Problém s PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
korinek.mk
Nováček
Nováček

Problém s PC

Příspěvek od korinek.mk »

Mám Procesor AMD Sempron 2500+, Geforce 6600 128mb, 512mb RAM, 80GB HD, zakladovka ňáká BioStar pc mam 1,5roků. Problém je v tom že se mi PC zničeho nic restartovává, přeinstalace OS nepomohla. nevím čím to je možná se PC přehřívá teplota je přibližně 42°.

//edit Jája: přesun z ostatní HW
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

no teplotou to asi nebude neni,prilis vysoka,teda pokud je to teplota na cpu,chtelo by to zjistit i teploty chipsetu a grafiky...a driv ti to nedelalo ?
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
korinek.mk
Nováček
Nováček

no delalo ale ne tak casto
...No...Name...
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ...No...Name... »

Já bych kouknul jestli sou všechny chladiče tam kde maj a jak tam seděj...znám to z vlastní zkušenosti...Intervaly mezi těma resetama sou stejný,bo se nějak zkracujou?
korinek.mk
Nováček
Nováček

jsou uplne nepravidelny nekdy se nerestartuje za den vubec a nekdy zase 3krat zasebou
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

A máš vypnutý automatický restart?

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... FD+restart

Pokud ne, vypni ho. Pokud to pak spadne do modré obrazovky, opiš první dva řádky výpisu (případně soubor s příponou .sys, pokud tam nějaký uvidíš).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
korinek.mk
Nováček
Nováček

zrusil sem automaticke restartování takže sem zvědav. Napíšu výsledek.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Já bych ten restart nechal, třeba je to nějaká kritická chyba a bez restartu by hrozilo, poškození HW, ale to jsou jen spekulace.

Jaká máš zdroj ?? Viděl bych to na zdroj. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
...No...Name...
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ale k odstranění tý chyby by stačilo jen přeinstalování woken a ovladačů ne?A to už přece udělal
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

nn, muze to byt odchazejicima ramkama a to by se poznalo z vypisu. take pokud je nejaky pretakt pameti, tak muze byt chyba tam. taky se mi s novym lcd stavalo ze obcas monitor na dvi nenaskocil (pri zmene rozlis. do windowsu z bootu) a sel do restartu, obcas sel v poho (uz vyreseno nastavenim jako primarni dvi s pevnym rozlisenim pro start a dsub vypnuty - prechod z crt, kdyz byli oba tak vse ok)

nechci tim rict ze je chyba monitorem ale ze chyba muze byt i nejaka drobnost. nejvic bych to videl na nestihajici pameti, grafiku nebo tak neco. pripadne i zkrat ps/2 konektoru. to se mi delo driv se spatnou mysi, stacil horsi pohyb a byl restart.
...No...Name...
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Že by pamět přestala po roce a půl stíhat?Asi by to chtělo zkontrolovat všechny maličkosti,jak u psal IkE Blaster,vypojit nebo vyměnit všechno co se dá....a pak se uvidí v čem to bylo
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

ale také to může být slabým nebo špatným zdrojem.mi jak odešel zdroj na 2. pc,tak se stávalo,že se vypl disk a ptom naběhl a samozřejmě restart
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
korinek.mk
Nováček
Nováček

no jo vy tomu rozumite ale ja se v tom nevyznam. Na PC mam záruční pečeť takže to ani otevřít nemůžu. Pamet ani nic jineho sem nepretaktoval.
Nekroman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nekroman »

Mne sa to tiež stalo. Mne stačilo keď som vybral gombíkovú baterku zo základnej dosky, trochu som pod ňou očistil kontakty dal naspäť a bolo to. Ale pokiaľ ho máš v záruke tak ho choď hneď reklamovať. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“