Gigabyte M57SLI-S4 (AM2, nF570 SLI)
Moderátor: Eddward
- Evilko
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no lidi taky mam tuto desku a chci se vas zeptat jestli ste se nani nekdo dostal s FSB nad 300 MHz momentalne to provozuji na 9*300 pri 1.45V do prociku
jinak se chci zeptat jestli nejak pomuze pro OC zvyseni napeti na HT nebo chipsetu
//zajimavy je ze pameti mi lepe-stabilneji bezi v tech zltych slotech pri stejnem nastaveni mi v cervenych slotech shazovali PC a musel jsem je podtaktovat
jinak se chci zeptat jestli nejak pomuze pro OC zvyseni napeti na HT nebo chipsetu
//zajimavy je ze pameti mi lepe-stabilneji bezi v tech zltych slotech pri stejnem nastaveni mi v cervenych slotech shazovali PC a musel jsem je podtaktovat
- holobit
- Nováček

-
- kul1k
- Mírně pokročilý

- kul1k
- Mírně pokročilý

- adrenalinn
- Nováček

-
No tak sem si tuhle desku koupil v květnu revize 1.0 s biosem F4 fungovalo to v pohodě. Tak sem se nedávno rozhod že to budu taktovat ale zjistil jsem že tahle revize biosu nerozpoznala paměti a nešlo to víc jak FSB 216 tak sem flashnul bios na F9 najelo to v pohodě vlez sem do biosu dal sem takt na FSB 220 restartoval najelo to a před naběhnutím win sem to restartoval abych to taktnul víc no a už to nenajelo. Speaker žádnej zvuk nevydává a kámoš přes kompi říkal že je ta deska vprdeli na reklamaci tak sem zvědavej jak to dopadne.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Desku mam ted od pondelka, jsem s ni spokojeny, az na par vyjimek. Nechapu treba, proc na chipsetu chybi teplotni cidlo. Chlazeni chipsetu take neni dobre vyreseno, maly pasiv nestiha chladit, ani na default "FSB" se na nem neda udrzet ruka. Mam ale nastesti doma nachystany TR HR-05 SLI. K memu prekvapeni vsak ani jedna z dodavanych spon neni kompatibilni s dirkami okolo chipu, tudiz jsem byl nucen sponu, ktera byla rozmerove nejblize, upravit. Tato deska ma tedy ponekud atypicke rozmery der okolo chipsetu. A jestli s ni budu spokojeny jeste vice nez ted, ukaze az retaktovani procesoru, do ktereho se zanedlouho pustim.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Evilko
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
dej pak vedet kam se s ni dostanes konecne to tady alespon trochu obzivne me vysledky jsou vpodpisu ale za tu 300 mi to neda a itakhle je ta stabilita nejaka divna obzvlaste pak nastaveni pameti a popripade dalsi nastaveni v biosu specificke pro tuhle desku
asi to bude mit za nasledek ta vysoka teplota cipsetu
asi to bude mit za nasledek ta vysoka teplota cipsetu
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
No, myslim ze na limit "FSB" se nedostanu, na procaku mam nasobic 10,5x takze predpokladam, ze "FSB" 300MHz neprelezu.
Pokud nekdo budete sundavat originalni chladic z chipsetu, dejte si pozor, i po oddelani plastovych pacek tam drzi diky jak pribity. Na vine je dost zatvrdla zvejkacka, i z chipu jsem ji musel seskrabavat paratkem.
2 Evilko: Co mas za revizi?
Pokud nekdo budete sundavat originalni chladic z chipsetu, dejte si pozor, i po oddelani plastovych pacek tam drzi diky jak pribity. Na vine je dost zatvrdla zvejkacka, i z chipu jsem ji musel seskrabavat paratkem.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- adrenalinn
- Nováček

-
- kul1k
- Mírně pokročilý

- EfineSS
- Středně pokročilý

-
No ja jsem s puvodnim chladicem ani radeji netaktoval, i na default se na nem nedala udrzet ruka - vazne blbe vymysleny..
Navic me to ohrivalo i grafickou kartu. Zatim jsem se s "FSB" dostal na 250MHz a vse slape v pohode.
- Evilko
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ja mam tusim revizi 1.0EfineSS píše:No, myslim ze na limit "FSB" se nedostanu, na procaku mam nasobic 10,5x takze predpokladam, ze "FSB" 300MHz neprelezu.
jinak ja mam nasobic 9.5 a aby jsem to dostal na tech 300 jsem ho znizil na 9
- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Mno taky patrim mezi cerstvy majitele tyhle desky a musim rict ze me dost prekvapuje ze meri teplotu totalne divne - speedfan mi ukazuje 38-55 (coz je realny) a bios a ta jejich utlitika (easytune 5) ukazuje ca 25 stupnu na CPU. Sektali jste se s tim taky?
(revize 2)
Jinak absolutne mi nejdou regulovat vetraky protoze se to vsechno ridi teplotou biosu a ta je nizka, takze vetraky skoro nejedou.
(revize 2)
Jinak absolutne mi nejdou regulovat vetraky protoze se to vsechno ridi teplotou biosu a ta je nizka, takze vetraky skoro nejedou.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- holobit
- Nováček

-
Zdar,sx02 píše:A mohl bys prosimte napsak jakej tam mas procesor/teploty a verzi biosu?
mám tuhle desku revizi 1.1, verzi biosu F11B. Teploty (měřeno Everestem UE v. 4.00.976). Procesor mám A64 5200+EE, momentální teploty v klidu:
1. jádro 32 °C
2. jádro 34 °C
při zatížení okolo 46°C
Bohužel, se mi nikde nepodařilo monitorovat teplotu desky, dnes bych asi volil jinou, protože vyšší teploty má snad každý, kdo ji pořídil.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Hm tak to by odpovidalo mnoem realneji tem teplotam ve speedfanu nez tem co dava bios.EfineSS píše:2 sx02: Procesor mam A64 X2 4000+ @ 2,6 GHz, teplota v zatezi cca 42C.
Deska je revize 2.0, verzi BIOSu nemuzu nejak najit
Dal jsem tam ten nejnovejsi bios, trosku se to zlepsuje ale furt mi ted pri plny zatezi ukazuje Bios 35 stupnu coz vzhledem k tomu ze mam na 5200+ nejlevnejsi vetrak AC alpine7 stazenej na 1000ot furt malo.
Speedfan ukazuje 46 coz mi prijde ok.
Kazdopadne dik...
Fakt bych se z toho zblaznil.
(a to jsem mel jeste pocit ze mi piskaj kondiky, a nakonec to dela nova grafika, achjo)
Ps: Ad muj druhe dotaz - mate taky USB trvale pod napetim? (i kdyz je vypnute pc?)
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Bohuzel, teplotni monitoring a ubohy chladic chipsetu je nejvetsi slabinou teto desky. Jinak jsem s ni moc spokojeny.
Co se tyka napeti na USB i po vypnuti PC, otestuju zitra pripojenim PDAcka na USB nabijecku.
Jedna vec, ktera me trapi je, ze po instalaci Freezera na procesor je deska docela dost prohla, az z toho mam strach. Instalaci desky do case se samozrejme deska trochu narovna, ale i tak mi to nepripada normalni. Co vy na to?
Co se tyka napeti na USB i po vypnuti PC, otestuju zitra pripojenim PDAcka na USB nabijecku.
Jedna vec, ktera me trapi je, ze po instalaci Freezera na procesor je deska docela dost prohla, az z toho mam strach. Instalaci desky do case se samozrejme deska trochu narovna, ale i tak mi to nepripada normalni. Co vy na to?
- Evilko
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem tam dal na procik noctuu a taky se to hezky prohlo
jo jinak lidi jak vam na ni jdou taktovat pameti ty mi adaty jsou asi pricinou veskere nestability takze jsem je ted musel podtaktovat a nebezi mi ani na 800
a taky se chci zeptat co vsechno jste nastavovali v biosu a jestli jste nekdo skouseli hypertransport pres 1000
jo jinak lidi jak vam na ni jdou taktovat pameti ty mi adaty jsou asi pricinou veskere nestability takze jsem je ted musel podtaktovat a nebezi mi ani na 800
a taky se chci zeptat co vsechno jste nastavovali v biosu a jestli jste nekdo skouseli hypertransport pres 1000