Prosím, pomozte mi s pamětí!

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
dizzyg
Nováček
Nováček

Prosím, pomozte mi s pamětí!

Příspěvek od dizzyg »

Asi budu vypadat jako idiot, ale potřeboval bych poradit. Mám základní desku GA k8ne s pamětí 512Mb 400MHz a koupil jsem si ještě jednu stejnou, jen od jiné firmy. Jde mi o to, Když dám jednu, nebo druhou samostatně, tak mi to jde, ale když přidám do druhého slotu druhou paměť, tak se mi PC nerozjede. Nejspíš budu muset nastavit bios, jenže nevím jak. Poradí mi někdo? Předem díky.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím, pomozte mi s pamětí!

Příspěvek od SpeedyGT »

dizzyg píše:...
Nezkouší to dual-chanell? Mohlo by to být tím..., že se prostě v dualu nesnesou...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
dizzyg
Nováček
Nováček

odpověď

Příspěvek od dizzyg »

To já právě nevím. Potřeboval bych poradit s nastavením biosu. Teď ho mám nastavenej tak, jak jsem to koupil. Navíc je ten bios anglicky, takže tomu prd rozumím. Na vnitřnosti jsem fakt levej. Jenom než jsem nastavil druhou mechaniku! A to je to na nich napsaný!
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Netaktujes a nic? udelej clr CMOS a zkus to rozjet.
Dual-Channel se detekuje automaticky, takze kdyz se do dualu nehodi, tak se automaticky nenastavi a pc se rozjede bez DC.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
dizzyg
Nováček
Nováček

Díky

Příspěvek od dizzyg »

Hoši děkuju, už mi to fachá!!! Nevím sice jak to, ale fachá. Kontroloval jsem to i v Everestu a "je to tam" Jupííí! Jenom jsem zvědavej příští měsíc. To si chci totiž koupit HDD!!! :razz: No co, kdyžtak se zase přihlásím o radu!!! Děkuju!!!
Odpovědět

Zpět na „Paměti“