Pořád se nemůžu rozhodnout který, tak jsem využil tohodle skvělýho dotazníku.... Chtěl bych znát Váš názor.
Základní otázky
Jaký je váš rozpočet?
Do 20k
Jakou velikost notebooku preferujete?
c) mainstream (15“ – 16“)
Preferujete nějaké značky?
Fujitsu-Siemens, HP, DELL
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Filmy, Internet, Administrativa, hry jen vyjímečně (nenáročné)
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Tak z 70% bude doma... Jinak škola.
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Jen minimálně - nenáročné.
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
To pro mě nění až zase tak důležite. Kolem 2,5h
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
To také není podstatné... Klidně i bez.
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
Širokoúhlý.
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
b) širokoúhlý
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Lesklý.
Kvalita zpracování a design
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
V celku ano. Líbí se mi design HP , ale i FS.
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
3 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel Core Duo. Ale není to prioritou.
Jak velká má být operační paměť?
512Mb - 1024Mb spíš 1024Mb
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Tohle mi je v podtatě jedno...
Jak velký má být pevný disk?
Stačí 60-80Gb
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
DVD±RW/RAM DL
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
Ne
Máte nějaké speciální požadavky?
Možná Web kamera
NB do 20kl
Moderátor: Don
- Majk44
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
NB do 20kl
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
- žabka
- Začátečník
ja bych se nebal tohohle
14" http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47812
15" http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47879
14" http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47812
15" http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47879
Asus A8JP
Core 2 Duo T5600, X1700,2GB,120GB,14" 1440x900, 2.39Kg
Core 2 Duo T5600, X1700,2GB,120GB,14" 1440x900, 2.39Kg
- Majk44
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
N abych rekl pravdu tak ten design toho Hp se mi vubec nelibi.. videl jsem ho nazivo, mel jsme moznost si ho osahat... No proste moc se mi nezamlouva....
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ke konfiguraci bych ti doporučil rozhodně těch 1024 ram
a grafika, i do vyších řad se dávaj GMA 900-950, a to je nejhorší co by tě mohlo potkat, i když nepotřebuješ na práci grafiku
tady se grafika jen doporučuje podle "hraní her", což je docela špatný argument... je spíš otázkou, jestli na něm někdy budeš pracovat s 3D grafickými programi, a střihovými studii
Pro výdrž baterie bych ti doporučil značku ASUS (ale vyhni se sérii A6, tam je výkonná baterka ale špatnej bios, takže se ten super výkon baterky stejně neprojeví), horší je jejich design, za rozumnou cenu/výkon se daj najít Fujisu/siemens, vpřípadě HP, ale ty designy to je taky horší. Pro tebe jestli vybíráš něco nepřímo, tak bych se orientoval v ACERech, jestli pak bokem nenarazíš na něco lepšího (třeba Asus Lamborghini )
...hledal sem ti NT, v kategorii do 20 000, a nic tak uchvatnýho s dobrym designem s core duo sem nenašel, ze ty už "jiný" designy, tak už je horší výkon NT atd... Hlavně v tejhle kategorii, už je to a tom horší s grafikama, sou všude jen GMA950 nebo ATI 200M...
a grafika, i do vyších řad se dávaj GMA 900-950, a to je nejhorší co by tě mohlo potkat, i když nepotřebuješ na práci grafiku
tady se grafika jen doporučuje podle "hraní her", což je docela špatný argument... je spíš otázkou, jestli na něm někdy budeš pracovat s 3D grafickými programi, a střihovými studii
Pro výdrž baterie bych ti doporučil značku ASUS (ale vyhni se sérii A6, tam je výkonná baterka ale špatnej bios, takže se ten super výkon baterky stejně neprojeví), horší je jejich design, za rozumnou cenu/výkon se daj najít Fujisu/siemens, vpřípadě HP, ale ty designy to je taky horší. Pro tebe jestli vybíráš něco nepřímo, tak bych se orientoval v ACERech, jestli pak bokem nenarazíš na něco lepšího (třeba Asus Lamborghini )
...hledal sem ti NT, v kategorii do 20 000, a nic tak uchvatnýho s dobrym designem s core duo sem nenašel, ze ty už "jiný" designy, tak už je horší výkon NT atd... Hlavně v tejhle kategorii, už je to a tom horší s grafikama, sou všude jen GMA950 nebo ATI 200M...
All I know is that I know nothing.
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM