Asus A8ne - bios?!
Moderátor: Eddward
- popp26
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Asus A8ne - bios?!
Dobrý den,opravuju kamarádovi sestavu od Fujitsu Siemens. Má tam desku od Asusu A8ne Cpu amd64 3200+ Radeon X700 ostatní si myslim,že neni tak zajímavý. Po 2 letech mu při stratu pc buď zamrzne úvodní obrazovka,nebo chvíli jede a potom obraz vypadne úplně. Nejdřív sem šel po grafice,ale ta v mym kompu šlape bez problému,tak sem se mrknul na aktualizace Biosu a zjistil sem,že nejnovější verze by měla fixovat podobnej problém. Při stáhnutí utility na refresh bios nastal první problém - když ji chci nainstalovat,tak mi to vyhodí chybovou hlášku,že se nejedná o desku ASUS. Přitom na tý desce to je velkym písmem napsaný. Chtěl sem zkusit flashnout bios z dosu,ale neni tam disketovka. Nevíte někdo jak bios flashnout? Nebo třeba i ňáká rada co by mohlo dělat tenhle problém? Předem díky všem za rady
//edit Wilik - presun z s939 desek
//edit Wilik - presun z s939 desek
- nManJofo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- popp26
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- popp26
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ještě mě tak napadlo,dočet sem se,že u ňákejch typů desek se musí v bisou nejdřív povolit flashování,nevíte kde zhruba tahle položka je a jak by se mohla jmenovat? Nikdy sem se s timhle nesetkal,ale když mě teď tak napadá,tak při instalaci utility na flash do win mě to vyjelo hlášku něco ,že mám vypnutý flashování a když sem to odklik,tak mi vyjelo,že nemám desku asus
- Wilik
- Administrátor

Byva celkem bezne ze velke firmy maji ve svych pocitacich bezne veci ale ruzne upravene - vcetne BIOSu. Prvni co bych doporucil je podivat se na jejich stranky - http://support.fujitsu-siemens.com/com/ ... index.html a zkusit najit BIOS primo od nich.
Polozka ohledne povoleni flashe se muze jmenovat jakkoli - BIOS flash enable nebo Flash lock ci BIOS lock - je to hodne individualni.
Polozka ohledne povoleni flashe se muze jmenovat jakkoli - BIOS flash enable nebo Flash lock ci BIOS lock - je to hodne individualni.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a jako jumper na desce to neni?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- popp26
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: