Intel Celeron D4x0
- F1l1p
- Středně pokročilý

Intel Celeron D4x0
Nenašel někdo z Vás nějakou recenzi na tyto procesory? Už se nějakou chvíli prodávají a mi se nepodařilo vůbec nic najít. Chci teď trochu upgradnout komp. Doma už mám sice Athlon 3000+ na Sc. 939, ale teď začínám uvažovat nad tím, jestli bych neměl lepší místo desky na SC 939 koupit radši desku na s 775 s podporou C2D a na začátek koupit nějaký tenhle Celeron, který bych pak vyměnil za nějaké C2D.
edit: ještě odkaz: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 3000000DOK
edit: ještě odkaz: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 3000000DOK
- Blue Storm
- Odborník PCT

něco už jsem o nich slyšel a prý nejsou na špatné úrovni.mají dost malou spotřebu na základním taktu a dočkali se konečně rychlosti sběrnice 800MHz 
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Hosenfeld
- Začátečník

Krátká recenze byla už v dubnu:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/pr ... eview.html a česká verze na lživě.cz: http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp?AR ... XPS=&EXPA=
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/pr ... eview.html a česká verze na lživě.cz: http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp?AR ... XPS=&EXPA=
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- F1l1p
- Středně pokročilý

Díky, něco takového jsem hledal.Hosenfeld píše:Krátká recenze byla už v dubnu:
- Blue Storm
- Odborník PCT

tak na to,že Conroe-L porazilo v pcmarku05 cpu testu c2d e4300,tak to je už co říct 
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Blue Storm
- Odborník PCT

jj to určitě je,protože jsou to první celerony,které mají 512KB cache(asi první) a 800MHz frekvenci sběrnice 
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
512KB cache uz mal cedarmill, 800Mhz FSB je sice pokrok ale najdolezitejsi je prechod na core architekturuBlue Storm píše:jj to určitě je,protože jsou to první celerony,které mají 512KB cache(asi první) a 800MHz frekvenci sběrnice
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
- Blue Storm
- Odborník PCT

jj,ale rozhodně budou o dost výkonější než Celeron D
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- markro
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- PavelZ
- Nováček

-
Celeron D420
Tak ja jsem si ho koupil:
Deska: GIGABYTE 945GZM-S2
GK: ATI Sapphire X1300 128MB (64bit)
RAM: 1GB DDR2-667 Kingston CL5
Disk: IDE 200GB Samsung SpinPoint P120
Proc: Deleron D420
V BIOSu se mu moc taktovat nechtelo, ale pomoci utility ve Woknech (EasyTune5) to slo v klidu. Max. FSB 260 MHz (ale po urcite dobe se to seklo), stabilne 250 MHz. Deska podporuje RAM max. 533, takze po vytaktovani jedu na 667 MHz s CL 4-4-4-12.
4 MB SuperPI mam vysledek 2:38, cili o trochu horsi nez Celeron D440, ktery jede na 2 GHz z vyroby.
Predtim jsem mel Sempron 3000+, bez taktovani, RAM v dual channell 2*512 MB, ale ten Celeron je vyrazne rychlejsi - obzvlast treba v kodovani videa.
Procik ukazuje teplotu 20 stupnu, CPU dioda 55 stupnu bez taktovani, na 2 GHz max. 33 stupnu v zatezi a CPU dioda 66 stupnu. Po vyndani wind-tunelu se teplota diody o 3 stupne snizila...
Jsem dost spokojen, i kdyz by mi vubec nevadilo dat nejakych 2,4 GHz, coz by mel jit celkem v klidu s poradnou deskou... Jedine, co mi vadi, je boxovany chladic, ktery o sobe po pretaktovani dava trochu znat...
Na Sempron jsem mel AC s termoregulaci, a ten nebyl slyset vubec.
Deska: GIGABYTE 945GZM-S2
GK: ATI Sapphire X1300 128MB (64bit)
RAM: 1GB DDR2-667 Kingston CL5
Disk: IDE 200GB Samsung SpinPoint P120
Proc: Deleron D420
V BIOSu se mu moc taktovat nechtelo, ale pomoci utility ve Woknech (EasyTune5) to slo v klidu. Max. FSB 260 MHz (ale po urcite dobe se to seklo), stabilne 250 MHz. Deska podporuje RAM max. 533, takze po vytaktovani jedu na 667 MHz s CL 4-4-4-12.
4 MB SuperPI mam vysledek 2:38, cili o trochu horsi nez Celeron D440, ktery jede na 2 GHz z vyroby.
Predtim jsem mel Sempron 3000+, bez taktovani, RAM v dual channell 2*512 MB, ale ten Celeron je vyrazne rychlejsi - obzvlast treba v kodovani videa.
Procik ukazuje teplotu 20 stupnu, CPU dioda 55 stupnu bez taktovani, na 2 GHz max. 33 stupnu v zatezi a CPU dioda 66 stupnu. Po vyndani wind-tunelu se teplota diody o 3 stupne snizila...
Jsem dost spokojen, i kdyz by mi vubec nevadilo dat nejakych 2,4 GHz, coz by mel jit celkem v klidu s poradnou deskou... Jedine, co mi vadi, je boxovany chladic, ktery o sobe po pretaktovani dava trochu znat...
Na Sempron jsem mel AC s termoregulaci, a ten nebyl slyset vubec.
- socket
- Začátečník

