22"LCD LG 226WTQ-SF

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
kapitán
Nováček
Nováček

22"LCD LG 226WTQ-SF

Příspěvek od kapitán »

Takže cca.1.hodinu provozuji LCD LG 22" L226WTQ-SF.
Doteď jsem od dubna 2007 sledoval PC pomocí 20,1" LCD LG L204WT-SF.
Pro všechny pochybovače: JE TO FANTAZIE !!!!!!!!!!!!!!!
Žádné duchy,které byly pozorovány na zahraničních recenzích ohledně odezvy 2ms ve hrách ani při videu nevidíme,pozorovací úhly na TN technologii bezvadné,podsvícení rovněž v pořádku.
Ten kdo pochyboval o naklápění podstavce,tak se musí opravdu snažit,rovněž v pohodě.Bílá je bílá,jas a kontrast jsou přitom nastaveny na 85%.Kabel DVI je součástí dodávky v balení:
Celkový dojem:ZA CENU 8027,-Kč s DPH vynikající!!!!!!!!!!!!
Mohu jedině doporučit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Riss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Riss »

jeden dotaz: umí přepínat vstupy jedním tlačítkem?
díky.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

mam tak dotaz, jak na tom byla l204wt?
rachec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

L226WTQ

Příspěvek od rachec »

takže už ho mám taky a mazec jako prase..bodejť by ne,přešel sem ze 17" CRT na toto,takže hukot:) můžu jen doporučit :)
kapitán
Nováček
Nováček

zklamání

Příspěvek od kapitán »

Tak mám tedy velkou smůlu!!!!!
LCD jsem nucen zaslat do servisu na reklamaci.Pravý horní roh při bílém pozadí začíná svítit máslově nažloutle,jako když jedna ze čtyř podsvětlovacích trubic nesvítí na plný výkon.Vypadá to jako když u zářivkové trubice po delším používání konce nesvítí na plnou intenzitu.
Jsem zvědav,jak se k tomu při reklamačním řízení servisní technik vyjádří a zda tuto zcela zřetelnou a viditelnou věc uznají jako oprávněnou.
Až budu funkční,dám vědět,jak jsem u pánů z LG pořídil.
Držte palce!!!!!!!
Eles
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eles »

Zajímalo by mě jak je na tom dopodrobna podsvětlení. Jestli jsou viditelné světlé pruhy zejména nahoře/dole u hran monitoru při sledování widescreen filmů. Např. Samsung 226bw tim docela trpí. Potom jestli má nějaké přednastavení jasu a kontrastu a jestli to jde ovládat i softwarově (ne jen mačkáním čudlíků na monitoru). Dále jestli jde vypnout dynamic contrast, o kolik jde naklonit dopředu a jestli jde nastavit frekvence i 75Hz nebo jenom 60 při nativnim rozlišení. Dák :)
kapitán
Nováček
Nováček

Příspěvek od kapitán »

Takže vážení příznivci těchto dvou značek.Dovolím si schrnout své dojmy z krátkých provozu obou zmiňovaných značek:

LG jsem zakoupil 10.8.2007.Naprostá spokojenost s ostrostí obrazu,s odezvou,s pozorovacími úhly ve všech směrech,se stabilitou obrazu,žádný vadný pixel.
Měl jsem ale smůlu,už je na reklamaci!!!! U pravého horního rohu jsem si povšiml při bílém pozadí zažloutnutí,který bych jako elektrikář přirovnal ke stárnoucí zářivkové trubici,která na koncích svítí místo bíle nažloutle.Podle mne jedna ze čtyř podsvětlovacích trubic není při nažhavení v pořádku a s touto identifikací jsem jej odeslal do servisu.

A nyní Samsung:
Před 1.hodinu jsem jej dostal zapůjčený od syna,který jej zakoupil 20.7.2007 a provozuje jej s notebookem.Hned při náběhu Windows jsem si všiml jednoho bíle svítícího pixelu na černém pozadí,čili po cca.1 měsíci používání jeden vypálený bod. Při přímém pohledu na panel na Excelovou stránku vidím spodní buňky otevřeného listu již slabě máznuté - takže jasně horší pozorovací horizontální úhly.Při bílém podbarvení pozadí v levé části panelu pozoruji mírné chvění(mihotání)podsvětlení.Celkově se mi po chvilkovém provozu Samsungu zdá,že LG má podání obrazu kotrastnější,lepší pozorovací úhly a klidnější obraz.To vše po nastavení u obou na stejné parametry.

Rozhodoval jsem se,co bych tedy koupil,pokud by mi byly vráceny peníze v případě neúspěšné opravy.Ale jdu znovu do LG,celkově jeho podání obrazu se mi zdá ve všech parametrech lepší.
kapitán
Nováček
Nováček

Příspěvek od kapitán »

Dnes mi přišlo vyjádření,že LCD panel je vadný,nový díl není,takže dobrozdání na vrácení peněz nebo jiný kus.
Velmi váhám,zda ještě jednou riskovat nebo změnit značku!!!!!!
Co radíte???????
Začínám šilhat po HPw2207!!!!
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

nepis duplikatne do dvou temat !!!

///kdyztak admini vymazte 2 posledni kapitanovo prispevky v tomto threadu, ma ty same http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=102689
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“