switch canyon

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Brzda
Začátečník
Začátečník

switch canyon

Příspěvek od Brzda »

Mam tu mensi problem. Pritelkyne ma u pc 5 portovej switch, na kterej chce udelat domaci sit. Pokud je mi znamo, tak u switche neni potreba nic nastavovat, ponevadz IP prirazuje pomoci DHCP klienta. Jenze problem je ten, ze 1 port mi nijak nereaguje. Zbytek jede v poho. Zkousel sem i menit kabel jestli to neni tim, a bohuzel nebylo. Je mozne ze port je vadny?
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

switch ti žádnou IP nepřidělí...
switch je jenom taková "spojka" počítačů, aby mezi sebou mohly komunikovat

jestli chceš přidělovat IP musíš si koupit router nebo mít jeden z počítačů připojených do switche spuštěný jako DHCP server
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: switch canyon

Příspěvek od Geeker »

Brzda píše:Mam tu mensi problem. Pritelkyne ma u pc 5 portovej switch, na kterej chce udelat domaci sit. Pokud je mi znamo, tak u switche neni potreba nic nastavovat, ponevadz IP prirazuje pomoci DHCP klienta. Jenze problem je ten, ze 1 port mi nijak nereaguje. Zbytek jede v poho. Zkousel sem i menit kabel jestli to neni tim, a bohuzel nebylo. Je mozne ze port je vadny?
nebo nastavit IP rucne. Ano port muze byt vadny. Pokud jsi zkousel kabely jak pises tak je problem v portu.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

no celkove sit je udelana takhle: internet de do routru z routru to de do switche a ze switche jdou 4 kabely. Jeden kabel mi nefunguje.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

no tak to je potřeba říct že :)
jestli jsi zkoušel měnit kábly a nic tak reklamace..
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“