LCD AOC ml272

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Mach4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

LCD AOC ml272

Příspěvek od Mach4 »

AOC ML 272 17"
jde o LCD, u kterého se porouchal napájecí zdroj, projevuje se to rytmickým lupáním v repro a přeblikávání ledky s oranžové na zelenou k tomu ještě nefunguje podsvícení.

Po rozebrání LCD a prostudování obvodů to vypadá že vše na zdroji je ok, ale 2 součástky které transformují napětí pro podsvícení jsou KO. Díval jsem se na jejich dostupnost a ta je nulová only korea :(

Jeho oprava podle techniku AOC by stála cca 1500Kč, což je v dnešních cenách za LCD neekonomické, ale zase na druhou stranu je škoda ho jen kvůli zdroji zahodit.

Napadá mě ho použít do htpc casu ale nevím jak ho rozsvítit a zdali v obvodech nejsou nějaké ochrany

Napadá Vás někdo jak takový LCD využít, nebo zprovoznit.

Díky všem za rady a inspiraci
na ww najdete vše o HTPC na jednom místě. Media Center PC
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Nevím o žádných problémech s odpojením podsvětlení. Pokud obraz neblbne, tak bych to zkusil podsvětlit LEDkama, nebo ten LCD panel použít na projektor...
...ale to lupání v reprácích a poblikávání status - LED, no, nevím, nevím.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Tak pokud vis, ze problem je v napajeni podsviceni, nemel by byt problem pouzit pro napajeni katod externi invertor. Pokud by to samo nevyresilo problem s tim rachotem v repro, tak se jeste pokusit cely obvod napajeni podsviceni odpojit.
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Mach4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mach4 »

zdroj je pulzní :(
je rozdělen do 4 větví
1) napájí samotný zobrazovací obvod je OK
2) napájí bedničky je OK
3) napájí vrchní katody je KO
4) napájení spodní katody je KO

na netu jsem se dočetl stejný problém u stejného typu LDC a bylo to studeným spojem na cívkách. Jsou znova propájené ale problém přetrvává.

To lupání je podle mého způsobeno nějakou zpětnou vaznou nebo zkratem na jedné z trafo cívek. A nějaký ohraný obvod to vždy stopne kvůli přepětí.
Když ale nachválí podržím tlačítko menu LCD se na 1s rozsvítí a zhasne.

Tak a teď babo raď, musím říct že je to zapeklitý problém.

Projektor mě neláká z důvodu spotřeby. Ty ledky zní zajímavě až na to lupání v repro a blikání ledky z oranžové na zelenou :(
Beefeater-64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Beefeater-64 »

Musi preci existovat nejaka nahrada co by byla nekde tu dostupna! Pokus se to nahazet aspon sem http://www.datasheetcatalog.com/ a zjistit o co jde popripade napsat do gme nebo tam zavolat
PC 1:CPU P2C E2160@3300MHz, Board Asus P5Q PRO, GPU GB X1950Pro, HDD 2x Seagate 200GB SATA + 1x WD 250GB SATA II, RAM 2GB DDRII 800MHz DC KIT , DVD Samsung ,Case CM Stacker 810, Power ENERMAX ELT500, LCD FSC 19P2 PC 2:CPU C2C E1200, Board Intel DG33FB, HDD Seagate 80GB IDE, RAM 1GB DDRII 800MHz DC KIT, DVD LG 4163B, Case EC Q3, Power AKASA 460W, PC 3:AMD Athlon64 3000+ S754, Board DFI Infinity NF4x, GPU GF6200, RAM 2x512MB DDR400 CL2,5, HDD Seagate 120GB IDE, Case OLD NO-NAME, Power ?
Mach4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mach4 »

zkoušel jsem už dost, jelikož pracuji ve firmě kde vyrábíme a vyvíjíme zařízení. Na tom dataschetu jsem to nenašel a u toho GME je nehorázně drahá doprava. Navíc nikde není psáno že to musí být jen ta jediná součástka.
Zjistím konkrétně název a dám ho sem
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

No a to jak jsem psal ja by neslo? Zrusit cely obvod napajeni katod a nahradit ho vlastnim?
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Co se stane, když odpojíš katody? Přestane v reprácích lupat a status LED se zklidní?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“