- PavelZ
- Nováček

-
Takže jsem udělal různé testy v Everestu:
http://www.mujblog.own.cz/Obrazky/
Cislo za nazvem je frekvence sbernice, kdyz tam je jeste 5-5-5-15, tak jsem zmenil latence...
Udelal jsem i podtaktovani na 800 Mhz a vazne legracni je, ze pri tomto taktu je vykon jen o malo nizsi nez Pentium 4 na 1600 MHz. Pri tehle frekvenci je to vklidu dostatecne na beznou praci a je to jeste o fous chladnejsi, ale ten boxovany vetrak je porad hlasitejsi nez bych chtel - uz od dob Durona na 700 MHz jsem tam mel ruzne AC s termoregulaci, takze ten box je nezvyk...
http://www.mujblog.own.cz/Obrazky/
Cislo za nazvem je frekvence sbernice, kdyz tam je jeste 5-5-5-15, tak jsem zmenil latence...
Udelal jsem i podtaktovani na 800 Mhz a vazne legracni je, ze pri tomto taktu je vykon jen o malo nizsi nez Pentium 4 na 1600 MHz. Pri tehle frekvenci je to vklidu dostatecne na beznou praci a je to jeste o fous chladnejsi, ale ten boxovany vetrak je porad hlasitejsi nez bych chtel - uz od dob Durona na 700 MHz jsem tam mel ruzne AC s termoregulaci, takze ten box je nezvyk...
- Vivec
- Středně pokročilý

jelikož jsem tento týden stavěl jednu kancl sestavu a šel tam Celeron 420 tak jsem ho nejdřív doma trochu potrápil
mám i nový ramky tak ty mě nebrzdili a na DS4 s P965 jsem se dostal s vodou na krásných 3,4Ghz 1,4V (bios), teplota při othrosu 36°C
opravdu krása, bohužel jsem neměl čas na testování, jediný co jsem udělal byl hodinovej othros...
TDP 35W, nízká cena, vysokej výkon, zlatý cerery jsou back!
a docela mě překvapil box, je asi třetinovej oproti těm k C2D
mám i nový ramky tak ty mě nebrzdili a na DS4 s P965 jsem se dostal s vodou na krásných 3,4Ghz 1,4V (bios), teplota při othrosu 36°C
opravdu krása, bohužel jsem neměl čas na testování, jediný co jsem udělal byl hodinovej othros...
TDP 35W, nízká cena, vysokej výkon, zlatý cerery jsou back!
a docela mě překvapil box, je asi třetinovej oproti těm k C2D
- BubakB
- Mírně pokročilý

