Modra smrt na notebooku HP Compag nx9005

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Helstik
Začátečník
Začátečník

Modra smrt na notebooku HP Compag nx9005

Příspěvek od Helstik »

Zdravim vsechny.Predem bych chtel vsem podekovat za zajem mi pomoci.

Mam doma ted notebook znacky HP Compag nx9005 - http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... g=cs&cc=cz

byly na nem nainstalovany XP bez servis paku.Domu se mi dostal totalne zavirovay a dost spomaleny.Takze jsem se rozhodnul pro radikalni rez.Format a pak instalace XP se servis packem2.
Ted k problemu.
Mam nainstalovane ciste okna nahodim ovladac ke grafice, zbytek uz si okna nainstalovaly.Zacnu stahovat aktualizace z netu dup MODRA SMRT,spustim web prohlizec dup MODRA SMRT.Nekdy prohlizec najede a pak se pri stahovani aktualizace sekne a vyskoci MODRA SMRT.Instaloval jsem XP uz celkem 4krat bez uspechu.Dam kopirovat programy z flash disku dup MODRA SMRT to vse se deje pri nepravidelnych intervalech.MODRA SMRT VYSKAKUJE ve vsech variantach od STOP:0X000000F4 pres ruzne knihovny atapi.sys a co ja nevim jeste vsechno mozneho.Necham windowsy jen tak bezet za chvili vyskoci modra smrt a konec.Uz nevim co s tim.Seru se s tim cely den a bez vysledku.
Myslel jsem ze by problem mohly opravit aktualizace ale banan.Nejdrive projedou ty tri pak restart stahuje se zbytek pak se to zacne instalovat a konec-MODRA SMRT JE OPET MEZI NAMI.S usmevem na tvari vkladam DVD z Chipiu kde jsou nejake aktualizace spustim a snad vse nainstaluje krome jedne aktualizacz -chybi jedna knihovna.Dam restart okna najedou rikam si doinstaluji zbytek dam stahnout zbytek z netu dup MODRA SMRT.A tak se to dele porad dokola takze ted uz se mi usmev na tvari zcela vytratil a asi v noci ani neusnu protoze doprdele nevim cim to je.
Vzdycky kdyz to vytuhne divne cvaka disk-kontroloval jsem SMART - disk je v poradku zadna chyba.V biosu toho moc nenastravim akorat muzu vybrat kolik pameti pridelit grafice a to je skoro vse.Nekolikrat jsem ho dal do defaultu vysledek se vsak neprojevil.Notas najede dam vypnout a naskoci modra smrt.Ve spravi zarizeni je vse v poradku.Kontroloval jsem i Ultra DMA vse je OK jak u disku tak i u mechaniky.Je tam 40G disk ten jsem zformatoval do NTFS a a pridelil jsem mu celou kapacitu.Jou tam nainstalovane ciste windowsy a uz to dela takovy maras.

Tak jestli mate nekdo nejake napada tak sem s nimi moc vam za ne dekuji pan buh vam to vynahradi na detech :roll: :)
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Mr.Koza
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od Mr.Koza »

cao mam uplne stejnej nb,
mno zkousel si instalaci z jineho cd ? pak ten disk co tam mas ten mi delal kdysy taky problemy tak jsem ho vyhodil a koupil novej, co pameti ? memtest ?
Intel Core 2 Duo E6600 (2.4 @ 3.2Ghz),Zalman CNPS9700 LED, ASUS P5E , 2GB (2xKIT 2x512MB) DDR2 800MHz CL5-5-5-12 CORSAIR,Asus GeForce 8800GTS 512, HDD 750+ 2x500GB Samsung + 320GB WD SII, Thermaltake Armor Black 250, Acer 22" AL2216W, Logitech G15 + G7
NB: MSI GX700PX: Core2Duo 7100 , 2+1GB DDR2, 8600GT 512mb, 160gb hdd ||| HTC P3650 Touch Cruise (Polaris)
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Microsoft me jednou privede do HROBU !
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj ted to zkousim instalovat z jineho disku tak uvidime.Disk jsem kontroloval ve smartu a zadny problem se neobjevil.Pameti testnu a uvidim
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Macyn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macyn »

jestli to bude delat aj s jinym diskem tak 90% ze sou to paměti
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj tak jsem ted otestoval disk.V biosu je nejaky HARD DRIVE SELF TEST
pise to tam ze to bude trvat 36minut a pak mi vyhodi hlasku

TEST STATUS: #1- 04 FAIL TAKZE TO VYPADA ZE DISK JE POSKOZENY JESTLI SE NEMYLIM
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“