Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

JohnyPhate píše:A v ASUS P5N32-E SLI je plnej 680i SLi nebo LT?
Full. C55XE/MCP55PXE.
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

já bych to spíš viděl tak, že pokud nebudeš taktovat (což je velký hřích u takovéto desky) tak ti bude teoreticky šlapat bez nejmenších problémů

a když taktovat budeš, tak se určitě nevyhneš všelijakému laborování a nastavování

i když zase musíš vzít v potaz, že dost problémů a návodů zde bylo vyřešeno, takže by to zas až tak těžké být nemělo

a navíc všichni doufáme (což vlastně nic neznamená) v nový a 100% funkční BIOS

za sebe: doporučuju 8-)
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
JohnyPhate
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyPhate »

Do Intelu se mi moc nechce protože budu radši mít možnost rozšířit grafiku (SLI) než tam rvát ultradrahý (zatim) DDR3 a ještě k tomu jen 1333 který mi zrovna moc super nepřijdou. Teď akorát kterou :) . P5N-E SLI teda tak problémová neni? A co spolehlivost P5N32-E SLI Plus x P5N32-E SLI?
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

JohnyPhate píše:Do Intelu se mi moc nechce protože budu radši mít možnost rozšířit grafiku (SLI) než tam rvát ultradrahý (zatim) DDR3 a ještě k tomu jen 1333 který mi zrovna moc super nepřijdou. Teď akorát kterou :) . P5N-E SLI teda tak problémová neni? A co spolehlivost P5N32-E SLI Plus x P5N32-E SLI?
Zkusenosti s non-PLUS nemam. Tohle taky +- jede, jde o to na co narazis. Pokud na nic, tak to je vynikajici deska za ty prachy. A pokud na neco narazis, tak je otazka na co... Ja tedka uz par dni provozuju svy Q6600 presne na taktu QX6850 (FSB1333, frekvence 3G rovne) a uz jsem taky max spokojeny...
Akorat tedka mam doma dost grafik na testy, takze mam otevrenou case, a to robi problemy. Grafiky sou pasivni, takze u SB je dalsi topeni, zadny airflow a 30°C... to nedela dobrotu...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

To JohnyPhate

Pokud chceš plnej nForce 680i SLI, tak jdi jedině do eVGA nForce 680i SLI, ale pozor:

- v první revizi A00 je téměř nepoužitelný kus,
- revize B00, která vyřešila mnoho starých problémů,
- revize C00, úprava OC Quad CPU,
- revize D00, vylepšena možnost přetaktování, pozměněn PCB, ofic. název je 122-CK-68-A1.

Ale to je tak trochu OT :wink:
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Trosku sem experimentoval a napadlo mne, jestli ty problemy nemuzou byt tim, ze se NB a SB prehriva? Kdyz je aktivne ofukuju, tak se dostanu na 3.2G stabilne, ale kdyz ne, tak nejsem stabilni ani na 3.0..
na CPU mam vodnika, takze to se neprehriva a nic jineho v PC se taky neprehriva...
napeti na SB a NB bylo vzdy na Auto
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
JohnyPhate
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyPhate »

Takže abych si to ujasnil. Tahle a P5N-E SLI budou asi tak stejně spolehlivý (teda spíš nespolehlivý), tahle bude mít větší OC potenciál a má 2 16x PCIe. "Hibrid" má taky o trochu lepší konstrukci a chlazení. Takže vyplatí se přidat 1500 za hibrida (pokud k ní pujde E6750 a 8800GTS 640mb a časem možná druhá) nebo tomuhle procesoru a grafice stačí 650i SLI?? Popřípadě je nějaká lepší deska za 4500??
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

JohnyPhate píše:Takže abych si to ujasnil. Tahle a P5N-E SLI budou asi tak stejně spolehlivý (teda spíš nespolehlivý), tahle bude mít větší OC potenciál a má 2 16x PCIe. "Hibrid" má taky o trochu lepší konstrukci a chlazení. Takže vyplatí se přidat 1500 za hibrida (pokud k ní pujde E6750 a 8800GTS 640mb a časem možná druhá) nebo tomuhle procesoru a grafice stačí 650i SLI?? Popřípadě je nějaká lepší deska za 4500??
Já mám teď ASUS P5N-E SLI a sem s ní maximálně spokojený super v ní běhá C2D a HD2900XT :) (mel sem tam i 8800GTS a 8800GTX a taky zadnej problem :) ) jinak rozdil mezi SLI 8x8 a 16x16 je minimalni skoro zadny.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

tuhle desku mam a jsem maximálně spokujen :-D
E6750 mi stabilně chodí na 3.6GHz při napětí 1,52V (NB 1.75V)
Jen další blázen, v bláznivém království.
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

pokud ti nejde o ty penize, tak ber tuhle, má 3PCIE 16x (16-16-8) a 1x PCIE 1x má více USB, teoreticky má lepší zvukovku a k tomu navíc bonus, že je hezčí :D
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mno - deska mně maká docela "korektně" v kanclu, ale bohužel jenom docela. :sad: Ovšem pokud už naběhnou wokenice, je to rock stable. :)

