Notebook do 25k - univerzální použití

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

SHOCK_WAWE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHOCK_WAWE »

Jak ste prisli na to ze HP ma HDMI?
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

SHOCK_WAWE píše:Jak ste prisli na to ze HP ma HDMI?
nevim.. našel sem tam konektor? přečetl sem si popis na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47784?
szamo
Nováček
Nováček

Příspěvek od szamo »

Ja rozmyslam nad dvoma HP a uz ma z toho boli hlava :) - HP Pavilion dv6470 a zmienovanou 6580, ktora sa mi tiez viac vidi az na tu RAMku...
Nevie niekto potvrdit ci sa mozne piskanie u rady 63x a 64x da naozaj odstranit updatom BIOSu?
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

Chci se zeptat k tomu HP 6580 - má nesdílenou nebo sdílenou grafiku?? Sháním NB pro mladou a jelikož jsme se rozhodli, že to vezmem taky kolem těch 25000kč, tak tenhle se mi jeví na první počtení této diskuze nejlepší..
Bude ho tahat do školy - denní používání..
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

Podle popisu tady http://www.alza.cz/notebook-hp-pavilion ... d77357.htm je grafika integrovaná.. toho se trochu bojím, že když na tom budu dělat v grafickejch programech, že to nebude ono.. co myslíte??
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

jaudaf píše:Podle popisu tady http://www.alza.cz/notebook-hp-pavilion ... d77357.htm je grafika integrovaná.. toho se trochu bojím, že když na tom budu dělat v grafickejch programech, že to nebude ono.. co myslíte??
Na Alze ty popisy píše asi člověk, kterej tomu mocně rozumí - GeForce 8400M je samozřejmě dedikovaná grafika, akorát s technologií TurboCache, takže si v případě potřeby něco dosdílí ze systémový...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

Don Martinez píše:
jaudaf píše:Podle popisu tady http://www.alza.cz/notebook-hp-pavilion ... d77357.htm je grafika integrovaná.. toho se trochu bojím, že když na tom budu dělat v grafickejch programech, že to nebude ono.. co myslíte??
Na Alze ty popisy píše asi člověk, kterej tomu mocně rozumí - GeForce 8400M je samozřejmě dedikovaná grafika, akorát s technologií TurboCache, takže si v případě potřeby něco dosdílí ze systémový...
Super, díky.. 8-)
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

Ještě se chci zeptat na tohle:
např. http://www.alza.cz/notebookhp-pavilion- ... d77354.htm

Je to integrovaná grafika nebo zase chipset s možností sdílení? Já se v tom moc nevyznám, tak se omlouvám za "zbytečný" dotazy..

Jak poznám, že to není/je integrovaná grafika? Krom toho, že je tam u integrované v popisu napsáno, že má např. "až 128MB"?

Našel jsem nějakej článek na idnes http://notebooky.idnes.cz/vyrobci.asp?r ... 16_vyrobci
kde píšou:
"#

Naše doporučení

Mobilní herní maniak či uživatel náročných 3D grafických aplikací:
# samostatný grafický čip střední či nejvyšší třídy (ATI Radeon X700/X1600/1900, nVidia Go7600/7900) s 256 MB videopaměti

Běžný uživatel multimédií a kancelářských aplikací:
# některá z nejnovějších integrovaných čipových sad s grafickým jádrem (čipové sady ATI, nVidia, Intel GMA950)

Herní maniak s velmi nízkým rozpočtem, příležitostný uživatel 3D aplikací:
# samostatný grafický čip s částečně sdílenou operační pamětí (ATI a nVidia čipy s přívlastky HyperMemory a TurboCache s "až" 256 MB videopaměti)"
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jaudaf píše:...
Tam je GMA 950 součást čipsetu Intel 945GM - nemá vlastní paměť, všechno sdílí... Jak to poznat je složitější - pokud teda nechceš, abych ti z hlavy stvořil seznam integrovanejch karet - jistotu integrovaný grafiky máš u intelovskejch čipsetů s přívlastkem GM (945GM, 965GM - btw: teď tu mám notebook s Radeonem X2300 a Vista index grafiky je 3,0, můj HP s integrovanou GMA X3100 má 3,4 - hehe), u dalších je to složitější - zajímavý je to u čipsetů nVidie, kde má integrovaná grafika GeForce 7000 svých 128 MB RAM (aby v tom byl ještě větší bordel)...

Jinak chtěl bych podotknout, že takovej AutoCAD grafickou kartu prakticky vůbec nevyužije (95% výpočtů se počítá přes CPU - u novějších verzí, starší přes něj počítají všechno)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

No trošku se v tom sice ztrácím, ale něco už začínám chápat.. Takže ATI Radeony Xxxxx jsou nesdílený (max se sdílením v případě potřeby), pokud tam bude jakejkoliv chipset GMxxx, tak je to integrovaný.. Pak ještě jsem našel, že NVIDIA GF GO např. 7600 je nejspíš nesdílená..
Je to správně??

