Dvojitá instalace OS

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
desttro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dvojitá instalace OS

Příspěvek od desttro »

Zdravím ITaky...

Jsem tak trochu noob, rád bych dostal odpovědi na svý marnotrapný otázky... Mno k věci..
Rád bych si nainstaloval 2 OS na jeden 150GB disk, samozřejmě jedenkrát wokno (Windows XP Media Center) a Mac/Linux.. Problém je že nevím jak rozdělit disk tak aby ho systémy viděly jako dva po 75GB.. Slyšel sem že je to možné, mno na jeden bych nechal nainstalovaný Wonka a na druhej bych si hodil druhej OS, nebude se to mezi sebou bít, jak se bude chovat PC při startu windowsu? Myslíte že je to chytré? Nevěřím woknum že něco vydržej, padaj mi v tom aplikace však to znáne.. TAk sem zvědavej jestli by to šlapalo líp minimalně pro práci..

Díky předem..
Be Better, dont worry!
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dvojitá instalace OS

Příspěvek od Smith »

desttro píše:Nevěřím woknum že něco vydržej, padaj mi v tom aplikace však to znáne..
ne, tohle neznám.

mít 2 OS není problém.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Achjo ... co takhle si přečíst FAQ ?
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=8464&start=0
desttro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od desttro »

:oops:
Be Better, dont worry!
Johny004
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny004 »

Za prvé nazývej OS správným názvem a pak se na něco ptej! "Wokna" WTF??? Za druhé jestli chceš 2 OS, tak si kup druhý disk, 2 partitions nedoporučuju
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

mam stejny nazor, 2 systemy na jednom disku delaji potize, po mesici mi lehl system, 2 disky, no problem
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“