáře instalace Joomly... Co se týče složky tmp tak k tý se myslím snad ani nedá normálně dostat (ale už je to rok, co jsem Joomlu instaloval) - pokud máš hosting placenej tak zkus normálně překopírovat výsledek toho testu, co ti instalačka vyhodí na začátku a pošli jim ho mailem s dotazem jestli by ti to mohli nastavit - pokud je zaplej SafeMode tak s tím se ani nekopíruj to ti nevypnou :) (dá se na to ale použít SafeMode patch)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“