No nechám toho nebo zase plácnu nějakou blbost.. jakmile půjdu něco vybrat, tak se na to prostě zeptám, zjistím si označení a pozjišťuju maximum..
Každopádně bych si chtěl vybrat mezi HP pavilion dv6580 a Acer AS5520-302G (možná 301G) - tak uvidím..
Ještě ani nevím, kde to budu kupovat.. přes internet se mi moc nechce..uvidíme..
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

Ten vyplněný dotazník http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=97985 mám zadat kam? Založit nový téma asi ne, co??
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
20-25000kč s DPH

Jakou velikost notebooku preferujete?
15,4 - c)

a) lehce přenosný (úhlopříčka displeje 12“ a méně)
b) tenký a lehký (13“ – 14“)
c) mainstream (15“ – 16“)
d) DTR (náhradu desktopu – 17“ a více)

Preferujete nějaké značky?
Acer, HP, Toshiba

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
školu, grafiku, multimedia (filmy převážně,možná starší hry,žádný supernovinky)

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Každý den do školy

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Není podmínkou

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
min 2h

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Vista, ale spokojím se s XP

Displej

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
stříbrná (světlá) klávesnice,jinak černý (HP dv6580, Acer 5520 302G)

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
min 3roky

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
AMD Turion X2 i intel core duo

Jak velká má být operační paměť?
min 512MB, preferuji 1024MB a víc

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
hlavně nesdílenou min 128MB

Jak velký má být pevný disk?
min 80GB

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
ANO DVD RW

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
čtečka otisků může být

Máte nějaké speciální požadavky?
blouetooth, čtečka karet, wifi, webkamera, 4x USB, TVout
vojtik19
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vojtik19 »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45705

tendle se mi osobne dost liby.myslim ze pro tve potreby dostacujici.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No, než brát Asus z řady F3 (ne zrovna nejpovedenější řady), tak radši nějakej novej Acer - třeba Aspire 5520G a já osobně bych si přihodil 500 na TravelMate 5520G - ten je na přenášení imho o dost lepší...

A líbí se píše s měkkým í :) ...
Obrázek
vojtik19
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vojtik19 »

dik pak sem si vsiml chybky :oops:

to sou ty novy acery fakt tak dobry. co sem mnel moznost se snima setkat pred cca rokem tak to bylo strasny.sama chyba a u ohlaseni zavady byli neprijemny jak...

takze stojej za to??
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

vojtik19 píše:takze stojej za to??
V každý recenzi, co jsem četl, je chválili, takže si myslím, že fakt není proč se jich bát - je pravda, že se jim asi moc nezměnil přístup servisu a vůbec to, že v jejich případě existuje jediný servis v Brně (pokud vím tak nejsou ani autorizovaní partneři) - bohužel...
Obrázek
Ptakopysk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Taky sem zajemce o dv6580 a zajimalo by me jak je to s vykonem ty grafiky nVidia GeForce 8400M a pripadne jesti nevite o nejaky recenzi na tenhle nout. Diky
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

Ptakopysk píše:Taky sem zajemce o dv6580 a zajimalo by me jak je to s vykonem ty grafiky nVidia GeForce 8400M a pripadne jesti nevite o nejaky recenzi na tenhle nout. Diky
Recenzi jsem taky nenašel.. škoda.. kdyby něco bylo, budu rád..
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

Don Martinez píše:No, než brát Asus z řady F3 (ne zrovna nejpovedenější řady), tak radši nějakej novej Acer - třeba Aspire 5520G a já osobně bych si přihodil 500 na TravelMate 5520G - ten je na přenášení imho o dost lepší...
No právě, radši bych Acer, než Asus.. jinak ten travelmate je koukám taky dobrej co se týče výbavy, ale obávám se, že přítelkyně dá přednost černýmu se stříbrnou klávesnicí nebo něčemu jako ten Aspire5520G.. prostě jí záleží i hodně na designu..

No u mě zatím spíš vede ten Pavilion 6580.. tak uvidíme, kdo nakonec vyhraje.. asi bude záležet, kde co seženu, protože přes internet se mi to nechce moc kupovat.. nebo máte nějakej osvědčenej e-shop?? Navíc jsme to chtěli vzít na splátky - zaplatit asi 15000kč a zbytek na splátky.. a přes ten internet mi to přijde dost nemotorný..
jaudaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaudaf »

Nenašel jste někdo nějakou novou recenzi na ten Acer 5520G-302 (resp. 301)?? Myslím uživatelskou.. Pořád nám nějak leží v hlavě.. většinou v prodejnách s výpočetní technikou - Optima v Olomouci - nám Acery vůbec nedoporučili.. ale přitom znám minimálně jednu uživatelku, která má Acera 4 roky a je spokojená.. navíc má známýho profesionálního grafika, kterej taky dělá na Aceru a bez nejmenších potíží.. já už fakt nevím.. když už si vyberu údajně kvalitně lepší NB (toshiba, HP, Asus), tak zase ty Acery nejsou špatný.. já fakt nevím..
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“