Ćasté výpadky - problém s bridgem?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ćasté výpadky - problém s bridgem?

Příspěvek od SpeedyGT »

Zdravím - mám už delší čas zajímavý problém. Mám wifi internet od místního poskytovatele. tzn mám na střeše anténu, pak bridge a po utp až do PC. IP je přidělována by DHCP.
No a problém je v tom, že sice net jde na 100%, ale cca každých 10-15 minut se mi tak na 1-2 minuty ztratí všechny pakety. Přitom ale když při tomto výpadku vytáhnu gábel ze síťovky a vrátím ho zpět (IP se mi přidělí znovu) - vše je zase ok.
Ještě přídám to, že v sítovce problém není, dělaly to obě který sem zkoušel (obě integro).
Nastavením v PC to také nebude, dříve to bylo nastaveno stejně a šlapalo to... že by únava bridge?

// Firewall to nedělá, žádný nemám :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to může být problém APčka nebo klidně až u providera ...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Takže, aby to tady bylo nějak dořešený.

Kontaktoval sem ISP, s neúspěchem, nikde prý chybu nemá, že jestli prý nemám chybu v bridge.
Ok, mrknul sem do něj, nastavil akorát klonování MAC adresy a nejdnou to šlape... MAC sítovky i bridge má ISP zaregistrované, takže to vypadá na nějakou ochranu.

Pokud někdo do tohohle vidíte víc, pisněte ať sem zase o něco chytřejší
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“