Debian - problém s přihlášením a X

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Tranzistor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Debian - problém s přihlášením a X

Příspěvek od Tranzistor »

Po skončení instalace po mě systém žádal přihlášení jaku usr. Napsal to takto - jmeno_usr login: Napsal jsem své přihlašovací jméno, vyzvalo mě to k napsání hesla, ale nešlo se přihlásit. Dal jsem si pozor na velká a malá písmena, zkoušel jsem různé kombinace a stejně nic. Zkusil jsem se přihlásit jako root, ale to taky nešlo.
Navíc vzápětí začala blikat obrazovka, že prý jsou špatně nastavená X (používám Xfree86). Zeptala se mě, jestli chci změnit konfiguraci a byl jsem vyzván k zadání root hesla. Pokusila se ji sama opravit, ale nepovedlo se a kolečko přihlášení -> pokus o start X se po chvíli opakovalo
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Za 1) napiš, o jakou distribuci jde. Takhle se blbě radí...

Za 2) než se tě to po instalaci zeptalo na přihlašovací údaje, zakládal jsi nějaké uživatelské účty ? Třeba během instalace ? A vůbec, psal jsi někam během instalace heslo roota ? :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Tranzistor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tranzistor »

O jakou distribuci jde jsem napsal v tématu. Je to Debian 3.0r2. Při instalaci jsem usr i roota zakládal (byl jsem k tomu vyzván)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tranzistor T 466.2 (742) píše:O jakou distribuci jde jsem napsal v tématu. Je to Debian 3.0r2. Při instalaci jsem usr i roota zakládal (byl jsem k tomu vyzván)
Sorry, to jsem přehlíd... :oops:

Že to nejde je divný. Zkus v zavaděči (LILO, nebo GRUB, nebo co používáš) napsat "linux init 1", to tě dostane do BASHe. Tam bys měl mít možnost to heslo pomocí příkazu "passwd root" změnit...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“