Intel C2D E6850
- socket
- Začátečník

- Kinomaniak
- Začátečník

- Gerimo
- Mírně pokročilý

- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Klidne ti to napisu, ale jde o to, ze ty mas uplne jinou desku, takze aby jsi z toho vychazel a neberu na sebe zadnou zodpovednost (mam i jinou chipovou sadu - 680i SLI)maslik píše:To Gerimo:
prosimte, jak mas nastaveny veskery polozky pro taktovani, at se necoho chytnu (jde mi hlavne o veskere napajeni)... Diky
Vcore - 1,525V
RAM - 2,15V
SB - 1,45V
NB - 1,6V
LDT Voltage - 1,3V
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- socket
- Začátečník

- Gerimo
- Mírně pokročilý

- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- kalimero
- Začátečník

Ono by stačilo kdyby v tom TATčku co má na tom screenu spustil těch 100% workload na obou jádrech 
Gerimo píše:takze za 1. realne napeti je 1,38V, zadnych 1,425... (ano v BISOu to tak muzes byt, ale neni to rel, desky spise undevoltujou. Ja mam v BIOSu 1,525V a real mam 1,39V).
2. nevidim nikde zaply orthos... jestli zatez ma predstavovat odzipovani, tak uz jsme doma![]()
Stahni orthos, vyber v nem polozku Stress CPU a nech ho bezet 1 hodinu a pak nam vyfot teplotu... jestli vubec bude stabilni, rptooze stabilitu merit odrarovanim, je opravdu ulet...
// jeste na ty obrazky dej jen linky, at neblbne forum
primy link ke stazeni orthosu: http://www.overclock.net/attachments/do ... 060420.zip
- kalimero
- Začátečník

Speedfan rozhodně neblbne, pouze nezná tvůj chipset na desce a druh a nastavení jednotlivých teplotních čidel. Stačí si ho v Advanced Setting nastavit 
Gerimo píše:nevim, to neresim... to ma byt asi teplota grafiky... nevim.. jinak to blbne speedfansocket píše:gerimo, kde mas -55°C? to blbne speedfan?
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:

Moje E6850 v akci ... Orthos pri 3900MHz, a napeti 1.55V ...
Vidite ze teplota v poslední verzi CoreTemp je +/- 3 stupně vyšší než ukazuje nový Everest ... a ten celkovou teplotu CPU ukazuje dobre, viz Nvidia monitor ...
CoreTemp dle meho nazoru neukazuje dobre ... ale jeho hodnoty jsou +/- akceptovatelne ... ovsem mslim ze Everest je asi duveryhodnejsi ... v tuto chvili ...
- kalimero
- Začátečník

Myslím, že TAT od intelu by měl teplotu ukazovat asi nejlépe ne? 
Navíc jako jedinej program je schopen vytížit procesor opravdu na 100%
OBR píše:
Vidite ze teplota v poslední verzi CoreTemp je +/- 3 stupně vyšší než ukazuje nový Everest ... a ten celkovou teplotu CPU ukazuje dobre, viz Nvidia monitor ...
CoreTemp dle meho nazoru neukazuje dobre ... ale jeho hodnoty jsou +/- akceptovatelne ... ovsem mslim ze Everest je asi duveryhodnejsi ... v tuto chvili ...
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Neni to pravda ... TAT byl vytvoren pro procesory minule generace ... na 100 procent bez potizi zatizis Orthosem ...kalimero píše:Myslím, že TAT od intelu by měl teplotu ukazovat asi nejlépe ne?
OBR píše:
- kalimero
- Začátečník

- Gerimo
- Mírně pokročilý

me staci znat teploty na cpu a chipsetu...kalimero píše:Speedfan rozhodně neblbne, pouze nezná tvůj chipset na desce a druh a nastavení jednotlivých teplotních čidel. Stačí si ho v Advanced Setting nastavit
Gerimo píše: nevim, to neresim... to ma byt asi teplota grafiky... nevim.. jinak to blbne speedfan
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- kalimero
- Začátečník

Tak mi to nedalo a dneska jsem si vyzkousel rozdíl mezi zatížením Orthosem a TAT
a zde je vysledek:
Orthos 5minut (myslím, že teplota jiz byla celkem ustálená)

TAT další 4 minuty

pak mi někdo tvrďte, že orthos umí zatížit procesor
a zde je vysledek:
Orthos 5minut (myslím, že teplota jiz byla celkem ustálená)

TAT další 4 minuty

pak mi někdo tvrďte, že orthos umí zatížit procesor
OBR píše:Neni to pravda ... TAT byl vytvoren pro procesory minule generace ... na 100 procent bez potizi zatizis Orthosem ...kalimero píše:Myslím, že TAT od intelu by měl teplotu ukazovat asi nejlépe ne?
....
- leo
- Nováček

-
To kalimero: Skús si k tomu TAT-u zapnúť ešte aj 2x orthos, pusti ešte aj prime95 a nakoniec spusti 3DMARK. Všetko musí ísť naraz. Po skončení 3DMARKU si pozri teplotu v TAT-e a CoreTempe. Ešte ti vyletí teplota o 5-7 stupňov.
Hoci len pri samotne pustenom Prime95 mi ukazuje vyťaženosť CPU na 100%, stále to 100% nieje.
Hoci len pri samotne pustenom Prime95 mi ukazuje vyťaženosť CPU na 100%, stále to 100% nieje.
Intel Core2Quad Q6600 (B3) 2,4@3,0 GHz (1,22V real),Asus P5K-E, 2x1 GB DDR2 A-DATA 800EE, Sapphire ATI X1950 Pro 512 MB DDR3 (655@730), 2xHitachi T7K500 320 GB, zdroj Corsair HX520. Chladenie CPU: GeminII, GPU: Accelero S1.