Naozaj je taky malicky? Videl som ho sice len niekde na obrazkoch...Myslel som si ze je to iba preto,ze je to ES verzia.V datasheetoch som ho vtedy nenasiel.No pekne,len ktovie kolko ma otacok....Gr8 Vivec píše: a docela mě překvapil box, je asi třetinovej oproti těm k C2D
Skusal si ho s nim zapnut? Dokazal to aj potom dostatocne chladit?
Aspon sa zmesti do mensich skrin.Skorej by mu asi pristalo to,aby nedostal taky ventilator aky na BOXe byva.Od cca. 1400-1500 rpm vyzsie sa to neda pocuvat.
Inak,chcem si overit na zaklade jednej temy.Znizoval si procesor nasobic i napatie ked bol na standarte?
EIST sice pritomne nema,ale C1E)
Viac uz spomynany thread: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=99391
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- Vivec
- Středně pokročilý

- BubakB
- Mírně pokročilý

Ak je teda 3pin,nemoze sa ovladat pomocou PWM ale ked bol tichy a zdroj bol hlucnejsi tak by mal mat dobre nadsadene otacky uz od vyroby.Alebo si mal zapnutu regulaciu vsetkych ventilatorov v biose.Gigabytka by to mala dobre regulovat.Gr8 Vivec píše:kolik má box otáček nevim, ale u C2D má 4pin, tady pouze 3pin
OC na boxu jsem nezkoušel, na default ho ale přeřval zdroj a teplota se držela na 40°C
Co to bolo vlastne za zdroj?
Ak smiem prosim vediet.Na akych otackach a teplotach ten BOX s tou 506-tkou funguje?NEONET píše:ze to pentium pri mirnem OC (ja davam P4 506 2.66 Ghz na 4.04 Ghz s box chladicem )
- Vivec
- Středně pokročilý

TO NEONET: ty si fakt případ, jednak netahej sem laskavě pravidla z nějakého rádobyfóra, já zdejší pravidla znám moc dobře
navíc tvůj post bych mohl hodnotit jako spam- reklama na konkurenční fórum...
a přesvědčovat nás, že P4 je lepší jak celer s jádrem Conroe-L, no lol, projdi si pár testů, navíc jestli sis nevšim tak ten celer šel do kancelářský sestavy! kde opravdu neni potřeba mít procesor s příkonem přes 100W
to BubakB: ne ne špatně si mě pochopil, na Gigabytce běžel pouze s vodníkem, s boxem jel jenom na Intel desce s G965, zdroj noname (nekamenovat) s 12cm větroněm...
až se zas k tomu poči dostanu (v průběhu týdne) tak se na všechno pěkně kouknu
navíc tvůj post bych mohl hodnotit jako spam- reklama na konkurenční fórum...
a přesvědčovat nás, že P4 je lepší jak celer s jádrem Conroe-L, no lol, projdi si pár testů, navíc jestli sis nevšim tak ten celer šel do kancelářský sestavy! kde opravdu neni potřeba mít procesor s příkonem přes 100W
to BubakB: ne ne špatně si mě pochopil, na Gigabytce běžel pouze s vodníkem, s boxem jel jenom na Intel desce s G965, zdroj noname (nekamenovat) s 12cm větroněm...
- BubakB
- Mírně pokročilý

Dovolim si poznamenat.Je jedna 631 (a vlastne kazdy procesor zo steppingu D0 631/641/651) ktora ma TDP 65W.Gr8 Vivec píše:TO NEONET:...kde opravdu neni potřeba mít procesor s příkonem přes 100W![]()
Co mam jedinu skusenost s tymto CPU z tejto revizii.Otacky sa dali udrzat na standarte s BOXom (nepamatam si ci mal hlinikove alebo medene jadro) aj na minime 1000 rpm.Tak relativne krasne chladny.
Kupoval sa cca. 5 mesiacov dozadu,takze by mal byt uz uplne nasovo pritomny aj teraz.
Pack Day (Datum vyroby
Cpu vyzaduje odberovu skupinu 06.Tos znamena dosky s podporou C2D.
S-Spec:
http://processorfinder.intel.com/detail ... Spec=SL9KG
Inak,tieto procesory (Stepping D0 Pentium 4/D) uz maju ohladeny "Product Discontinuance" (Nepokracovanie vo vyrobe)...nejaky cas to este potrva.Ale ako sa hovori.Uz im to zvoni.
Aha,asi som si to nevsimolGr8 Vivec píše: to BubakB:..