Nová sestava ale nejede prosim pomoc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

ViR píše:Tak mi odepsaly ze mam se nejprve podivat zda-li mam zapojeny vsechny kabely napajeci a pak zkusit vydnat vsechny komponenty a postupne je zapojovat mno asi to zkusim
ee blbost...cpu neni kompatibilni se zakladovkou...muj tip..myslim ze spravny:)
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Já souhlasím, nic s tim nedělej, nesestavuj znova, prostě tenhle čipset ti E6750 nikdy nedá...to by ne nej musel bejt bios a ten neni a asi ani nebude...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Přikláním se k variantě, že pokud není BIOS pro procesory s 1333MHz FSB, že ho tam nikdy nenarveš...
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

mno já vám věřim už to mam rozebrany ze zbejva jen zdroj kterej teda už vyzkoušim kdyz už jsem to rozebral tak co mam teda udělat
ViR
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

ViR píše:...
No co, vzal bych desku, zabalil bych ji do orig. krabice s veškerym přislušenstvým atd a mazal buď na poštu / jel do praglu.
Ale nejdřiv se ještě zeptej na czc jestli ji vemou a vymění, co máš dát do ty krabice (asi kopie zaručaku) atd...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

tak jsem teda jeste zkusil ten zdroj na jinym PC a tyk to jen probliklo a konec !!!!
ViR
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

ViR píše:tak jsem teda jeste zkusil ten zdroj na jinym PC a tyk to jen probliklo a konec !!!!
boze..proc si to rozebiral? :borg: vlastne stejne bys musel vyndat tu zakladovku..mno s tim zdrojem nevim ale kompatibilita mezi CPU a tou zakladovkou je opravdu nevalna takze bych ji vzal zabalil a sup z5 a vzit za ni novou...a jako do pondeli to musis mit proc? slibil si to tomu dotycnymu? hmm zda jo tak mu to vysvetli ze se vyskytly nejake problemy a potrebujes na to este nejaky ten time..jinak mu to muzes dat v tomhle stavu..uvidis ze nic namitat nebude...:)
btw jäxi vyzkousel ten zdroj? vypojil si puvodni CELY zdroj od PC a pak zapojil CELY tento do PC ci si zapojil jen cast?
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

do toho novyho zdroje jsem zapojil jen zaklpadni desku grafiku a HDD nic vic aby to zbytecne nezralo protoze to moje osvetleni a specielni chlazeni ktery je jak vysavac docela zere
ViR
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

ViR píše:do toho novyho zdroje jsem zapojil jen zaklpadni desku grafiku a HDD nic vic aby to zbytecne nezralo protoze to moje osvetleni a specielni chlazeni ktery je jak vysavac docela zere
a chlazeni si mel zajisteny teda? jinak asi neni moznyaby se ti uskvarilo neco za takovou chvilku..kazdopadne netusim co by to mohlo byt...zkus popsat presne co se stalo:)
a tamtu zakladovku doufam ze mas uz zabalenou? zabal ji a odesli...
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

jo chlazeni jsem mel jen jako CPU a grafiky jinak normalne tam mam jeste o 3 vetraky 12CM vic
//
jinak zapojil jsem to do zakladni desky, grafiky a HDD zapojil jsem do zdroje kabel ze zasuvky a zapnul ho v pocitaci jsem prstem zmackl ten cudlik kterym se zapina :-) a blik diody problikly a konec pak jsem zapojil starej zroj co mam normal v pc a valim vse funguje

//sTano - edit dvojpost
ViR
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

ViR píše:jinak zapojil jsem to do zakladni desky, grafiky a HDD zapojil jsem do zdroje kabel ze zasuvky a zapnul ho v pocitaci jsem prstem zmackl ten cudlik kterym se zapina :-) a blik diody problikly a konec pak jsem zapojil starej zroj co mam normal v pc a valim vse funguje
hmm..to nvm je mozny ze je zdroj taky v kremikovym nebi, nebo je moc slaby na tvuj PC..sry zdas nekde psal jaky mas nejak mi to uniklo...tezko rict...vem cely ten PC do CZC a tam jim popis vsechno co a jak a urcite se to tam nejak vyresi...:)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No je pravda že ten zdroj není uplně s nejsilnějších ale tuhle sestavu by ještě utahnout měl. Ale druhá věc je že ti ten CPU deska prostě podporovat ani nemůže...
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

ViR píše:jo chlazeni jsem mel jen jako CPU a grafiky jinak normalne tam mam jeste o 3 vetraky 12CM vic
//
jinak zapojil jsem to do zakladni desky, grafiky a HDD zapojil jsem do zdroje kabel ze zasuvky a zapnul ho v pocitaci jsem prstem zmackl ten cudlik kterym se zapina :-) a blik diody problikly a konec pak jsem zapojil starej zroj co mam normal v pc a valim vse funguje

//sTano - edit dvojpost

na jaky sestave si to zkousel teda? tady na tu sestavu musi ten 450W zdroj fungovat s prehledem..zas moc narocnych veci tam neni..kazdopadne tu zakladovku vem a tomu kdo ti radil ji omlat o hlavu dokud ti neukaze jak na tom fachci ten CPU...
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

Tak ve středu jedu do CZC jim to hodit na hlavu i z fotkou jak mi napsali ze to funguje :-D
ViR
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

ViR píše:Tak ve středu jedu do CZC jim to hodit na hlavu i z fotkou jak mi napsali ze to funguje :-D
okito bude asi nejlepsi reseni..pak pisni co s tim teda udelaj;)
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

Jasny neboj napisu :-)
ViR
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

Cauky tak uz mam novou desku- ASUS P5K SE ale počítač beztak nejde chci ho zapnout vetráek u CPU se otočí a to je vše nevíte co mám s tim dělat ??
ViR
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

ViR píše:Cauky tak uz mam novou desku- ASUS P5K SE ale počítač beztak nejde chci ho zapnout vetráek u CPU se otočí a to je vše nevíte co mám s tim dělat ??
:-D :-D :-D to by me zajmalo co ty s tim delas??? pisni co vse to dela? dostanees se aspon do biosu?
//edit: btw nemohl sis koupit aspon pk5 plnohodnotnou a ne SE??
Naposledy upravil(a) paja13 dne čtv 16. srp 2007, 13:03, celkem upraveno 1 x.
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

vubec nic jen zapojim kabel zmáčknu tlačítko ze to chci zapnout a větráček se otočí a konec nic protě jakoby se to zase vyplo.....
ViR
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

ViR píše:vubec nic jen zapojim kabel zmáčknu tlačítko ze to chci zapnout avetáček se o¨točí a konec nic protě jakoby se to zase vyplo.....
takze vse zapojeno tak jak ma byt a nic? ani ň? mno kdyz nenabehne tak to muze byt bud deskou ci CPuckem... zdroj asi ne kdyz se toci vetracky..ikdyz...pokud mas moznost prubnout nekde jinde ten CPU tak ho prubni....a uvidis...
btw byl si teda v czc osobnee s ceelym PC? a vyzkouseli ho?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“