Jediná stabilní kombinace pro E6700 je BIOS 0803, ale...

Někdy (zhruba při každém pátém restartu) najíždějí WXPSP2 a během startu woken to padá do modra s hláškou "chyba v Machine check control". Tuším zradu v driveru zvukovky, nebo v driveru na RAID-pole, ale nejspíše je to další kopanec v BIOSu - tomu věřím nejvíc.

Problém je v tom, jiný driver na zvukovku je totální humus (jenom předstírá zvuky - tento docela i "hraje") a problém s RAIDem už jsem popisoval na minulých stránkách threadu...

Tato deska mně totálně zklamala - třeba (snad @ určitě) to vyřeší nový BIOS, ale kdy vyjde... :sad: :blee:
cybersnake
Nováček
Nováček

Zvukovka

Příspěvek od cybersnake »

Hosenfeld píše:K tý zvukovce "Supreme FX" jak jí OBR v recenzi chválí, tak podle mých zkušeností je to pěknej šunt. Hraje úplně stejně jako integrovaný Realtek, a navíc u ní nejde prakticky vůbec nic nastavit. Ještě k tomu mi v Oblivionu způsovala záseky při jízdě na koni každých 10 metrů a skoro ve všech hrách občas vynechává nějaké zvuky.
Dobrý den,
měl jste nějaký problém (nebo kdokoliv) s instalací zvukovky do desky. Když ji dám do příslušnýho slotu nadoraz, nejde mi přichytit k case (daleko) a když ji k tomu case přišroubuju, tak je tak nějak povytažená? Desku sem koupil teprve včera a jen ji šoupnul do casu. Je to na reklamaci desky? Bude ta zvukovka takhle povytažená fungovat?
Děkuji za jakoukoliv radu.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukovka

Příspěvek od Kamikadze »

cybersnake píše:...
S tim sem zadny problem nemel.
Muzes to vyfotit?
cybersnake
Nováček
Nováček

Re: Zvukovka

Příspěvek od cybersnake »

Kamikadze píše:
cybersnake píše:...
S tim sem zadny problem nemel.
Muzes to vyfotit?

Ok, vyfotim to, bohuzel to dneska uz nestihnu ale v nedeli to sem hodim - jestli teda zjistim, jak se to dela. Vsechny ostatni karty jsou bez problemu (GK, TV) - sednou nadoraz do slotu i na case.
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

ahojte, máte někdo odzkoušenou E6750 na této desce??? :D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ASUSik píše:ahojte, máte někdo odzkoušenou E6750 na této desce??? :D
E6750 zatím ne, ale E6850 byla problémová, E6700 makala OK. Ale to snad vyřeší časem nový BIOS...
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

no BIOS :-D já právě strašně váhám čim jí osadim, jestli Q6600 nebo E6750 :D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ASUSik píše:no BIOS :-D já právě strašně váhám čim jí osadim, jestli Q6600 nebo E6750 :D
Pokud to Q6600 využiješ, tak proč ne. :)

No nevím - když čtu ty zkušenosti userů s teplotami u Q6600 a obecné problémy s Q6600 v nové revizy (ale to je věc právě těch nešťastných BIOSů), tak jsem zatím trochu skeptický ke čtyřjádru.

Snad až na 45nm bude čtyřjádro "použitelné"...
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

ASUSik píše:no BIOS :-D já právě strašně váhám čim jí osadim, jestli Q6600 nebo E6750 :D
Mezi těmito jsem se taky rozmejšlel, ale Q6600 je o něco vyšší investice + musel bych koupit lepší zdroj. Já doufám, že novej BIOS spraví ty "chyby", o kterejch tady s novejma Corama píšou ostatní. Tahle deska se mi totiž celkem zamlouvá :)
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

a cos teda nakonec koupil?
Odpovědět

Zpět na „Asus“