Výběr volantu...

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Hmm, tak to vypadá že se budu rozhodovat mezi tím Saitekem R440 a Logitechem. Docela by mě zajímalo, jestli ty tlačítka u toho Saiteku trochu nepřekáží držení, a taky jestli ty pedály nejsou moc vysoko...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Pedálů bych se nebál, právě takový se nejvíc podobaj tomu, co je v autě.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No jo. Takže máme Logitech
http://prodejonline.cz/shop/259/detail/610399
nebo Saitek
http://www.cellcom.cz/zbozi/josar440ffw ... ack-wheel/
s rozdílem v ceně 1 koruny (teda pokud na tom první shopu je Logitech skladem). Myslím, že s přihlédnutím k recenzi, co postoval jakub666 a hezčímu designu se přikloním k Logitechu...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Já bych doporučil Thrustmaster, pokud to má být s FFB tak tenhle THRUSTMASTER Ferrari GT2 feedb http://www.thrustmaster.com/product.asp ... atformID=5
dá se sehnat pod 1700,- je to sice trochu víc než ten logitech, ale taky podle toho vyadá.
třeba tady ho mají skladem http://expresobchod.cz/Main.aspx?CLS=PR ... _EQ=162160
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Hm, ten je fakt pěknej. Budu o něm uvažovat.
Ještě by mě zajímalo, nevíte někdo jestli ten Logitech má páčky na řazení pod volantem? Asi by je měl mít, ale na žádnejch fotkách je nevidím :oops:
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Jó, ty sem taky hledal a fakt nevim. Ale už sem ho objednal, tak uvidim. Ten Saitek byl fakt docela škaredy a jestli mají ty pedály stejný sešlap a jenom jsou tak divně uchyceny, tak to nemá cenu. Trochu škoda toho THRUSTMASTERu (sem objedal moc brzo), má Ferrari :inlove: ale zase je jenom černy, má ne moc hezký pedály. U něho sou páčky na řazení určitě. Btw. O kolik se dá otočit?
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Ten thrustmaster má opravdový páčky na řazení + by měl mít i páčky na plyn a brzdu pod volantem (pokud si dobře pamatuju). okolik ° se dá otočit nevím, já sem sním nehrál, ale měl sem ho vybalenej z krabice.
U logitechu nevím jestli se něco za poslední "revize" změnilo, ale míval jen takový tlačítka ze spodu volantu, páčky tam nebyly.

edit: já mám asi 5 let starej model 360modena bez FFB a ten má rejd 180°, u těch dnešních to určitě horší nebude
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Jája píše:Ten thrustmaster má opravdový páčky na řazení + by měl mít i páčky na plyn a brzdu pod volantem (pokud si dobře pamatuju).
Že by ty stříbrný páčky tam byly jako osa?
Jája píše:edit: já mám asi 5 let starej model 360modena bez FFB a ten má rejd 180°, u těch dnešních to určitě horší nebude
no dneska je standard tak 240-250°...
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Tak hlavně že u toho Logitechu je na řaezní alespoň něco. :roll:
A ten "standard" 240-250° je na jednu stranu nebo celkem? Že ten Logitech má jenom cca 100° na jednu stranu. :?
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Lukfi píše:
Jája píše:Ten thrustmaster má opravdový páčky na řazení + by měl mít i páčky na plyn a brzdu pod volantem (pokud si dobře pamatuju).
Že by ty stříbrný páčky tam byly jako osa?
Jája píše:edit: já mám asi 5 let starej model 360modena bez FFB a ten má rejd 180°, u těch dnešních to určitě horší nebude
no dneska je standard tak 240-250°...
Ten můj starej volant to má řešený tak že na každou stranu vedou dvě páčky, který jsou nad sebou, jedna je zahnutá směrem nahoru - to stříbrný na té fotce, druhá dolů. Horní je na řazení - po určité hloubce zmáčknutí to cvakne a zařadí, na spodní páčky je společná osa jako na pedálech - brzda/plyn. Takhle se dá klidně jezdit i úplně bez pedálů. Já sem byl zvyklej brzdit na volantu a přidávat plyn na pedálech.
PzKpfw VI Tiger píše:A ten "standard" 240-250° je na jednu stranu nebo celkem? Že ten Logitech má jenom cca 100° na jednu stranu. :?
Je to celkem
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Aha, tak už vím, na co jsou tam 4 :oops: ¨Kdesi sem to viděl a nemoh sem na to přijít.
Takže ten Logitech s těmi svými 100° na jednu stranu moc nezaostává, to je dobře.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Thrustmaster je taky super volba, sám mám teď na jeden bazarovej spadeno ( sice bez FF, ale tahle vymoženost mě moc nebere ). Když je Lukfi z Prahy, tak ať sedne na metro a udělá si exkurzi do Zličína, tam mívali v Electro Worldu ( nebo v jinym krámě, to je detail ) vždycky pár volantů vystavených volně k vyzkoušení, prípadně určitě vyjdou vstříc a nějaký jiný i vybalí k osahání. Cenově proti eshopům taky nejsou nejhorší a je to bez pošty.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

=>wector: Vím, no, asi si udělám exkurzi do Electroworldu na Černým mostě.
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Tak mi dneska přišel ten Logitech a zatím spokojenost. :) Řadit pod volantem se dá, nejsou to sice páčky, ale takový čudlíky, ale není problém se trefit. Pedály sou sice trochu dost u sebe, ale mi to zatim nevadi.
Akorát mám asi problém s FF. Je to dobrý, ale v GTR2 se mi stává, že při přechodu z jedné strany na druhou se volant někdy jakoby kousne nebo tak něco. Prostě v něm hodně škubne a sekne se a hned to zase povolí. Zkoušel sem to taky v Colinovi (DIRT) ale tam se s ním něco děje furt na ničeho sem si nevšim. Ale v tom GTR2 je to divný. Jedu zatáčku, na konci narovnávám a chci zatočit do druhé a ten volant se přikousne asi ve středu. Je to nastavením v GTR2, autem (fakt se to děje? ja to nevim, nikdy sem takovy auto neřidil, nemám s čím porovnávat) nebo je blbej volant? :?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Příští tejden budu mít Logitech taky, ale GTR2 nemám, takže s tím ti neporadím. O těch čudlících pod volantem vím, byl jsem se podívat v Datartu kde ho maj vystavenej k osahání (ale stojí tam 2200 Kč :shock:).
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Tak teď sem zkoušel ještě Test Drive Unlimited, sjezdil sem snad pul ostrova s Audi, užil si řízení a nic. Zkoušel sem vyvolat podobnou situaci jako v GTR2 a nic. Vyrovnávat smyk, šikanu na max a nic. Ani zásek, nic, uplně hladce. Ale je to uplně neco jinyho jezdit s volantem. Btw. když nemáš GTR2 co chceš jezdit? :roll:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

PzKpfw VI Tiger píše:Tak teď sem zkoušel ještě Test Drive Unlimited, sjezdil sem snad pul ostrova s Audi, užil si řízení a nic. Zkoušel sem vyvolat podobnou situaci jako v GTR2 a nic. Vyrovnávat smyk, šikanu na max a nic. Ani zásek, nic, uplně hladce. Ale je to uplně neco jinyho jezdit s volantem. Btw. když nemáš GTR2 co chceš jezdit? :roll:
TDU :)
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Potřebuju pomoc. Ten muj volant se asi uplně zbláznil. V TDU nejde FF na levou stranu a když dam invert tak nejde na pravou. Takže mechanikou ve volantu to snad nebude. V GTR 2 ho vubec nemuzu nastavit. Jednou se sam toci i kdyz auto stoji, pak se s nim zas vubec neda otocit a to nemluvim o tom silenym sekani a samootaceni. Chtel sem zkusit nove ovladace ale nasel sem jenom ty z roku 2005 co mam na CD. :sad: Pomoc pls.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“